9 februari 2012

Een gedicht per dag, deel 9

Een gedicht per dagVandaag het negende gedicht wat ik bespreek. Ik ben erg moe, maar wie wil bloggen, moet maar lijden 😉

Ek herhaal jou, blz. 52  & 53
Ik herhaal je

Bekende titel, toch? Yep, het is tevens ook de titel van deze verzamelbundel en vandaag kwam ik dus ook het gelijknamige gedicht tegen. Het is geen lang gedicht en het gaat ergens ook over seks. Ingrid herhaalt de herinneringen en gevoelens van haar (ex) geliefde.

Ze imiteert bijvoorbeeld met haar handen zijn aanrakingen. Dan kom ik dus weer bij een herkenbaar punt in Ingrid’s leven: moeite met loslaten. Alles maar vast willen blijven houden. Ook staan er in het gedicht nog een paar zangerige en diep poëtische zinnen.

Ik lees ze over en over. Ik herhaal ze dus… En ik denk dat Ingrid bedoelde dat de schaduw van de dag, een schaduw was op haar leven. En dat de gele kruisen in de nacht, het licht is waar ze naartoe wil. Wat ik ook lees is dat ze mensen ziet als kaarsen. Misschien dat bepaalde mensen (geliefden) haar leven licht gaven.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: