Het duistere net van Carmen Mola

Dit duistere en gruwelijke boek kwam per toeval op mijn pad via Hebban. Ik las een topic waar iemand op zoek was naar een specifiek boek en toen vroeg of iemand ze dit boek bedoelde. Dat was niet zo, maar ik had het al opgezocht via Kobo Plus omdat de omschrijving mij nogal aansprak.

Hoofdpersoon is de botte inspecteur Elena Blanco, ze probeert een netwerk op te rollen wat actief is op het darkweb. Dit netwerk houdt zich bezig met snuff movies, kooigevechten en lugubere weddenschappen.

Gedetailleerde gruwelijkheden

Mensen die interesse hebben betalen deze organisatie met bitcoins. En dat zijn voornamelijk mensen met een vermogen en een belangrijke status, want ze moeten heel wat neertellen voor een live uitzending, of om ter plekke als publiek bij een kooigevecht aanwezig te mogen zijn. Ondertussen worstelt Elena nog met een ander trauma, namelijk de ontvoering van haar zoon en de aandeel van deze organisatie hierin. Haar collega’s weten dat echter nog niet.

‘Het duistere net’ is een duister verhaal vol gruwelijkheden. Het begint al met een jonge vrouw die live gefolterd gaat worden. In korte hoofstukjes wordt steeds het perspectief gewisseld, hierdoor zijn er veel cliffhangers en krijg je ook een duidelijk beeld van wat er op dat moment op andere plekken aan de hand is.

Spaanse thriller

Het verhaal speelt zich af in Spanje en wie daar bekend is zal veel bekende gebouwen en plekken herkennen. Voor iemand die daar niet bekend is zal het even duizelen, want al die straten en wijken lijken wel een doolhof. Het gerucht gaat dat achter Carmen Mola drie auteurs schuilgaan. Dat zou kunnen kloppen, omdat ik soms een verandering van stijl bespeurde tijdens het lezen. Ik had wel eens het idee dat iemand de pen overnam en dan een korte samenvatting van een paar regels gaf en vervolgens doorging met het verhaal. Ook stelt de auteur zich soms op als alleswetende verteller, om daarna weer net zo blanco in het verhaal te staan als de lezer.

De lezer wordt niet gespaard in dit boek. Sommige passages zijn gruwelijk, zoals gedetailleerde stukken waarbij kinderen met elkaar moeten vechten op leven en dood. En dan zijn er nog cursieve teksten over de jongen die bij de organisatie zit en al zijn menselijkheid verloren is. Van deze stukjes kreeg ik kippenvel.

Jammer van het einde

In dik twee dagen las ik dit boek uit. Ik was ietwat teleurgesteld door het afgeraffelde einde. Het was alsof ik pagina’s miste, zo rap ging het en ik vond de ontmaskering van de hoogste pief van de organisatie een anti climax. Daar had toch wel een grotere verrassing achter mogen zitten.

‘Het duistere net’ is overigens het tweede deel van een serie. ‘De zigeunerbruid’ was het eerste deel. Ondanks dat had ik niet het gevoel dat ik wat miste, er werd op een duidelijke manier teruggeblikt op eerdere gebeurtenissen waardoor ik al snel doorhad waarom Elena Blanco zo handelde. Het derde deel is ook al geschreven, maar nog niet vertaald. ‘Het duistere net’ is een aanrader als je van gruwelijke thrillers houdt die net niet over het randje gaan, maar er wel op balanceren.


Reageer op: Het duistere net van Carmen Mola

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten