Het bedrog van Quisco van Daan Hermans

Het bedrog van Quisco coverToen ik het persbericht kreeg moest ik even knipperen, maar al gauw had ik het door: Daan Hermans is Danielle Hermans. Dat was even wennen, maar het klinkt ook lekker krachtig!

‘Het bedrog van Quisco’ gaat over Evander Clovis. Hij is een jonge journalist, maar het wil allemaal niet zo vlotten. Op de redactie wordt gesproken over de verdwijning van huisarts Martha Mulder. Zij woonde in het aparte dorpje Quisco. Toevallig heeft Evander familie wonen in Quisco en hij wordt op deze opdracht gezet. Maar de mensen in Quisco zijn alles behalve blij met de komst van een journalist…

Quisco ligt ver afgelegen van de bewoonde wereld. Er is nog een benzinepomp, maar dan is er niets meer. In de verte doemt het bord op van Quisco met het inwoneraantal erop geschreven. Het dorpje Quisco is zelfvoorzienend, houdt niet van bezoekers en ook kinderen zijn niet welkom. Ze hebben eigen regels en iedereen draagt wat bij aan de samenleving.

Evander Clovis logeert bij zijn oudtante Selma. Hij is er welkom, maar ze doet ontwijkend als hij vragen stelt. Hij probeert te verbergen dat hij meer wil weten over de verdwijning van Martha Mulder, maar iedereen lijkt hem al snel door te hebben. Ook lijkt Evander een zwak te hebben voor Josie, de dochter van Martha Mulder. Zij mag niet alleen door het dorp en heeft constant een escorte bij zich: Melissa.

‘Het bedrog van Quisco’ lijkt zich af te spelen in Amerika, in een slaperig dorpje midden in de woestijn. In het dorpje heeft iedereen een dubbele agenda. Evander Clovis lijkt soms de juiste veronderstelling te hebben, maar zit er net zo vaak weer naast. Niets is wat het lijkt in Quisco en de inwoners lijken heel open te zijn en tegelijkertijd weer heel gesloten.

Het leven wordt beeldend omschreven en ik zag helemaal voor me hoe dit dorpje in elkaar zat. Hoe de mannen aan de bar zitten bij ‘Eten & Drinken’ en hoe de bibliotheek op een paar planken provisorisch was ingericht. Een jaarmarkt met hamburgers, maar ook een kerkhof zonder namen op de zerken.

Het raadsel rond Martha Mulder blijft lang een mysterie, maar is -wat mij betreft- niet de rode draad in het verhaal. De grote lijn in het verhaal draait om Evander Clovis, hoe hij zichzelf tegenkomt en ook de inwoners lijkt te prikkelen met vragen. Hoe het leven in Quisco hem langzaam steeds meer intrigeert en tegelijkertijd afstoot. Wie zijn die mensen? Waarom zijn ze niet happig op nieuwelingen? En waarom gaat er vrijwel nooit iemand weg uit Quisco?

Het einde is open en schreeuwt dan ook om een vervolg. Zeer boeiende roman!

 


1 reactie

Reageer op: Het bedrog van Quisco van Daan Hermans

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten