Het Carpa complot van Heleen van den Hoven

Het carpa complot cover

Soms krijg ik een recensie-boek op de bonnefooi toegestuurd. ‘Het Carpa complot’ was zo’n boek. Het duurde eventjes, maar toen had ik eindelijk de tijd om deze softe techno-thriller te lezen.

CARPA 3521 lijkt in het begin een onschuldig spelletje op internet om sollicitanten te werven voor een organisatie. De 19-jarige Geus raakt in de ban van de puzzels en raakt hierdoor ook steeds meer in de netten van CARPA verstrikt. Uiteindelijk raakt hij diep in de problemen en is het aan zus Anja en de aparte Quint Ruys om Geus terug te vinden. Maar CARPA laat zich niet makkelijk vinden en hun macht reikt ver…

Water

CARPA is een geheime organisatie die via puzzels de beste hackers probeert te strikken voor hun plan. CARPA wil namelijk de sluizen hacken en overnemen tijdens een enorme storm, hierdoor zal het water in de rivieren stijgen en zal Nederland steeds verder onder water komen te staan. CARPA lijkt onschendbaar, ze hebben overal ogen en oren en hun macht reikt ver.

Anja maakt zich ernstig zorgen om Geus. Quint Ruys, die ze leert kennen op een bordspel-avond, wil haar helpen om Geus te vinden. Quint is erg ervaren met IT en hacken en is in staat om codes te ontcijferen. Daarnaast zijn er nog twee verhaallijnen. Zo komt de vader van Anja en Geus aan het woord, hij is een oud-sluiswachter. En Paul de Waal, een zeer bekende en machtige man uit de mediawereld. Hij filmt alles en denkt in beeld en kijkcijfers.

Origineel en uitgebreid

Het boek is origineel opgezet, de hoofdstukken beginnen met het symbool van een vis, steeds in andere tekens. Elk personage heeft zijn of haar eigen vissen-symbool. Ook heeft de naam van elk personage wel iets te maken met water. Heleen van den Hoven heeft zich ook goed ingelezen. Er is veel aandacht voor het water, de sluizen en de storm, maar ook het hacken komt ruim aan bod.

In het begin lijkt het boek te bestaan uit luchtige hoofdstukjes, maar als je goed leest voel je al wat dreiging tussen de regels. Je weet dat er iets staat te gebeuren, daardoor krijgt die luchtigheid iets zwaars. Gek genoeg las de tweede helft weer heel anders en echt spannend wordt het daar niet. Het is interessant en boeiend, maar ik had niet de neiging om het boek meteen uit te lezen.

De tweede helft

Er zitten in de tweede helft wat hobbeltjes in het verhaal. Met name de verhaallijn rond Paul de Waal. Ik vond dit vrij storend, want elke keer als ik helemaal in het verhaal zat en benieuwd was hoe het zou aflopen met Anja, Quint of Geus kreeg ik weer een hoofdstuk van Paul de Waal en dat voelde een beetje alsof ik naar een boeiende film keek, die om het half uur stopt voor tien minuten reclame. Ik denk dat ik het ‘Het Carpa complot’ krachtiger had gevonden met drie hoofdpersonen en drie perspectieven. Dat had wat meer vaart aan het verhaal gegeven.

In de tweede helft komen echter ook wat verrassende wendingen voorbij. Daarmee leer je ook weer dat op internet werkelijk niks geheim blijft en dat ervaren hackers gewoonweg alles van je kunnen vinden. Ik blijf dat altijd een fascinerend onderwerp vinden om over te lezen en het is ook iets om af en toe bij stil te staan. Hoeveel delen we eigenlijk wel niet?

Ik vond ‘Het Carpa complot’ een interessant en boeiend verhaal, met soms wat zwakke momenten (Paul de Waal), maar ook met interessante en fascinerende details over de wereld van het internet en het water. Goed debuut, maar de spanningsboog kan veel hoger!


Reageer op: Het Carpa complot van Heleen van den Hoven

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten