Een zelfdenkende e-reader, ik mocht het uittesten!

Frog E-readerIk hou van digitaal lezen, mijn Aura e-reader gaat overal mee naartoe, zelfs mee in bad! Maar ik kreeg de kans om deze eerste zelfdenkende e-reader uit te testen! Daar zei ik geen ‘nee’ tegen natuurlijk. Ik ben helemaal in jubelstemming, want deze e-reader verslaat alle e-readers die er al zijn!

De Frog E-reader heeft een bijzondere technologie en met behulp van een eenmalige irisscan zal de Frog E-reader zich volledig aanpassen aan jouw wensen. Daardoor is elke Frog E-reader uniek. Met behulp van een bijbehorende app gaat er een zee van mogelijkheden open!

Hoe te beginnen…
Als je de Frog E-reader opstart moet je eenmalig een instap-menu doorlopen. Daarin doe je de iris-scan en eventueel voer je de sterkte van je ogen in als je verziend of bijziend bent. De e-reader kan de pagina’s aanpassen aan je sterkte zodat je ook kunt lezen zonder leesbril als je dat graag zou willen. In de e-reader zit een cameraatje voor de irisscan. Dan komt het testmenu, hier wordt de leessnelheid getest, zodat het synchroniseert met de gegevens van je irisscan. Daarna onthoudt de e-reader wanneer hij de pagina’s om moet slaan voor je. Lees je langzamer, of bij vlagen juist sneller, dan registreert de e-reader dit. Uiteraard kun je dit ook gewoon uitzetten, maar ik heb het zelf geprobeerd en ik wil niet meer anders!

De bijbehorende app en uitleenfunctie
Met de bijbehorende Frog app beheer je jouw gekochte ebooks op je pc. Je voert de webwinkels in waar je graag en regelmatig je ebooks koopt en de synchronisatie maakt het rond. De e-reader zal zich elke keer na het opstarten in enkele seconden synchroniseren met de app. Daarna sluit hij zichzelf weer af van de wifi of bluetooth. Extra energiezuinig dus!

Wil je een ebook uitlenen aan een andere Frog lezer, dan ga je naar het menu en klik je op “leen-instellingen”. Vervolgens vraagt de Frog E-reader naar de ID code van de Frog lezer aan wie je een ebook wilt uitlenen. Daarna geef je aan hoelang je het ebook wilt uitlenen. Dit mag maximaal drie weken. Op het moment dat je op verwerken klikt, verdwijnt het ebook uit je app en e-reader en verschijnt het op de app en e-reader van de Frog lezer die het boek wilt lenen. Na die drie weken komt het boek vanzelf weer terug in je eigen app en verdwijnt het weer bij diegene die het heeft geleend. Uiteraard kan diegene het ook eerder ‘teruggeven’. Simpelweg door te klikken op ‘Retourneren naar eigenaar’.

Ook het licht wordt automatisch aangepast aan je omgeving. Detecteert de e-reader kleurenfoto’s of illustraties in je ebook? Dan verschijnen deze pagina’s ook in kleur. De e-reader waarschuwt je ook als je al te lang in dezelfde houding zit of te lang naar je scherm tuurt. Maar ook andersom, als je niet naar scherm tuurt, vraagt de e-reader of je het ebook wel of niet interessant vindt.

Bye bye illegale downloads…
Illegaal gedownloade ebooks lezen is voltooid verleden tijd op de Frog E-reader! Doe je het ‘per ongeluk’ wel, dan wordt de e-reader geblokkeerd en moet je een code invoeren om weer in je systeem te kunnen. Deze code is op te vragen bij de klantenservice van Frog. De code die je krijgt is uniek en eenmalig te gebruiken. Je kan de code ook zien als waarschuwing, want je krijgt maar één keer de kans om je e-reader te deblokkeren. Bij een volgende poging om een illegaal gedownload boek te lezen gaat het systeem ‘dood’. Dus ook al je ebooks en instellingen gaan dan verloren.

Andere voordelen van de Frog E-reader:
– de e-reader mag ook mee in het water, want de behuizing is volledig waterdicht.
– de batterij gaat vier maanden mee, er is een noodvoorziening voor extra stroom aanwezig in het apparaat. Dit geeft 15 minuten lang beperkt stroom, zodat je synchronisaties en dergelijke af kunt maken.
– de e-reader kan ook luisterboeken afspelen.
– de e-reader is te bestellen in allerlei kleuren, van simpel zwart, tot knalroze en flitsend paars met glitters.

De Frog E-reader is € 401, – De Frog E-reader wordt geleverd met bijbehorende app op de usb stick. Hij is vanaf vandaag (1 april) verkrijgbaar.

Zou jij deze zelfdenkende e-reader willen proberen?


8 reacties

 • 1 april, 2017 om 07:51
  Lalagè zegt:

  Aan de ene kant klinkt het geweldig, die technologische snufjes. Aan de andere kant vind ik het wel een eng idee dat alles wordt opgeslagen en via het internet kan worden doorgegeven aan de fabrikant of aan een hacker… Privacy is er niet meer bij.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 1 april, 2017 om 19:35
   Leesdame zegt:

   Het lijkt me ook een geweldige e-reader 😉
   Maar een e-reader van Frog (Engels voor kikker) en dan op 1 april? 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 1 april, 2017 om 09:25
  Boeklovers zegt:

  Ziet er wel een uniek ding uit dat ik ook wel eens wil uitproberen, maar 400 € voor een ereader?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Boeklovers Beantwoorden

 • 1 april, 2017 om 12:23
  veroootje zegt:

  Uhm het klinkt erg leuk, maar dit lijkt me toch echt nog toekomstmuziek en meer een 1 april bericht. Of zit ik er nu erg naast.

  Ikhartje(1) deze reactie

  veroootje Beantwoorden

 • 1 april, 2017 om 13:39
  Esmee zegt:

  Ik houd het wel gewoon bij mijn Kobo 😛

  Ikhartje(1) deze reactie

  Esmee Beantwoorden

  • 1 april, 2017 om 19:37
   Leesdame zegt:

   Ik ook 😛
   En het fijne van een Kobo e-reader is dat hij ook voor een dagje door kan gaan als Frog E-reader 😛

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Een zelfdenkende e-reader, ik mocht het uittesten!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten