14 augustus 2012

Een paar boeken die op mijn wishlist staan…

voetlicht coverVandaag ga ik een paar boeken bespreken die op mijn verlanglijstje staan… Alle boeken die ik bespreek zijn al verkrijgbaar. Laten we eens gaan kijken!

Als eerste komt Voetlicht bij me naar boven. Marieke van der Pol schreef al eerder de prachtige roman Bruidsvlucht en haar schrijfstijl is zo mooi en puur. Voetlicht is haar tweede roman en daar hebben we heel lang op moeten wacht. Het boek ligt al een tijdje in de winkel, maar ik heb het nog niet in huis. Voetlicht speelt zich af in de jaren ’70. Het gaat over Vero en zij is vooral op zoek naar zichzelf.

Daarvoor reist ze naar Israël en later reist ze we meer de auto terug naar huis, maar door een sneeuwstorm kan ze niet meer verder reizen. Als ik de achterflap lees dan zie ik er nog wel een roadmovie uit voort komen. In ieder geval wil ik het boek graag lezen. Al is het alleen al vanwege de mooie schrijfstijl van Marieke van der Pol.

dienst pieper coverDe dienstpieper van Marten van Olst lijkt mij ook een heel leuk boek. Het gaat over een arts-assistent die zijn belevenissen op papier heeft gezet. Het is met humor geschreven en geeft een realistisch kijkje achter de schermen van een arts-assistent.

zwart gelakte nagels coverDe ya-roman Zwartgelakte nagels Steven Herrick trekt ook mijn interesse. De titel en de kaft trekken mij bijzonder aan. Het is een verhaal van een roadtrip. Een liftster die meereist. Ze hebben hun eigen verhaal. Over vriendschap en familie. Het schijnt een feelgood-story te zijn met de nodige humor.

een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde coverEen boek met een hele lange titel: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde van Jessica Thompson. Ja, die titel trok mijn aandacht wel. Ik heb een zwak voor boeken met creatieve titels. Als ik zo’n titel tegenkom, dan wil ik gelijk meer weten. Het verhaal begint simpel: een jongen en een meisje zien elkaar ergens voor het eerst. Het meisje valt voor de jongen. Er zijn geen zenuwen of spanningen, er komt een eerste date. Alles lijkt fantastisch te gaan, maar ze krijgen geen relatie, ze worden elkaars beste vrienden… Ze leven voor elkaar, ze strijden voor elkaar, ze kunnen niet zonder elkaar, maar het is puur vriendschap. Terwijl het meisje haar ware gevoelens verborgen houdt voor hem. Het lijkt mij een ontzettend mooi verhaal!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: