Het leesjaar van… Linda

leesjaarLinda Jansma is thriller-auteur, vooral bekend van haar debuut Caleidoscoop (Kwetsbaar). Maar we praten nu niet over wat ze geschreven heeft, maar wel over wat ze allemaal gelezen heeft dit jaar 🙂

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Zonder twijfel Een zomer zonder slaap, door Bram Dehouck. Ik vond zijn eerste boek, De Minzame moordenaar, ook al zo geweldig. Verder was ik aangenaam verrast door de boeken Wat verborgen is (Hjorth Rosenfeldt) en Onder de oppervlakte (Sam Hayes).

Welk personage is jou het meest bijgebleven en waarom?
Saskia Maes uit Zomer zonder slaap. Ze is ontsnapt aan haar gewelddadige grootvader en probeert uit alle macht een nieuw leven op te bouwen, maar er zit nog zoveel angst binnenin haar, dat dat niet gemakkelijk is. Mooi omschreven door Bram. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat het misschien ook te maken heeft met het onderwerp van mijn nieuwste boek: huiselijk geweld. Ik ben tijdens mijn research met zoveel pijn en angst geconfronteerd, dat ik kippenvel kreeg bij de beschrijvingen van Saskia Maes en hoe zij met de situatie om gaat.

Weet je nog welk boek je dit jaar als eerste hebt gelezen?
O jee, da’s moeilijk. Mijn debuut was toen pas uit en eerlijk gezegd zat ik constant in mijn eigen boek te lezen, hahaha. Maar ja, dat is niet helemaal wat je bedoelt. Eens denken. Ik ben in de eerste week van januari sinds lange tijd weer lid van de bibliotheek geworden en het eerste boek dat ik leende, dat was op 7 januari zegt het lijstje op de site van de bieb, was Passiespel van Isa Maron. Prachtig boek, overigens!

Was er een populair boek dat uiteindelijk erg tegenviel?
Vermist, door Chevy Stevens. Ik kwam er niet doorheen en heb na een pagina of dertig het boek aan de kant gelegd.

Kijk je als thrillerschrijfster anders tegen thrillers aan tijdens het lezen?
Ik denk het wel. Soms betrap ik me erop dat ik bij dingen die ik lees denk: dat had ik zelf heel anders opgeschreven. Of: dat had ik nou nooit zo laten gebeuren. Maar ik probeer dat wel altijd “uit te schakelen”, anders is lezen niet leuk meer. Als ik schrijf lees ik ook nooit thrillers. Vroeger las ik dan helemaal niet, maar tegenwoordig wil ik dan wel gewoon een roman lezen. En dat gaat goed.

Welke boekverfilmingen heb je dit jaar gezien en wat vond je ervan?
Ik heb Wat verborgen is als film gezien. Die was op zich wel goed, alhoewel er natuurlijk een aantal dingen was aangepast. Maar dat stoorde niet, heb er met plezier naar gekeken.

Welk boek lag het langst op je nachtkastje? Naast Vermist? Hahaha, nee, even denken… Buurtwacht, door Cammie McGovern. Ook een boek waar ik maar niet doorheen kwam. Na twee weken heb ik hem terug naar de bieb gebracht.

Welk boek ga je in 2012 zeker lezen? Het boek 22-11-1963 van Stephen King. En natuurlijk de nieuwste van mijn Verbum-collega Svea Ersson.


1 reactie

Reageer op: Het leesjaar van… Linda

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten