Het leesjaar van… Janny

leesjaarJanny is net als ik ook een boekblogger, alleen is Janny een stukje ouder dan ik ben ;). Ze schrijft haar blogs in het Engels en in het Nederlands. Je kan haar blog hier bezoeken!

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Tja, ik lees eigenlijk van alles. Al zijn chicklits niet zo aan me besteed. En laatst vroeg een schrijver om een preread. Bleek een boek over zombies. Ook niet zo mijn stijl, maar verder lees ik zo’n beetje alles. Thrillers, literary fiction, soms fantasy.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Mijn top 3 is dit jaar geworden:
1. Rules of Civility van Amor Towles. Ik mocht het lezen als review exemplaar van Penguin en vond het prachtig.
2. The curious incident of the dog in the night time van Mark Haddon. Zo’n origineel boek. Humoristisch maar ook aangrijpend. Zo kanp hoe Haddon in het hoofd van een jongen met Asperger kruipt en ons zonder enige medische term laat zien hoe dat is.
3. A visit from the Goon Squad van Jennifer Egan. Knap geschreven met zoveel verschillende personages en het springen in de tijd.

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?
Hmm, moeilijker maar dat is denk ik toch Christopher de hoofdpersoon uit het boek van Haddon. Door de manier waarop het boek is geschreven leer je hem zo goed kennen, hij krijgt een plaatsje in je hart.

De NTL-stapel: is hij geslonken of gestegen dit jaar?
Lol, geslonken. Nee, die stapel groeit alleen maar. Door het volgen van blogs, goodreads updates waarmee je kunt volgen wat anderen lezen, de boekgrrls, krijg ik zoveel leuke recensies. Per week minstens een boek waarvan ik denk dat ik het zeker ook moet lezen. En daar kan ik echt niet tegenop lezen.

Was er een populair boek dat uiteindelijk erg tegenviel?
Bonita Avenue van Peter Buwalda. Wordt toch behoorlijk bejubeld, prijs gekregen, meerdere keren genomineerd. Ik vond het best een aardig boek om te lezen maar niet zo bijzonder, niet zo verschrikkelijk origineel. Simpele schrijfstijl. Nu genomineerd voor thriller van het jaar maar ik heb het echt niet als thriller gelezen.

Heb je dit jaar een verborgen juweel ontdekt?
Moeilijk om vast te stellen wat al ontdekt is. Maar Rules of Civility is nog niet vertaald in het Nederlands, misschien wordt er al aan gewerkt maar anders moet het zeker vertaald gaan worden. En er kan ook een mooie film van worden gemaakt. Denk je in , New York in de Great Depression. De sfeerbeschrijvingen zijn weergaloos. Ik zie het helemaal voor me.

Er waren dit jaar leuke boekenevenementen, heb je er een bezocht?
Nee, ik had graag naar de Manuscripta gewild maar zat toen nog ergens in het buitenland.

De e-reader wordt steeds meer gewaardeerd. Heb jij er al een?
Ik lees veel ebooks op de iPod Touch. Gaat prima, het schermpje heeft een hoge kwaliteit, je kan lezen in het donker en altijd een hele bibliotheek in je tas. Verder lees ik ook boeken op mijn macBook via Adobe Digital Editions. Bevalt ook. Een van de grootste voordelen van het lezen van ebooks vind ik dat je snel even aantekeningen kunt maken zonder dat je pen en papier hoeft te zoeken. En natuurlijk iets even snel teruglezen, dat is ook zo gevonden, geen geblader.

Welk boek ga je in 2012 zeker lezen?
Even in Goodreads gespiekt (echt heel erg handig om je boeken in bij te houden) en daar staan maar liefst 61 boeken die ik wil lezen. 1Q84 van Haruki Murakami is daar zeker bij, maar ook The Language of Flowers van Vanessa Diffenbaugh en American Gods van Neil Gaiman.


2 reacties

Reageer op: Het leesjaar van… Janny

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten