31 oktober 2014

It’s Halloween…

de heksen cover

It’s Halloween 🙂 En stiekem hou ik wel van typische Halloween films en die hele sfeer eromheen. En bij Halloween films denk ik als eerste aan films over heksen. Maar een (gore) film met bloed en moord past er ook wel bij, mocht je daar liever van houden…

We behandelen vandaag op mijn blog een boekverfilming die bijna een jeugdtrauma heeft veroorzaakt. Thanks Anjelica! En een trailer van een typische Halloween film, waar overigens geen boek van is. Beter gepast kan haast niet vandaag.  Overigens komt The Witches morgenavond op tv. Om 18.40 op Veronica!

Om te beginnen. De heksen van Roald Dahl. Een klassiek jeugdboek over een jongen die na een ongeluk van zijn ouders bij zijn oma gaat wonen. Zijn oma vertelt over heksen en hoe hij ze kan herkennen.  Op aanraden van de huisarts moet oma tot rust komen aan zee en ze gaan dan ook naar een hotel aan de kust. Toevallig wordt in dat hotel ook een jaarvergadering gehouden van een liefdadigheidsinstelling. Alleen hebben al die vrouwen ook de kenmerken waar oma zo voor gewaarschuwd had. Een zaal vol heksen, die samen de werking van de “muizenmakertijddrank” bespreken…

Het boek ging nog wel, maar de film… de ‘Grand High Witch’ ging mee naar bed zullen we zeggen. De setting doet het ‘m, een sober hotel, de typische Engelse sfeer. Maar ook het verhaal een effecten zijn klasse voor die tijd. De film is komisch en bij vlagen ook horror. Maar het is vooral Anjelica  Huston die deze hele film draagt en ze speelt dan ook iedereen van het scherm af! Maar als kind… keek ik toch liever bij bepaalde stukjes voorzichtig langs mijn vingers heen.

Een andere heerlijke heksenfilm is Hocus Pocus. Over de Sanderson-sisters. Met een jonge Sarah Jessica Parker als een van de zusters. Bette Midler speelt Winnifred Sanderson. Het verhaal speelt zich af in Salem. 300 jaar geleden werden de Sanderson-zusters opgehangen na een beschuldig van hekserij. Winnifred sprak een betovering uit. Als een maagd de zwarte kaars zo aansteken, dan kwamen de zusters terug… 300 jaar later op Halloween steekt Max de kaars aan… Een leuke wegkijkfilm, met een duidelijke Halloween-setting. Ik vond de film nooit echt eng, maar echt gemakkelijk werd ik er ook niet van.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: