19 juni 2014

Gespot: Kleurboek voor op reis en een tijdschriftenboek

kleurboek-op-reis coverVandaag kwam ik twee leuke boeken tegen bij de boekhandel. Ik heb ze niet gekocht, maar ze trokken wel mijn aandacht.  En de boeken die ik niet koop, maar die wel mijn aandacht trekken in de boekhandel, horen thuis in de rubriek ‘gespot’.

Als eerste: ‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen op reis’. Wat een mond vol hé… Nou ja, ‘het enige echte’ gaat ook niet echt op natuurlijk, want er zijn al wat meerdere kleurboeken voor volwassen op de markt ondertussen. Zelf heb ik er ook een. Het is leuk, maar ik doe het niet dagelijks.

Nu is er een handig formaat kleurboek voor op reis. Het verschil met die andere boeken is dat deze een handige ringband heeft. Dus makkelijk open te slaan, of om te vouwen. En het boek is ook wat compacter en dunner, maar de kleurplaten zijn in dezelfde stijl. Als ik eerder had geweten van dit compacte en makkelijk te hanteren boekje, dan had ik nooit die andere gekocht, maar ja, dat is altijd achteraf. Dus voor de mensen die nog steeds een kleurboek voor volwassenen op hun lijstje hebben staan, dan is dit een aanrader!

het tijdschriften boek coverVerderop bij de hoek van de opruiming vond ik dit schattig boek over tijdschriften: ‘Het tijdschriftenboek’  Er ging een ruime korting van af, maar toen ik door het boek bladerde begreep ik al wel waarom. Het is naslagwerk is al wat jaartjes gedateerd. Vrijwel alle tijdschriften passeren in dit boek de revue. Van de Margriet tot de Okki. Eigenlijk gewoon alles wat in de jaren is verschenen qua Nederlandse tijdschriften. In het kort wordt vertelt waar het tijdschrift over gaat, wat de doelgroep is, nog wat andere info. Wanneer het eerste nummer verscheen en wanneer het werd stopgezet.

Wat betreft het laatste klopt bepaalde info niet meer in het boek. En natuurlijk worden alle nieuwe tijdschriften van de laatste jaren niet besproken in het boek. Toch vond ik het een grappig boekje om door te bladeren. Het boek is niet meer te bestellen, maar op de tafel van de uitverkoop ligt vaak nog wel een exemplaar voor een kleine prijs.

1 reactie

 • 19 juni, 2014 om 17:02
  Laura zegt:

  Het kleurboek voor volwassenen op reis heb ik thuis liggen. Die ringband is inderdaad erg praktisch tijdens het kleuren!

  hartje(2)


  Laura
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: