Het grote Jenny Colgan overzicht!

Café, zon & zee cover

Jenny Colgan is momenteel populair in het feelgoodgenre, maar ze heeft meer geschreven dan je denkt! Nog lang niet al haar boeken zijn verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling, maar als Engels geen probleem is, ligt er nog genoeg leesvoer voor je klaar!

Bekend is hier de Bakkerij-serie, Mure Island en Happy ever after. Maar wist je dat ze ook een serie geschreven heeft over een kostschool? En dat er een roman bestaat over een chocolatier? En wist je dat ‘Het cupcake café’ een vervolg heeft en zich afspeelt rond kerst? Ook bestaat er een serie rondom een snoepwinkel.

Mure-serie (Summer Seaside Kitchen)

Op het Schotse eiland Mure begint Flora McKenzie een pop-uprestaurant aan de haven in een roze pand. Op het eiland woont ook schoolhoofd Lorna en eiland-huisarts Saïf.

De juiste volgorde:

 1. Een verre kust
 2. Café zon & zee
 3. Het eindeloze strand
 4. Wintereiland
 5. Christmas at the Island Hotel (Het eilandhotel beschikbaar vanaf oktober 2021)

‘Een verre kust’ is een novelle en sommige sites zeggen dat deze tussen 1 en 2 past, maar op andere sites staat weer dat het een “instap-novelle’ is en dat het ook prima voor deel 1 kan. Ik heb dit boek als eerst gelezen en volgens mij klopt dat, want in ‘Café zon & zee’ is de huisarts al gevestigd, terwijl in ‘Een verre kust’ de huisarts net arriveert.

De bakkerij-serie (Beach Street Bakery)

Deze serie speelt zich af op een schiereiland voor de kust van Cornwall: Mount Polbearne. Polly Waterford komt terecht op dit eiland en begint er een bakkerij.

De juiste volgorde:

 1. De kleine bakkerij aan het strand
 2. Zomer in de kleine bakkerij
 3. Winter in de kleine bakkerij

Happy ever after (Scottish Bookshop)

Bibliothecaresse Nina rijdt met haar boekenbus door de Schotse hooglanden.

De juiste volgorde

 1. Op goed geluk
 2. Zoek de zon op
 3. Eindeloos dichtbij

Het cupcake café serie (At the Cupcake Café)

Issy krijgt haar ontslag bij een makelaarskantoor en begint een hip cupcake café in een achteraf straatje.

De juiste volgorde:

 1. Het Cupcake Café
 2. Christmas at the Cupcake Café  (nog geen vertaling beschikbaar)

Class serie (Maggie, a Teacher in Turmoil)

Dit is een serie aka Mallory Towers van Enid Blyton. Het speelt zich af op een kostschool. Deze serie heeft nog geen Nederlandse vertaling, maar is wel verkrijgbaar in het Engels.

De juiste volgorde:

 1. Class: Welcome to the Little School by the Sea
 2. Rules: Things are Changing at the Little School by the Sea
 3. Lessons (dit zou uit drie delen bestaan)

Rosie Hopkins’ Sweet Shop

Rosie begint een klein snoepwinkeltje in een knus dorpje. Deze serie heeft nog geen Nederlandse vertaling, maar is wel verkrijgbaar in het Engels.

De juiste volgorde:

 1. Welcome to Rosie Hopkins’ Sweet Shop of Dreams
 2. Christmas at Rosie Hopkins’ Sweet Shop
 3. The Christmas Surprise

Polly and the Puffin

Dit is een kinderboekenserie. Deze serie heeft nog geen Nederlandse vertaling, maar is wel verkrijgbaar in het Engels.

De juiste volgorde:

 1. Polly and the Puffin
 2. The Stormy Day
 3. The New Friend
 4. The Happy Christmas

Stand alones

Jenny Colgan schreef ook vele stand alones. Twee daarvan zijn vertaald.

 1. Amanda’s Wedding (vertaald: Hebbes!)
 2. Looking for Andrew McCarthy
 3. Talking to Addison (ook bekend als: My Very ’90s Romance en vertaald : Kus me!)
 4. Working Wonders (ook bekend als: Arthur Project)
 5. Do You Remember the First Time? (ook bekend als: The Boy I Loved Before)
 6. Sixteen Again
 7. Where Have All the Boys Gone?
 8. West End Girls
 9. Operation Sunshine
 10. Diamonds Are a Girls Best Friend
 11. The Good, the Bad and the Dumped
 12. The Loveliest Chocolate Shop in Paris
 13. Working Wonders

Vrijwel al deze boeken zijn verkrijgbaar in het Engels, zowel als paperback als ebook. Mocht er iets veranderen zal ik deze pagina bewerken.


Reageer op: Het grote Jenny Colgan overzicht!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten