Gilmore Girls tag

gilmore girlsDe Gilmore Girls… een heuse tag en ik mocht deze overnemen van Anneke (Een letter meer graag). Dank je wel daarvoor! Lorelai en Rory hebben mij al vaak genoeg gezelschap gehouden voor het slapengaan. Eigenlijk nog steeds! Dan kruip ik met mijn tablet in bed en kijk ik afleveringen op Netflix.

Hoewel de serie niet superspannend is, is het wel boeiend en gemakkelijk te volgen. Soms gaat het eigenlijk nergens over. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar het is gewoon fijn om even in het knusse leven van Stars Hollow te kruipen.

Hoe heb je Gilmore Girls ontdekt?
Toentertijd kwam het op Net 5 op dinsdagavond geloof ik. Toen heb ik niet altijd gekeken, daarna kwam het elke werkdag rond half zeven, maar ook toen volgde ik het niet echt op de voet. Pas later kocht ik de dvd en ben ik er voor gaan zitten.

Ben je in het bezit van de DVD-collectie?
Ja, het eerste seizoen. Dat was een ontzettend dure dvd-box weet ik nog wel. €78,- maar liefst. Ja, toen waren de serie-boxen nog best duur. I’m old 😉

Wat is je favoriete seizoen?
Het derde seizoen. Ineens ging het allemaal wat vlotter. Daarbij vond ik het leuk dat Paris een grotere rol kreeg en ook Lorelai’s toekomstplannen kregen wat meer vorm.

Wat is je minst favoriete seizoen?
Het eerste seizoen, omdat ik vroeger meerdere malen afgehaakt ben daarop. Pas toen ik de afleveringen in een rap tempo op dvd bekeek kwam ik eindelijk in het verhaal en werd ik fan. Maar dat eerste seizoen had best wel wat vlotter mogen gaan.

Wie is je favoriete personage?
Lorelai… ze is in de serie een beetje rond mijn leeftijd. Ik vind haar drukke karakter leuk en ik snap haar koffieverslaving haha. Daarnaast ben ik ook wel dol op Lane en stiekem verheug ik me altijd wel op de scènes tussen haar en Mrs. Kim bij een aflevering. Ik vind Taylor ook wel een typisch en grappig karakter hebben en dan Sookie nog, zij is zo leuk!

Wie is je minst favoriete personage?
Dean! Ik ergerde me mateloos aan zijn gedram. Maar nu ik erover nadenk… Rory is ook aardig goed in drammen en ze kan soms ook erg doordraven over haar mening/gevoel. Aan de andere kant bewonder ik haar leeshonger en haar passie voor boeken. Hoe ze werkelijk overal kan lezen en gewoon altijd een boek bij de hand heeft!

Ben je Team Jess, Dean of Logan?
Jess! Dean vind ik te drammerig en op mij komt hij claimend over. Logan, mwah… maar Jess, die past wel goed bij Rory vind ik!

Team Luke of Christopher?
Luke natuurlijk! Hij is bot en direct, maar vanbinnen is hij heel lief, behulpzaam en beschermend.

Lorelai of Rory?
Lorelai, met stip op 1. Ik vind Lorelai een sterke vrouw, die het toch maar mooi gered heeft als jonge moeder en zelf een leven begon in Stars Hollow.

Als je Stars Hollow zou kunnen bezoeken, waar zou je dan heen gaan?
Een hamburger eten bij Luke natuurlijk. Slapen bij Lorelai en dan ’s morgens natuurlijk koffiedrinken bij Luke met pancakes.

Wat zou je stelen van de Gilmore Girls set?
Een koffiemok natuurlijk! Maar ik denk dat ik dan vriendelijk zou vragen of ik er eentje mee naar huis mag nemen, in plaats van er een te stelen.

Zou je liever alleen koffie drinken en nooit meer Pop Tarts eten, of zoveel Pop Tarts eten als je wilt, maar nooit meer koffie drinken?
Aangezien ik ’s morgens eerst koffie nodig heb, kies ik dus voor alleen koffiedrinken. Pop Tarts kan ik best missen, want die eet ik eigenlijk zelden tot nooit. Koffie dus! Veel koffie! Liefst in zo’n mok die Lorelai ook heeft 😉

Wat vond je van Gilmore Girls: A Year in the Life?
Mwah, na alle ophef vond ik het best tegenvallen en vooral Rory vond ik irritant en er onnatuurlijk uitzien. Beetje veel botox volgens mij haha.

Ben je fan van de Gilmore Girls? Neem de tag dan lekker over, ben benieuwd naar jouw antwoorden dan!


Reageer op: Gilmore Girls tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten