4 april 2013

Gespot: twee interessante boeken.

bij starbucks heet ik amy coverDeze week kwam ik twee interessante boeken tegen, waarbij vooral de titel gelijk mijn aandacht trok! En ik heb nu eenmaal een zwak voor boeken met mooie en creatieve titels… Dit keer ‘Bij Starbucks heet ik Amy’ van Els Quaegebeur en ‘Margot’ van Sophie Zijlstra.

Okay, dat hoeft niet altijd iets over de inhoud en de kwaliteit te zeggen, ik ben ook wel eens teleurgesteld… Maar goed, bij deze titels sprak de omschrijving mij uiteindelijk ook aan! De eerste titel is vooral heel creatief bedacht, de tweede titel deed me inderdaad meteen denken aan de zus van Anne Frank.

Bij Starbucks heet ik Amy van Els Quaegebeur
Els woont in New York en omdat ze bij Starbucks Els maar een moeilijke naam vinden, noemt ze zichzelf daar Amy. Het leven in New York is bijzonder en heel anders dan hier. Els beschrijft in dit boek haar leven in New York. Een bizar leven volgens mij, want leven in New York lijkt me vooral hectisch. Ik ben dus erg benieuwd naar dit boek!

margot coverMargot van Sophie Zijlstra
Dit boek sprak me aan, omdat ik bij het zien van de titel meteen dacht aan de zus van Anne Frank. En ja, dit boek gaat dus ook over de zus van Anne Frank.

Dat lijkt me heel interessant, want Margot stond altijd wel in de schaduw van haar zusje en nu is er dus een boek over haarzelf. Er zijn wisselende kritieken, maar ik kan gelukkig zelf mijn mening vormen.

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: