15 januari 2012

Een gedicht per dag, deel 5

Een gedicht per dagIk herhaal je ligt gewoon als echt boek naast me bed, dus de kapotte reader is nu even geen issue. De bundel van Ingrid kan ik dus nog steeds gewoon lezen en vandaag het 5e deel van Een gedicht per dag.

Jy het vir my gesterf… blz. 20 & 21
Jij bent voor me gestorven…

Ik ben een pagina of twee doorgebladerd. Ingrid schrijft in haar gedicht over iemand (of iets) wat vóór haar is gestorven en waarvan ze eigenlijk niets wist.

En Ingrid hoopt op een herontmoeting. Aangezien Ingrid veel en macaber over de dood schrijft zou het mij niks verbazen als ze zelfs jaloers zou zijn dat diegene waarover ze schrijft eerder dood is gegaan dan zij. Ook wordt de overledene in kwestie in verband gebracht met haar lof. Het stuift over het gruis en stof. Dat schrijft Ingrid op het einde.

Ik weet het niet zeker, maar dat zou het graf kunnen betekenen. En dat door de dood, de lof minder waard is geworden. Ook praat ze over ‘onze liefde’, dus het zou een geliefde van Ingrid kunnen zijn. Tot nu toe vind ik haar gedichten vrij somber en zelfs macaber van toon. Maar anderzijds vind ik het heel knap dat ze dat heeft kunnen verbloemen met zo’n mooie zangerige stijl.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: