Een huis in Frankrijk van Eva de Wit

Een huis in Frankrijk coverDeze roman heb ik in twee etappes gelezen. Tussendoor las ik twee andere boeken en eigenlijk had ik geen intentie om het boek nog een keer op te pakken. Maar omdat ik toch al over de helft was, besloot ik het boek uit te lezen.

Melanie woont in een groot landhuis in Frankrijk. Haar grote liefde verlaat haar en zij moet binnen korte tijd uit het huis zijn. Melanie heeft geen baan en ook geen woonruimte op het oog. Ze besluit haar vriendinnen van vroeger uit te nodigen. Zij houden de schijn hoog op en het lijken stuk voor stuk succesvolle dames.

Schone schijn
Als lezer weet je al meteen dat het schone schijn is. Suus kampt met een tijdrovend en druk gezinsleven en financiële problemen. Daarnaast is ze in verwachting van een derde kindje. Nina heeft fijn werk, maar is bang van haar vriend, hij kan namelijk zijn handen niet thuis houden. En dan hebben we Jessica nog, ze lijkt hooghartig, maar bezwijkt bijna onder de werkdruk en ze zoekt haar heil in alcoholische drank. Melanie zelf doet haar best om over te komen als een gelukkige vrouw, die een luxe leventje leidt in haar landhuis.

Huishoudster Marie is de bindende factor in dit geheel. Ze is een oudere en wijze vrouw en kan mensen snel en doortastend doorgronden. Marie geeft advies en biedt oplossingen aan. De vrouwen volgen deze adviezen op. Het leidt tot een bed & breakfast in Frankrijk.

Makkelijk en saai
De eerste helft gaat kabbelend voorbij, de schrijfstijl is opsommend en ik kreeg dan ook het gevoel dat ik een verslag las en geen roman. Toen ben ik dus even gestopt, maar ik was al over de 50%, dus ik dacht: laat ik ‘m maar uitlezen.

Op zich wordt het boek in de tweede helft wel wat vlotter, maar het blijft oppervlakkig. Problemen zoals alcoholverslaving en een agressieve vriend werden als sneeuw voor de zon opgelost, terwijl ze in de eerste helft nog uitgebreid werden omschreven. Daarnaast worden er soms grote tijdsprongen gemaakt. Mede hierdoor krijg je niet de kans om mee te leven met de personages.

Feelgood
Ik begrijp ook wel dat dit de bedoeling is bij een feelgood-roman. Je leest dat immers om even weg te vluchten in een verhaal waar alles wél goed gaat en overal oplossingen worden aangeboden. Dat zal vast lekker weglezen, maar ik vond het toch iets te simpel en te gemakkelijk.

Daarbij is het verhaal ook voorspelbaar. Op het eind gebeuren er nog wat onverwachte dingen, maar je weet toch wel dat het goed gaat aflopen. Hoewel de personages interessant lijken, wordt er weinig gedaan met hun achtergrond en hun ontwikkeling. Dat laatste stoorde mij toch wel het meest.


Reageer op: Een huis in Frankrijk van Eva de Wit

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten