Eet van Suzanne Hazenberg

Eet coverIn mijn “Suzanne Hazenberg bui” eindigde ik met ‘Eet’. Een op zichzelf staande (gruwelijke) thrillers. Ik vond het een tof thriller om te lezen, maar heb ook wat kritische puntjes.

In ‘Eet’ volgen we drie verhaallijnen. Allereerst gezondheidsfreak Anouk. Ze heeft duidelijk een eetprobleem en heeft zoveel voedsel geschrapt dat ze vrijwel  alleen nog maar fruit en noten eet. Als Joost aankomt met de uitnodiging van zijn ouders ontstaat er wrijving. Zijn ouders willen chique uiteten gaan en Anouk raakt daar van overstuur. Na een hoop wederzijdse beloftes gaat ze dan toch mee.

We volgen ook de Poolse Marek. Een gevoelloze jongeman, die nergens voor terugdeinst. Hij vermoord zonder blikken of blozen zijn eigen zus Ozella en later zijn minnares. Marek voelt niets, alleen voor zijn ganzen die hij in Polen had. Hij vond het heerlijk dat hij de macht over de ganzen had… Hij bezoekt het bordeel bij hem in de buurt, waar hij Mercedes bezoekt. Hij laat haar onder dwang elke keer een bak met brij opeten, steeds meer. Het doet hem denken aan de ganzen. Eigenlijk was dat het enige in zijn leven wat de moeite waard was.

In het bordeel werkt Mercedes. Ze komt uit Colombia uit de sloppenwijken. Ze had geen geld en ze kreeg een aanbod om aan het werk te gaan in Spanje, maar daar wordt ze regelrecht naar Amsterdam gebracht, waar ze moet werken voor Rico. Een gemene pooier en ze wordt als vuil behandeld. Toch droom Mercedes van terugkeren naar Colombia, naar haar zoontje. Ze spaart stiekem geld en ze begint vluchtpogingen te bedenken, alleen houdt Rico haar flink strak.

Drie mensen dus. In korte hoofdstukken wordt hun leven gedeeld. Eerst lijken ze niets met elkaar te maken te hebben, maar ze wonen allemaal vlakbij elkaar en uiteindelijk kruisen de verhaallijnen zich. In het begin zijn er weliswaar gruwelijke passages, maar de spanning is nog niet echt voelbaar. Dat komt later pas op gang en goed ook! Als Anouk gekidnapt wordt door Marek en Mercedes systematisch uitzoekt hoe ze het best kan vluchten, maar letterlijk en figuurlijk verkeerd terechtkomt.

Suzanne Hazenberg is scenarioschrijfster en dat kon ik goed merken. De hoofdstukjes worden steeds korter en eindigen steeds met een soort cliffhanger, hierdoor schiet je door het boek heen. Helaas kreeg ik nergens echt binding met de personages en oogde het boek in het begin ietwat chaotisch, vanwege de snelle wisselingen.

Wat ik wel leuk vond, was dat veel aspecten uit ‘Eet’ ook al in het hoofd van Ymke de Ruyter zaten. Yep, de hoofdpersoon uit ‘Thriller’ en ‘De debutant’. Eigenlijk schrijft Ymke dus over de thriller ‘Eet’.

Toffe thriller, gaat over het randje, maar blijft boeiend tot het eind!

 


3 reacties

Reageer op: Eet van Suzanne Hazenberg

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten