Het leesjaar van… Emmy

leesjaarVandaag is het de beurt aan Emmy. Zij zat net als ik ook in de finale bij de leeswedstrijd van Schaduwkant. Emmy kom ik bijna overal tegen op internet, ze is erg actief met recensies schrijven. Vandaag kijken we met haar terug op 2011.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik ben een gemiddelde veellezer, zo’n twee boeken in een drukke week en in vakanties vele meer. Ik lees voornamelijk ’s avonds op bed. Mijn voorkeur gaat uit naar de thriller en af en toe een roman.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011? 
De leeswedstrijd van Isa Maron (Schaduwkant), voor mij een kennismaking met proeflezen en nog in de finale terechtgekomen ook. Een meet & greet met Corine Hartman, erg gezellig en zo leuk om nu eens kennis te maken met de vrouw achter die geweldige boeken.

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?Sophie, één van de personages uit “Hels Verlangen” van Corine Hartman. Sophie ligt in coma maar wij lezen haar gedachten.. dit raakte me en bleef me bezighouden, ook toen ik het boek uit had.

De NTL-stapel: is hij geslonken of gestegen dit jaar?
Enigszins geslonken, ik ben minder boeken gaan kopen omdat ik lid ben geworden van de bibliotheek. Van sommige schrijvers “moet” ik gewoon het nieuwste boek hebben, dan koop ik het ook én lees deze vaak ook direct. De NTL-stapel bestaat nog voornamelijk uit “krijgertjes” of boeken die ik op boekenmarkten heb gekocht en voor mij niet echt “must-reads” zijn.

Welke boekverfilmingen heb je dit jaar gezien en wat vond je ervan? Ik heb de drie verfilmingen van de boeken van Stieg Larsson gezien, wat mij betreft geniaal verfilmd! Daarnaast “de Eetclub” van Saskia Noort, de verfilming viel mij tegen.
En “de Gelukkige Huisvrouw” van Heleen van Royen, in dit geval vond ik de film zelfs beter dan het boek

Romans of thrillers?
Thrillers

Welk boek lag het langst op je nachtkastje en waarom?
De omnibus (Koud Zuid, Wit Goud en Zwart Zaad) van Ariane Meijer, omdat ik alle drie de boeken achtereen heb gelezen en “Verrassing” (12 korte vrouwenthrillers) omdat ik af en toe tussendoor een verhaal las

Welk boek ga je in 2012 zeker lezen?
Tweestrijd van Linda Jansma


Reageer op: Het leesjaar van… Emmy

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten