Een leesdip

een leesdipEen heerlijke stapel met ongelezen boeken in mijn eigen collectie. De fijnste e-reader ooit in mijn bezit. Een goedlopend boekenblog. Een stapeltje recensie-boeken met goed vertrouwen naar mij gestuurd. Een mail vol persberichten en recensie-verzoekjes die ik nog door wil nemen. Het leven van een boekblogger is misschien wel het droomleven van elke lezer. En ik geef het toe: het is ook heel erg leuk!

Maar dan… dan komt ooit dat ene moment wat echt elke lezer haat: de leesdip. Ineens lijkt die ntl-stapel torenhoog. Lijkt mijn mailbox bomvol te zitten en lijkt het of elk recensie-boek 1000 pagina’s heeft.

Even diep ademhalen. Patroon doorbreken en: lezen dus! Straks voor het slapengaan. Want alleen met lezen doorbreek je de leesdip! Tip van een expert 😉


10 reacties

 • 30 september, 2013 om 17:59
  westmus zegt:

  Heb ondertussen zelf al twee dagen niet gelezen, niet mijn gewoonte terwijl ik toch heel wat boeken heb die liggen te wachten. Gek hé. Zin en er niet toe komen om te lezen. Heb het gevoel dat mijn concentratie even weg is. Ga het straks toch proberen te doen, volg de goede raad van Leesdame. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  westmus Beantwoorden

 • 30 september, 2013 om 18:46
  claar zegt:

  Even helemaal niet lezen, gewoon ff alles laten liggen hoe het ligt, je gaat waarschijnlijk op den duur rangschikken of toch eens een boek ter hand nemen(hoe je dat met een ereader doet weet ik helaas niet-smile-

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 30 september, 2013 om 18:51
  Ciska van der Lans zegt:

  Meestal als ik tegen een lees dip aanloop helpt het om mijn favorieten op te pakken of dat ene boek wat eigenlijk pas in februari volgend jaar uit moet maar gewoon mijn naam roept.
  Heel veel succes met het opkrabbelen uit je dip 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Ciska van der Lans Beantwoorden

 • 30 september, 2013 om 19:30
  Inge zegt:

  Alleen maar lezen en schrijven waar je zin in hebt, de rest komt vanzelf wel weer als je de draad te pakken hebt. Succes!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 30 september, 2013 om 22:51
  Mieke Schepens zegt:

  Je voelt zelf wanneer je weer verder kunt. Dat is wat ik gemerkt hebt. Het overkomt ons allemaal soms. Komt goed ! 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 1 oktober, 2013 om 14:57
  Joany de Vries zegt:

  Als ik een leesdip heb probeer ik meestal om een korte verhalenbundel te lezen. Ieder voelt alsof je iets hebt uitgelezen, en daardoor kom ik altijd weer heel snel in het ritme.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 1 oktober, 2013 om 17:30
  Iwona zegt:

  Cool post!!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Iwona Beantwoorden

 • 1 oktober, 2013 om 23:39
  Robert Thomson zegt:

  Luna. Doe rustig aan. Ik kan het me helemaal voorstellen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Robert Thomson Beantwoorden

 • 2 oktober, 2013 om 19:09
  Annelies zegt:

  Ik heb het ook wel eens. Ik wacht gewoon tot het weer terug is 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 2 oktober, 2013 om 20:03
  theonlymrsJo zegt:

  En hoe is het nu? Lezen kun je niet altijd afdwingen. Maar ik vind het wel een mooi advies dat je hebt aangehaald: alleen met lezen doorbreek je een leesdip. Sterkte en volgens mij gaat het na verloop van tijd vanzelf over. Ga maar lekker boekverfilmingen kijken, tijdschriftjes doorbladeren, rondhangen, Pitty’s vierde kostschooljaar lezen (kost geen moeite, ken je toch al bijna letterlijk uit je hoofd 🙂 ) en voor je het weet heb je zo maar weer de smaak te pakken.

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

Reageer op: Een leesdip

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten