10 december 2011

Het leesjaar van… Emmy

leesjaarVandaag is het de beurt aan Emmy. Zij zat net als ik ook in de finale bij de leeswedstrijd van Schaduwkant. Emmy kom ik bijna overal tegen op internet, ze is erg actief met recensies schrijven. Vandaag kijken we met haar terug op 2011.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik ben een gemiddelde veellezer, zo’n twee boeken in een drukke week en in vakanties vele meer. Ik lees voornamelijk ’s avonds op bed. Mijn voorkeur gaat uit naar de thriller en af en toe een roman.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011? 
De leeswedstrijd van Isa Maron (Schaduwkant), voor mij een kennismaking met proeflezen en nog in de finale terechtgekomen ook. Een meet & greet met Corine Hartman, erg gezellig en zo leuk om nu eens kennis te maken met de vrouw achter die geweldige boeken.

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?Sophie, één van de personages uit “Hels Verlangen” van Corine Hartman. Sophie ligt in coma maar wij lezen haar gedachten.. dit raakte me en bleef me bezighouden, ook toen ik het boek uit had.

De NTL-stapel: is hij geslonken of gestegen dit jaar?
Enigszins geslonken, ik ben minder boeken gaan kopen omdat ik lid ben geworden van de bibliotheek. Van sommige schrijvers “moet” ik gewoon het nieuwste boek hebben, dan koop ik het ook én lees deze vaak ook direct. De NTL-stapel bestaat nog voornamelijk uit “krijgertjes” of boeken die ik op boekenmarkten heb gekocht en voor mij niet echt “must-reads” zijn.

Welke boekverfilmingen heb je dit jaar gezien en wat vond je ervan? Ik heb de drie verfilmingen van de boeken van Stieg Larsson gezien, wat mij betreft geniaal verfilmd! Daarnaast “de Eetclub” van Saskia Noort, de verfilming viel mij tegen.
En “de Gelukkige Huisvrouw” van Heleen van Royen, in dit geval vond ik de film zelfs beter dan het boek

Romans of thrillers?
Thrillers

Welk boek lag het langst op je nachtkastje en waarom?
De omnibus (Koud Zuid, Wit Goud en Zwart Zaad) van Ariane Meijer, omdat ik alle drie de boeken achtereen heb gelezen en “Verrassing” (12 korte vrouwenthrillers) omdat ik af en toe tussendoor een verhaal las

Welk boek ga je in 2012 zeker lezen?
Tweestrijd van Linda Jansma

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: