25 oktober 2012

Het drie boeken dieet

het drie boeken dieetVia via kreeg ik op Twitter een link naar het “Het 3 boeken dieet”. Een challenge waarbij je van 1 november 2012 tot en met 1 november 2013 maar drie boeken mag lezen! Yep, drie boeken, niks meer en niks minder. Ik val met mijn boekenblog volledig buiten de doelgroep, maar interessant is deze challenge wel en dus vandaag een blog over “het 3 boeken dieet”.

The three book diet is de originele benaming voor deze challenge. Het is de bedoeling dat je drie boeken uitkiest en zodra de challenge van start gaat mag je niet meer wisselen van titel.

Het is de bedoeling dat je twaalf maanden lang gaat doen met die drie boeken. Het idee erachter is dat je meer uit een boek kan halen als je het vaker leest en er langer over doet. Het is de bedoeling dus ook dat je deze drie boeken blijft lezen in dat jaar en minstens twee keer. Via Twitter is het mogelijk om elkaar te steunen of om je ervaringen te delen via de speciale hashtags.

Hoe leuk het ook klinkt, ik doe er niet aan mee. Zou een saaie boel worden op mijn blog… En dat niet alleen, het spreekt me gewoon niet aan en ik zou gek worden als ik naar mijn ntl-stapel zou kijken. Een heel jaar lang niet aan mijn andere boeken mogen komen… Nee, dan zou ik het eerder een maand doen en dan één boek in één maand. Dat lijkt me dan weer wel interessant en ook makkelijker om te doen.

Maar, al bij al blijft het wel leuk om dan te bedenken welke boeken ik zou kiezen als ik wel mee had gedaan.

Ik zou kiezen voor: De ontdekking van de hemel van Mulisch, Anna Karenina van Tolstoj en Een boek per dag van Nina Sankovitch. Nina las één boek per dag en kan heel motiverend schrijven over lezen.

Wil je graag meedoen aan deze challenge, of er meer over lezen: The three book diet

Welke drie boeken zou jij kiezen als je mee zou doen?

4 reacties

 • 25 oktober, 2012 om 18:11
  Judith zegt:

  Absolute nachtmerrie. Ik lees 170 boeken er jaar. Dat zijn er misschien wel wat meer dan gezond is, maar 3? Neeeeeee!!


  Judith
  Beantwoorden

 • 25 oktober, 2012 om 19:38
  Maurane zegt:

  Klinkt vreselijk! Ik heb het ene boek nog niet uit, of ik ben al benieuwd naar het volgende! 🙂


  Maurane
  Beantwoorden

 • 26 oktober, 2012 om 09:59
  Jennn zegt:

  Niks voor mij haha, klinkt vreselijk!


 • 26 november, 2012 om 21:35
  Marcelle zegt:

  Niks voor mij, maar ik zou kiezen voor:
  – De zetel van de Ziel van Gary Zukav
  – Nevelen van Avalon van Marion Bradley
  – Een schitterend gebrek van Arthur Japin
  Deze boeken lees ik toch al vaker, minstens 1 keer per jaar, dus ik hoef niet zonder andere boeken te doen 🙂


  Marcelle
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: