Genres die ik momenteel graag lees

genres die ik leesWelke genres lees ik graag? Het kan nogal eens wisselen namelijk. Er was een tijd dat ik alleen maar Virginia Andrews las, maar ook een tijd dat ik veel Amerikaanse (glamour)romans las. Dat laatste is écht te lang geleden, want ik ben niet meer zo dol op glamourromans over de jetset van Hollywood. Maar welke genres lees ik dan wel graag?

Literaire romans
Momenteel toch echt mijn favoriete genre. Ik kan genieten van mooie zinnen, originele verhalen, goed uitgewerkte personages en geniale wendingen.

Van die boeken waarbij je gewoon een bladzijde terugslaat om het opnieuw te lezen, omdat je niet gelooft wat er staat. Boeken waar je citaten uit overschrijft in je dagboek. Ik kan daar enorm blij van worden!

Thrillers
Yeah… heel vroeger moest ik er niks van hebben, dacht dat het echt de mannenafdeling was… haha, ja hoe naïef kun je zijn. Gelukkig ging Simone van der Vlugt aan de slag in de thrillerwereld en zo werd ‘De reünie’ mijn eerste thriller. Het beviel me heel goed. Het las lekker door, er was spanning en ik vloog door het boek heen. De spanning zorgde voor honger naar nog meer spanning en uiteindelijk naar een thrillerverslaving. Ik las heel veel (vrouwen)thrillers, tot ik er een beetje te vol van zat. Ik lees nog steeds graag thrillers, maar ben wel een stuk kritischer geworden. Een goede thriller moet voor mij voldoen aan spanning, goed verhaal, leuke personages en geloofwaardigheid is ook wel fijn.

Chicklit
Heel lang had ik er aversie tegen, ze leken allemaal op elkaar… Vooral de Amerikaanse. Het zoveelste meisje werkzaam op een redactie en verliefd op de boeman. Maar toen ontdekte ik Chantal van Gastel en bleek het ook heel anders te kunnen. In Nederland zijn een aantal goede chicklit-schrijvers actief. Ik merk dat ik de laatste tijd weer wat vaker een chicklit oppak. Zoals laatst, de Barista! trilogie.

Waargebeurd
Waargebeurde verhalen laten mij kennis maken met een wereld die meestal ver van mijn wereld is. Je bekijkt iets onbekends door de ogen van de verteller. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en zodoende kwam ik al meer te weten over leven met depressie, de levenslange trauma’s na misbruik, het leven van een Nederlandse actrice en de bijbehorende filmwereld, maar ook het leven na een sekte, of wat er gebeurde na een jaar lang elke dag één boek per dag te lezen. Kortom…de wereld van waargebeurde verhalen is heel groot… Niet alleen zware thema’s komen voor in dit genre, ik las ook luchtige boeken over reizen en zo groen mogelijk leven.

Columnbundels
Ik hou van columns, liefst van columnisten rond mijn leeftijd. Ik hou van de humor in columns, maar ook van de snelheid. De korte stukjes die mij vermaken zijn hetzelfde als een koekje bij de koffie. De anekdotes laten me lachen, of ontroeren me juist en het is ook nog eens een leuk kijkje in het leven van een (bekende) columnist. Ik lees columnbundels het liefst in bad, of op warme dagen. Ook voor leesdips zijn ze de perfecte oplossing.

Wat zijn jouw favoriete genres momenteel?

Foto is van Pixabay

7 reacties

 • 1 maart, 2016 om 22:04
  saartje zegt:

  Ik lees ook graag literaire romans of thrillers. Welk boek heb je gelezen over wat er gebeurde na een jaar lang elke dag één boek te lezen? Klinkt interessant.

  Ikhartje(1) deze reactie

  saartje Beantwoorden

 • 2 maart, 2016 om 10:38
  Gerrianne zegt:

  Leuk om te lezen 🙂
  Bij mij wisselt het ook nogal. Ik lees op het moment veel fantasy, maar probeer het wel af te wisselen met wat meer literaire boeken.
  Thrillers heb ik al lang niet gelezen. Wel weer zin in.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 2 maart, 2016 om 14:10
  Jantine zegt:

  Bij mij zijn het sowieso veel literaire romans momenteel. Wat thrillers (ik heb een paar maanden terug een enorme doos vol gekregen), chicklits en Young Adult-boeken …Die laatste probeer ik dan weer niet teveel te lezen, het is ook leuk als ik wat anders kan recenseren op mijn blog 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 2 maart, 2016 om 20:31
  Yolande zegt:

  Op dit moment lees ik graag thrillers, YA-boeken en historische romans, maar dat verschilt eigenlijk heel erg per periode. Ik denk dat ik in de zomer weer meer zin krijg in wat vluchtigere romans

  Ikhartje(1) deze reactie

  Yolande Beantwoorden

 • 13 maart, 2016 om 17:02
  Vivian zegt:

  Ik lees echt veel te weinig literaire romans: wel gewone romans zoals Jojo Moyes, maar niets van wat er momenteel populair is op literair vlak. Ik voel me daar een beetje schuldig over omdat ik denk dat ik het als docente Nederlands in spe wel zou moeten doen, maar het YA-genre trekt me momenteel veel meer. En dat sluit ook veel meer aan bij mijn leerlingen denk ik zo. Dus ik vind het wel best haha.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Vivian Beantwoorden

  • 14 maart, 2016 om 15:09
   Leesdame zegt:

   Literaire romans hoeven niet moeilijk of saai te zijn hoor 🙂 en kunnen ook prima aansluiten op jouw belevingswereld en die van jouw leerlingen. Als ik twee tips mag geven: ‘Alles wat er was’ van Hanna Bervoets (speelt zich af in een verlaten school) en ‘Het smelt’ van Lize Spit. Die laatste is momenteel echt mijn nummer 1 qua favoriete boeken 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Genres die ik momenteel graag lees

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten