It’s Halloween…

de heksen cover

It’s Halloween 🙂 En stiekem hou ik wel van typische Halloween films en die hele sfeer eromheen. En bij Halloween films denk ik als eerste aan films over heksen. Maar een (gore) film met bloed en moord past er ook wel bij, mocht je daar liever van houden…

We behandelen vandaag op mijn blog een boekverfilming die bijna een jeugdtrauma heeft veroorzaakt. Thanks Anjelica! En een trailer van een typische Halloween film, waar overigens geen boek van is. Beter gepast kan haast niet vandaag.  Overigens komt The Witches morgenavond op tv. Om 18.40 op Veronica!

Om te beginnen. De heksen van Roald Dahl. Een klassiek jeugdboek over een jongen die na een ongeluk van zijn ouders bij zijn oma gaat wonen. Zijn oma vertelt over heksen en hoe hij ze kan herkennen.  Op aanraden van de huisarts moet oma tot rust komen aan zee en ze gaan dan ook naar een hotel aan de kust. Toevallig wordt in dat hotel ook een jaarvergadering gehouden van een liefdadigheidsinstelling. Alleen hebben al die vrouwen ook de kenmerken waar oma zo voor gewaarschuwd had. Een zaal vol heksen, die samen de werking van de “muizenmakertijddrank” bespreken…

Het boek ging nog wel, maar de film… de ‘Grand High Witch’ ging mee naar bed zullen we zeggen. De setting doet het ‘m, een sober hotel, de typische Engelse sfeer. Maar ook het verhaal een effecten zijn klasse voor die tijd. De film is komisch en bij vlagen ook horror. Maar het is vooral Anjelica  Huston die deze hele film draagt en ze speelt dan ook iedereen van het scherm af! Maar als kind… keek ik toch liever bij bepaalde stukjes voorzichtig langs mijn vingers heen.

Een andere heerlijke heksenfilm is Hocus Pocus. Over de Sanderson-sisters. Met een jonge Sarah Jessica Parker als een van de zusters. Bette Midler speelt Winnifred Sanderson. Het verhaal speelt zich af in Salem. 300 jaar geleden werden de Sanderson-zusters opgehangen na een beschuldig van hekserij. Winnifred sprak een betovering uit. Als een maagd de zwarte kaars zo aansteken, dan kwamen de zusters terug… 300 jaar later op Halloween steekt Max de kaars aan… Een leuke wegkijkfilm, met een duidelijke Halloween-setting. Ik vond de film nooit echt eng, maar echt gemakkelijk werd ik er ook niet van.


2 reacties

Reageer op: It’s Halloween…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten