2 december 2012

Getagged: boekblogger-vragen

boekblogger vragenDe Nederlandse én Engeltalige boekblogger Judith koos mij uit als volgende blogger die deze tag over mocht nemen. Dat vind ik natuurlijk heel erg leuk om te doen, dank je wel hiervoor Judith! Het is een nieuwe tag in boekbloggersland en de vragen gaan dit keer over het bloggen zelf. Ik ben er eens goed voor gaan zitten!

Variërend van hoe je boekblogger bent geworden tot aan vragen over wat je als minder leuk ervaart en het delen van een gouden tip. Die gouden tip heb ik wel, net als alle andere antwoorden op de leuke vragen over het boekbloggen. Let’s go…

Hoe ben je boekblogger geworden?
Het leek me altijd al leuk om op een eigen stekje over boeken en lezen te schrijven, dus begon ik op een dag met een boekenblog en de rest is geschiedenis…
Boekblogger worden is simpel: een blog aanmaken, naam verzinnen, lay-out ontwerpen en je eerste blog schrijven. Maar dan komt het pas: boekblogger blijven, dát is de kunst.

Wat zijn de leuke kanten aan een boekenblog?
Het is iets van mij… het is mijn creatie… Dat geeft mij een fijn gevoel. Ik doe dit alleen, ik volg mijn eigen weg en ik blog in mijn eigen stijl. Ik mag zo vaak en wanneer ik maar wil over boeken kletsen. Ik hoef verder aan niemand verantwoording af te leggen.

Ook lees je als boekblogger andere boeken dan je normaal zou lezen. En verder verzin ik wel eens een challenge, probeer ik leesgadgets uit en ga ik naar de bioscoop voor de boekverfilmingen. Ik vind het heel leuk om dat allemaal te doen en er later over te bloggen.

En het blijft natuurlijk toch ook wel een bijzonder gegeven dat je als boekblogger naar een uitgeverij kan en mag mailen en mag vragen om een recensie-exemplaar.

Zijn er dingen die je als minder leuk ervaart?
Yep, er zijn wat dingen die minder leuk zijn! Zo kreeg ik ooit een boze auteur in mijn mailbox nadat ik zijn/haar boek een lage waardering had gegeven. Dat is het nadeel, want boekbloggers zijn vaak makkelijker te bereiken dan de recensent van de Telegraaf bijvoorbeeld.

En wat Judith al zei: het moeten… Soms vind ik het jammer dat ik even moet wachten voordat ik een boek van mezelf kan lezen, omdat er eerst een recensie-exemplaar gelezen moet worden. Soms valt een recensie-exemplaar gigantisch tegen, maar moet je toch door blijven lezen, want je wil toch een goed beeld overbrengen. En soms heb ik geen zin om te lezen, maar dan liggen er 3 a 4 boeken klaar, dus moet ik zin gaan maken.
Maar het is het waard en vaak werken die deadlines ook weer heel motiverend!

Wat voor soort artikels vind jij leuk om te lezen/schrijven?
Zoals ik boven al schreef: ik volg mijn eigen weg en ik blog in mijn eigen stijl. Daarom vind ik eigenlijk alles leuk om te schrijven hier op mijn blog. Maar de leeservaringen, die vind ik het leukst, vooral omdat mijn lezers mijn mening serieus nemen en ik het leuk vind om te horen dat mensen n.a.v. die leeservaring het boek wel of niet gekocht hebben.

Zijn er artikels die je zelf minder graag leest op andere blogs, zo ja welke?
Ja, lange lappen tekst vind ik irritant. Afzeikrecensies puur om het afzeiken sla ik ook over. En een boekenblog wat langzaamaan een beautyblog wordt zal ik ook minder vaak gaan bezoeken.

Wat is jouw gouden tip? Zet hem in een spreuk en leg uit!
I’m not perfect, never have been, never will be

Deze spreuk kwam ik vaker tegen en heb ik ook op mijn profiel in social media gezet.
Mijn blog is niet perfect, dat wil ik niet ook. Juist de georganiseerde chaos gaf mijn blog een eigen stijl. Mijn tip dus: je hoeft niet perfect te zijn, of foutloos te bloggen, volg gewoon je intuïtie en durf andere wegen in te slaan. Daarmee krijg je een uniek en persoonlijk blog!

Ik tag: Joany van Craving pages en Annelies van Boekboetiek
Veel succes meiden!

3 reacties

 • 3 december, 2012 om 11:20
  Judith zegt:

  Wat een goeie: boekblogger blijven is pas een kunst. Ja inderdaad. Er beginnen heel veel mensen die na een paar maanden toch niet zoveel zin meer hebben. Is niets mis mee, maar wel jammer.

  Ik volg een aantal mensen al een paar jaar, en dat is heel leuk – je kent elkaar lees-smaak en kunt blindelings een boek bestellen dat zij aangeprezen hebben.

  hartje(1)


  Judith
  Beantwoorden

 • 3 december, 2012 om 20:41
  Annelies zegt:

  Leuke antwoorden!! Bedankt voor de tag, ik maak er werk van!

  hartje(1)


  Annelies
  Beantwoorden

 • 4 december, 2012 om 00:07
  Leesdame zegt:

  Lieve reactie Judith 🙂

  Thanks Annelies dat je ook graag wil doen 🙂

  hartje(1)


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: