Een paar boeken die op mijn wishlist staan…

voetlicht coverVandaag ga ik een paar boeken bespreken die op mijn verlanglijstje staan… Alle boeken die ik bespreek zijn al verkrijgbaar. Laten we eens gaan kijken!

Als eerste komt Voetlicht bij me naar boven. Marieke van der Pol schreef al eerder de prachtige roman Bruidsvlucht en haar schrijfstijl is zo mooi en puur. Voetlicht is haar tweede roman en daar hebben we heel lang op moeten wacht. Het boek ligt al een tijdje in de winkel, maar ik heb het nog niet in huis. Voetlicht speelt zich af in de jaren ’70. Het gaat over Vero en zij is vooral op zoek naar zichzelf.

Daarvoor reist ze naar Israël en later reist ze we meer de auto terug naar huis, maar door een sneeuwstorm kan ze niet meer verder reizen. Als ik de achterflap lees dan zie ik er nog wel een roadmovie uit voort komen. In ieder geval wil ik het boek graag lezen. Al is het alleen al vanwege de mooie schrijfstijl van Marieke van der Pol.

dienst pieper coverDe dienstpieper van Marten van Olst lijkt mij ook een heel leuk boek. Het gaat over een arts-assistent die zijn belevenissen op papier heeft gezet. Het is met humor geschreven en geeft een realistisch kijkje achter de schermen van een arts-assistent.

zwart gelakte nagels coverDe ya-roman Zwartgelakte nagels Steven Herrick trekt ook mijn interesse. De titel en de kaft trekken mij bijzonder aan. Het is een verhaal van een roadtrip. Een liftster die meereist. Ze hebben hun eigen verhaal. Over vriendschap en familie. Het schijnt een feelgood-story te zijn met de nodige humor.

een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde coverEen boek met een hele lange titel: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde van Jessica Thompson. Ja, die titel trok mijn aandacht wel. Ik heb een zwak voor boeken met creatieve titels. Als ik zo’n titel tegenkom, dan wil ik gelijk meer weten. Het verhaal begint simpel: een jongen en een meisje zien elkaar ergens voor het eerst. Het meisje valt voor de jongen. Er zijn geen zenuwen of spanningen, er komt een eerste date. Alles lijkt fantastisch te gaan, maar ze krijgen geen relatie, ze worden elkaars beste vrienden… Ze leven voor elkaar, ze strijden voor elkaar, ze kunnen niet zonder elkaar, maar het is puur vriendschap. Terwijl het meisje haar ware gevoelens verborgen houdt voor hem. Het lijkt mij een ontzettend mooi verhaal!


2 reacties

 • 15 augustus, 2012 om 15:23
  Annelies zegt:

  Leuke wishlist! Heb de dienstpieper pas gelezen en ik vond het persoonlijk niet zo’n succes… De andere boeken ken ik niet. Vooral het laatste boek spreekt me aan.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 15 augustus, 2012 om 21:48
  Joany De Vries zegt:

  Leuke boeken. Vooral die laatste twee lijken me erg leuk 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany De Vries Beantwoorden

Reageer op: Een paar boeken die op mijn wishlist staan…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten