13 januari 2012

Een gedicht per dag, deel 3

Een gedicht per dagHet is niet moeilijk om elke avond een gedicht te lezen voor het slapengaan. Meestal lees ik eerst nog wat in mijn boek, daarna doe ik nachtcrème op en dan lees ik een gedicht. Het is goed te doen en makkelijk vol te houden.

Graf (aan Berta) blz. 14 & 15

Berta was een vriendin van Ingrid. Dat haal ik uit een paar artikelen, maar pin mij er niet op vast! Het is een mooi gedicht, dat zeker. Maar de interpretatie is weer erg somber en ja, de dood staat weer centraal.

Het gaat over het leven van Berta. Over de baai waar ze als kind kwam tot aan haar graf…Volgens het gedicht is de droom van Berta weggewaaid met de wind. En als ik het gedicht nogmaals overlees, dan heb ik het idee dat Berta veel dromen had, maar er geeneen is uitgekomen en dat ze uiteindelijk nooit verder is gekomen dan de plek waar ze is opgegroeid.

Ik vind het moeilijk om een duidelijk interpretatie te maken omdat ik Berta niet ken. Ik heb de biografische film gezien, maar ik ben geen ster in het onthouden van bijpersonages. Toch denk ik dat ik dichtbij zit met mijn interpretatie.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: