Elly’s choice, wat vind ik er van?

ellyschoice logoIk ben fan van digitaal lezen, heb mijn derde e-reader al en ik steun acties om ebooks te promoten. Elly’s choice is een initiatief om het illegaal downloaden tegen te gaan en lezers de kans te geven om op een legale wijze zo betaalbaar mogelijk aan ebooks te komen.

Klinkt leuk, maar is het ook leuk en krijg je waar voor je geld?! Ik won een maand gratis rond koekeloeren en ik activeerde dit in oktober. Ik mocht kiezen uit tien ebooks. Elke maand kiest Elly voor haar abonnee’s tien digitale boeken uit. Haar choice dus. In allerlei genres. De boeken zijn al een aantal maanden oud.

Je betaalt voor een heel jaar € 35,88, dat is dan € 2,99 per maand en daar krijg je die 10 boeken voor, plus korting op toptitels uit hun webshop. Dan kan je ook “maand” aanvinken en dan betaal je € 24,99. Maar volgens mij heb je dan een halfjaar-abonnement en is dit een beetje een truc om je toch te laten kiezen voor dat jaarabonnement. Opzeggen kan met een mailtje lees ik in hun voorwaarden.

Als laatste kun je ook gratis proeflid worden, maar daar heb je -naar mijn mening- niets aan, want je kan enkel wat artikelen lezen, niet echt meerwaarde dus. Nee, om gebruik te kunnen maken van Elly’s choice moet er toch een abonnement afgesloten worden.

Tien boeken voor € 2.99 per maand is natuurlijk een koopje. Van de tien boeken die deze maand te downloaden zijn heb ik er al vier gelezen en een ongelezen in mijn bezit. Het zijn dan ook vrij bekende namen. Simone van der Vlugt, Susan Smit, Jojo Moyes, Sophie Kinsella en Lisette Jonkman is een greep uit het aanbod van oktober. Vijf boeken vallen er dus al af voor mij. De overige vijf boeken moeten dus maar net mijn smaak zijn. De titels ken ik wel en om eerlijk te zeggen had ik ze al meteen gekocht als ik ze had willen lezen. En ja, dat wil ik eigenlijk niet. Het maakt de keus voor mij echter wel meteen een stuk beperkter. Maar als je denkt: ‘goh, ik wil wel eens bladeren in die of die titel’, dan mag je dat boek dus gewoon downloaden, want je hebt immers al betaald.

Ga ik mijn abonnement verlengen? Nee! Kort en bondig. Ik ga geen € 35.88 betalen voor zo’n beperkt aanbod. Misschien ben ik als boekblogger ook niet de juiste testpersoon. Elly’s choice is echter wel ideaal voor mensen die graag en veel lezen, maar niet altijd het geld hebben voor ebooks van € 12.99 per stuk. Met Elly’s choice kunnen lezers maandelijks voor een relatief laag bedrag 10 ebooks downloaden.

Elly’s choice zou het illegaal downloaden gaan beperken. Waarschijnlijk lukt dat wel met hun eigen boeken, want al je privé gegevens komen in het boek te staan wat je gaat downloaden. Niet echt prettig om door te geven lijkt mij. Dus in dat opzicht hebben ze wel iets goeds verzonnen om verspreiden tegen te gaan. Maar al bij al denk ik niet dat Elly’s choice het illegaal downloaden kan stoppen. Een Netflix voor ebooks kan en wil ik het ook nog niet noemen.

Geïnteresseerd? Elly’s choice vind je hier: klik 

LET OP! Ik krijg steeds vaker klachten, opmerking/vragen omtrent het beleid van Elly’s Choice. Ik ben een onafhankelijke blogger en heb verder niets met Elly’s Choice te maken. Voor klachten/vragen/opmerkingen omtrent abonnementen en dergelijke wil ik u verzoeken om u zich dan ook te richten op Elly’s Choice zelf!


16 reacties

 • 6 oktober, 2014 om 18:15
  zonenmaan11 zegt:

  Dan kan je beter naar de bieb gaan, waar je ook ebooks kan lezen…

  Ikhartje(2) deze reactie

  zonenmaan11 Beantwoorden

 • 6 oktober, 2014 om 20:14
  trembling pages zegt:

  hmm klinkt minder goed dan gedacht.

  Ikhartje(1) deze reactie

  trembling pages Beantwoorden

 • 6 oktober, 2014 om 20:53
  Connie Flipse zegt:

  Ik heb een abonnement genomen, met vijf lezers in huis is dat echt de moeite

  Ikhartje(1) deze reactie

  Connie Flipse Beantwoorden

  • 7 oktober, 2014 om 15:07
   Leesdame zegt:

   Ja, dan is het wel de moeite, ongetwijfeld zit er dan altijd wel iets interessants tussen voor iemand in jullie huishouden.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 7 oktober, 2014 om 08:19
  Miranda zegt:

  Ik heb wel een abonnement genomen. Voor mij is 35,88 voor 130 boeken (bij inschrijving voor 30 september kreeg je een extra maand) echt wel aantrekkelijk. Ook al heb ik sommige boeken al gelezen en spreken niet alle titels me even veel aan. Als ik maar om de maand 1 boek lees vind ik het voor mezelf al de moeite waard voor deze prijs.

  Maar ik ben het met je eens dat het een nadeel is dat je niet zelf een selectie van boeken mag maken. Als dat niet verandert denk ik ook dat ik na dit jaar weer afhaak. En of het illegaal downloaden tegengaat betwijfel ik ook. Maar vind het een leuke manier om mijn selectie e-boeken uit te breiden, fijn voor op vakantie of onderweg en wie weet ontdek ik nog een fijn boek wat ik anders nooit opgepakt zou hebben.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miranda Beantwoorden

  • 7 oktober, 2014 om 15:09
   Leesdame zegt:

   Omgerekend is het inderdaad de moeite waard. En er zit allicht iets tussen wat je leuk kan vinden. Maar voor mij is het niet echt een toegevoegde waarde. Maar leuk, dat jij er wel je ding kan vinden 🙂 Zo zie je maar dat iets altijd twee kanten heeft.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 7 oktober, 2014 om 12:23
  Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Ook ik heb een abonnement genomen. Wat Miranda hierboven al zegt: al lees je maar een boek, dan is het nog de moeite waard. En ik ga er van uit dat het aanbod veel groter gaat worden. Het staat nu nog in de kinderschoenen.

  Ik krijg nu boeken voorgeschoteld die ik zelf nooit gekozen zou hebben, maar toch heel bijzonder zijn. Best leuk, dat soort verrassingen.

  Via de bibliotheek kun je inderdaad ook eBooks lezen nu, maar dat is maar een beperkt aantal weken. Als ik een boek heel erg mooi vind, wil ik het nog wel eens herlezen. Zo’n boek ‘moet’ dan in mijn (al dan niet digitale) kast staan.

  Groetjes, Marjon.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marjon (Uitgelezen) Beantwoorden

  • 7 oktober, 2014 om 15:11
   Leesdame zegt:

   Ik ben het met je eens dat het nu nog in de kinderschoenen staat en wie weet wat het over een jaar is. Voor mij persoonlijk is het geen toegevoegde waarde, maar heel leuk om te lezen hoe anderen erover denken! En wie weet, over een jaar is het misschien voor mij ook aantrekkelijker om lid te worden.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 12 oktober, 2014 om 09:26
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik heb er naar gekeken en voor mij lijkt het niet interessant. Er zitten veel boeken tussen die niet bij mij passen. Ik zou meer Nederlandse literatuur en jeugdboeken willen zien. Ik haal mijn boeken bij de bieb en hun e-boek-assortiment wordt steeds interessanter…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

 • 15 mei, 2015 om 08:06
  Antoinette zegt:

  Ik heb via ING rentepunten een maand gratis boeken gekregen,
  Ben inmiddels ingelogd maar zodra ik 10 boeken wil downloaden moet ik eerst een upgrade doen naar een jaarabonnement.
  Begrijp niet wat ik moet doen on de 10 gratis boeken te kunnen downloaden

  Ikhartje(6) deze reactie

  Antoinette Beantwoorden

  • 15 mei, 2015 om 23:57
   Leesdame zegt:

   Dan zou ik even de klantenservice van Elly Choice mailen. Ik weet er in ieder geval niets van. Heb toentertijd een maandje proef gedraaid, maar bewust niet verder gezet.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 16 augustus, 2015 om 22:33
  Gerry zegt:

  Ik deel het abonnement samen met een vriendin. Zij mailt mij de boeken door.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Gerry Beantwoorden

 • 6 november, 2015 om 19:10
  M. Verduijn-Duvalois zegt:

  gelezen boeken: liefde of leugens : goed.
  tweede leven goed, donderdags kinderen goed, de dag dat ik bijna dood ging : super
  mijn ontvoering ook zeer goed, tweede leven ,goed; Wild en Nooit te oud en debet ook leuk
  en als laatste Piece of Kate ook een leuk verhaal

  Ikhartje(1) deze reactie

  M. Verduijn-Duvalois Beantwoorden

Reageer op: Elly’s choice, wat vind ik er van?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten