9 maart 2012

Heerlijke flow: een boek per dag.

Heerlijke flow: een boek per dag.Deze week had ik voor mezelf weer “Een boek per dag” gepland. Het leek me weer eens heerlijk om weer even die flow te voelen van opgaan in één boek op één dag. Ik las Judas van Helen Vreeswijk. Geen dun boekje… Ik las de hele middag en haalde zo’n 2/3 van het boek.

Ik moet erbij zeggen, het boek las ook vrij gemakkelijk en snel. Het laatste stukje zou ik ’s avonds doen. En dan kon ik nog even tv kijken en op internet rondhangen. Dat dacht ik dan… Maar zoals altijd, als je iets voorneemt, dan gaat het al gauw mis door onverwachte omstandigheden haha

Spontaan stond er visite op de stoep. Al om half zeven en ze bleven lang zitten. Erg lang. Gezellig natuurlijk. Maar wel weer toevallig als ik uitgerekend vandaag ‘Een boek per dag wil lezen’. Toen de visite weg was, ruimde ik alles op. Ik had die dag ook nauwelijks achter de laptop gezeten, dus moest ik eerst nog wat mail beantwoorden.

Eindelijk had ik alles afgesloten en opgeruimd en viel ik uitgeput in mijn warme bed tegen de kussens aan. Ik had nog een uurtje voordat het middernacht was. En ik heb als richtlijn dat ik om 24u wil gaan slapen. Net voor twaalf uur had ik Judas uitgelezen. Het was een heerlijk gevoel: een boek per dag. De flow van het lezen is heerlijk, maar niet om dag na dag te doen. Alhoewel… Deze zomer doe ik het wel weer een korte periode achter elkaar. Ik zie het als een soort “leesmeditatie”.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: