Het drie boeken dieet

het drie boeken dieetVia via kreeg ik op Twitter een link naar het “Het 3 boeken dieet”. Een challenge waarbij je van 1 november 2012 tot en met 1 november 2013 maar drie boeken mag lezen! Yep, drie boeken, niks meer en niks minder. Ik val met mijn boekenblog volledig buiten de doelgroep, maar interessant is deze challenge wel en dus vandaag een blog over “het 3 boeken dieet”.

The three book diet is de originele benaming voor deze challenge. Het is de bedoeling dat je drie boeken uitkiest en zodra de challenge van start gaat mag je niet meer wisselen van titel.

Het is de bedoeling dat je twaalf maanden lang gaat doen met die drie boeken. Het idee erachter is dat je meer uit een boek kan halen als je het vaker leest en er langer over doet. Het is de bedoeling dus ook dat je deze drie boeken blijft lezen in dat jaar en minstens twee keer. Via Twitter is het mogelijk om elkaar te steunen of om je ervaringen te delen via de speciale hashtags.

Hoe leuk het ook klinkt, ik doe er niet aan mee. Zou een saaie boel worden op mijn blog… En dat niet alleen, het spreekt me gewoon niet aan en ik zou gek worden als ik naar mijn ntl-stapel zou kijken. Een heel jaar lang niet aan mijn andere boeken mogen komen… Nee, dan zou ik het eerder een maand doen en dan één boek in één maand. Dat lijkt me dan weer wel interessant en ook makkelijker om te doen.

Maar, al bij al blijft het wel leuk om dan te bedenken welke boeken ik zou kiezen als ik wel mee had gedaan.

Ik zou kiezen voor: De ontdekking van de hemel van Mulisch, Anna Karenina van Tolstoj en Een boek per dag van Nina Sankovitch. Nina las één boek per dag en kan heel motiverend schrijven over lezen.

Wil je graag meedoen aan deze challenge, of er meer over lezen: The three book diet

Welke drie boeken zou jij kiezen als je mee zou doen?


4 reacties

 • 25 oktober, 2012 om 18:11
  Judith zegt:

  Absolute nachtmerrie. Ik lees 170 boeken er jaar. Dat zijn er misschien wel wat meer dan gezond is, maar 3? Neeeeeee!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 25 oktober, 2012 om 19:38
  Maurane zegt:

  Klinkt vreselijk! Ik heb het ene boek nog niet uit, of ik ben al benieuwd naar het volgende! 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Maurane Beantwoorden

 • 26 oktober, 2012 om 09:59
  Jennn zegt:

  Niks voor mij haha, klinkt vreselijk!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jennn Beantwoorden

 • 26 november, 2012 om 21:35
  Marcelle zegt:

  Niks voor mij, maar ik zou kiezen voor:
  – De zetel van de Ziel van Gary Zukav
  – Nevelen van Avalon van Marion Bradley
  – Een schitterend gebrek van Arthur Japin
  Deze boeken lees ik toch al vaker, minstens 1 keer per jaar, dus ik hoef niet zonder andere boeken te doen 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marcelle Beantwoorden

Reageer op: Het drie boeken dieet

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten