Het leesjaar van… Diana

leesjaarHet leesjaar van… is een exclusieve serie interviews. De gehele maand december kijk ik met lezers terug op 2011… We bijten de spits af met Diana. Diana is recensente bij o.a. Vrouwenthrillers en Bookaholics.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Op het boekenvlak heb ik dit jaar de nodige knopen doorgehakt zodat ik het overzicht kon bewaren in waar ik mee bezig was. Bovendien miste ik al enige tijd de uitdaging en groei en als dat om de hoek komt kijken weet je dat het goed is om, in mijn geval, meerdere deuren te sluiten en zo de weg vrij te maken voor hetgeen op je pad verschijnt.

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?
Harlan Coben’s alter ego Myron Bolitar is altijd iemand naar wie ik uitkijk. Niet alleen hij maar ook diverse andere vaste personages die met regelmaat terugkeren in zijn boeken zijn subliem. Ook de hoofdpersoon uit Hersenspinsels, de debuutroman van Alice LaPlante is weliswaar fictief maar kreeg een realistische kant mee waardoor ze op mij indruk heeft gemaakt.

De NTL-stapel: is hij geslonken of gestegen dit jaar?
De stapel bleef schommelen eerlijk gezegd. Er waren periodes dat ik alle zeilen moest bijzetten en ook voldoende momenten dat er ruimte was om een boek van mijn privestapel weg te kunnen werken.

Was er een populair boek dat uiteindelijk erg tegenviel?
Meerdere, toch wel. Als je gemiddeld honderd boeken per jaar leest zoals ik, dan leg je vanzelf de lat steeds wat hoger. Als je kijkt naar de populariteit van bijvoorbeeld de thrillerauteurs van eigen bodem dan is dat ongekend hoog. De prijzen en verfilmingen vliegen je om de oren. Het zou beter zijn om ons ook te richten op auteurs die net naast de spotlights staan. Zij zijn degenen die veelal het niveau van de literaire thriller weten op te krikken.

Heb je dit jaar een verborgen juweel ontdekt?
Onlangs las ik het non-fictieboek Verslavende liefde van Annemiek van der Laan. Dit verhaal, over de kracht van houden van dat twee mensen bindt en de grens keer op keer moet bijstellen om elkaar te kunnen behouden, bleef mij lange tijd bij. Dit boek verdiend alle aandacht, al was het alleen maar voor de enorme boodschap die het meedraagt.

Welke boekverfilmingen heb je dit jaar gezien en wat vond je ervan?
Op 22 december is de Nederlandse première van The Rum Diary, naar het gelijknamige boek (uitgegeven in 1999, maar geschreven in 1959) van Hunter S. Thompson. Dat zal de eerste zijn. Op de valreep van 2011.

Romans of thrillers?
Psychologische thrillers. Nog een relatief klein genre waar zich enkel auteurs aan wagen die zich dit kunnen permitteren. Persoonlijk hoop ik dat hierdoor de lat hoog blijft en het genre zich daardoor blijft onderscheiden van zijn literaire broertje.

Welk boek ga je in 2012 zeker lezen?
In februari staat De ogenverzamelaar van Sebastian Fitzek, een van mijn favoriete auteurs op mijn lijstje. En een van de weinigen schrijvers die mij keer op keer weet te boeien.

Ik heb voor deze serie nog genoeg ruimte over. Heb je dit jaar veel boeken gelezen en wil je ook graag meedoen met “Het leesjaar van…”? Mail mij dan! Het e-mailadres kan je vinden op de contactpagina rechts.


6 reacties

 • 8 december, 2011 om 22:12
  claar zegt:

  Wat een leuk interview Leesdame en nog leuker om vragen beantwoord te lezen van Diana. En nog één keer leuk, wat een leuk idee van jex

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 8 december, 2011 om 22:18
  Leesdame zegt:

  Dank je wel lieve Claar. Als je ook graag mee wilt doen: er is nog plaats 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 9 december, 2011 om 19:21
  Ans Arts zegt:

  Zag net op Facebook dat je een interview had gehad met Diana,dacht moet ik meteen even lezen.
  Erg leuk interview!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Ans Arts Beantwoorden

 • 9 december, 2011 om 20:32
  Emmy zegt:

  Leuk interview!
  en bedankt voor de tips Diana 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Emmy Beantwoorden

 • 9 december, 2011 om 20:46
  Melissa Bielsma zegt:

  Mooi interview! Diana, zoals ik haar ken;-) Helemaal helder en goed! Mooie vragen Leesdame!

  Groetjes en liefs,
  Melissa

  Ikhartje(0) deze reactie

  Melissa Bielsma Beantwoorden

 • 9 december, 2011 om 23:19
  Leesdame zegt:

  Dank je wel allemaal!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Het leesjaar van… Diana

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten