Help me! van Marianne Power

help me cover

Dit is zo’n boek wat ik al heel lang wou lezen, maar steeds kwam het er niet van. Uiteindelijk heb ik het toch opgepakt. Ik verwachtte een grappig verhaal, maar dat pakte toch anders uit.

Journalist Marianne Power woont in Londen. Haar liefdesleven ligt stil, ze is onzeker en haar financiële zaken zijn een puinhoop. Haar huis ligt wel vol met zelfhulpboeken. Marianne Power bedenkt een project waarbij ze elke maand met een ander zelfhulpboek intensief aan de slag gaat. Want maken al die zelfhulpboeken hun beloftes wel waar? Het liep toch wat anders dan verwacht…

Een confrontatie met jezelf

Marianne begint vol goede moed. Ze kiest twaalf zelfhulpboeken uit, voor elke maand een boek. De onderwerpen variëren van gelukkig leven tot orde in je financiële chaos. Ze begint enthousiast met “Niet durven, toch doen!” van Susan Jeffers. Dit boek brengt haar regelmatig buiten haar comfortzone, want ze moet enge dingen doen. Zoals naakt poseren en deelnemen aan stand-upcomedy. Haar belevingen lezen heerlijk weg in dit hoofdstuk en mijn eerste indruk is dan ook dat dit een hilarisch feelgoodboek is.

In februari probeert ze overzicht te krijgen in haar financiële zaken, ze doet twee maanden rejection therapy en probeert zorgeloos te leven met “Fuck it. Loslaten, ontspannen en gelukkig zijn” van John C. Parkin. Maar elke maand een zelfhulpboek behandelen loopt al snel anders. Marianne Power had dit project namelijk aardig onderschat, ze krijgt te maken met confrontaties met zichzelf, ruzie met haar beste vriendin en ze ontdekt dat ze van deze boeken helemaal geen leuk en gelukkig mens wordt.

De sfeer in het boek slaat om

Je leest over Marianne’s depressie en de eenzaamheid die ze vaak voelt. Het project duurt langer dan een jaar en in plaats van geluk voelt ze vooral angst en gemis. Toch zet ze door. Zo werkt ze een maand lang met engelen en loopt ze op hete kolen. “De kracht van het nu” van Eckhart Tolle gaf Marianne de meeste inspiratie. Het concept en het beloofde effect uit het wereldberoemde boek “The Secret” viel haar weer behoorlijk tegen.

Marianne Power schrijft toegankelijk en met Britse humor. Je kan met dit boek lachen, maar er zitten ook passages in waarbij je flink moet doorzetten omdat het onderwerp je niet altijd zal liggen. Daarnaast diept de schrijfster haar gevoelens en overpeinzingen uitgebreid uit, waardoor langdradigheid op de loer ligt

Het boek van Marianne Power had zo’n succes dat zelfs de filmrechten al verkocht zijn. De schrijfster reist nu de wereld rond om haar boek te promoten en om te vertellen over haar project.


Reageer op: Help me! van Marianne Power

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten