22 juni 2012

Een dwarse lezer, dat ben ik…

Een dwarse lezer, dat ben ikEen hele tijd terug moest ik met iemand mee naar het ziekenhuis. En nee, het was – gelukkig – niet voor mezelf, het ziekenhuis was redelijk ver rijden en diegene wou liever niet alleen. Van hot naar en her moesten we door het gebouw lopen en weer terug en vooral héél véél wachten. Ik las alle stukgelezen Libelle’s die ik kon vinden. Zocht naar een automaat waar lauwe chocolademelk uitkwam en betaalde ongeveer 8 euro voor een broodje. Het werd later en later en ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik bedacht me dat ik vandaag minstens één boek had kunnen lezen tijdens dat vele wachten.. Ik nam me voor om mijn e-reader de volgende keer maar in mijn tas te stoppen.

Een paar dagen later moest ik weer mee. Met de wetenschap hoe het mij de vorige keer was vergaan pakte ik mijn tas in. Ik propte er een reep chocola in, een voorverpakte koek, een fles water en als laatste mijn e-reader. Het was even wringen, maar uiteindelijk kreeg ik de rits nog dicht. Tja, zo groot is mijn tas niet…

Na weer zo’n lange dag in het ziekenhuis wachten kwam ik tot de conclusie dat mijn e-reader nog steeds in mijn tas zat. Ik zag mezelf al zitten met mijn e-reader in die wachtkamer waar iedereen elkaar in de gaten hield. In het ziekenhuisrestaurant was het veel te druk om te lezen. En buiten dat vond ik het helemaal niet gezellig voor diegene met wie ik mee was gegaan. Nee, die e-reader liet ik voortaan lekker thuis.

’s Avonds pakte ik mijn tas weer uit. Het water was nog onaangebroken, de reep chocola en de koek legde ik terug in de lade. Mijn e-reader ging weer mee naar boven. Boven aangekomen winkelde ik eerst bij Bruna nog wat nieuwe boeken bij elkaar. Want net zoals een kledinggek nooit iets leuks heeft om aan te trekken, had ik als lezer even niks leuks om te lezen…

1 reactie

  • 23 juni, 2012 om 13:32
    Theetante zegt:

    Ik kan ook nooit lezen in een wachtkamer. Ze zeggen dan wel dat je van lezen rustig wordt, maar om goed te kunnen lezen moet je volgens mij al rustig zijn. En dat ben ik duidelijk niet in een drukke wachtzaal. ( bij de kapper lezen lukt trouwens evenmin)


    Theetante
    Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: