20 december 2011

Het leesjaar van… Margriet

leesjaarVandaag is lezeres Margriet aan de beurt. Margriet ken ik via Dizzie en later werden we ook virtuele vriendinnen op Facebook en Twitter. Margriet deelt onder andere haar favoriete boeken van 2011, welk personage haar het meest is bijgebleven en waarom en naar welk boek ze uitkijkt in 2012.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik lees altijd ’s avonds voor het slapengaan en als ik vrij ben lees ik ook overdag! Ik lees gemiddeld een boek per week!

Lees de hele blogpost …Rubriek: ,

Reageer op deze blogpost

18 december 2011

Het leesjaar van…. Leesdame zelf ;)

leesjaarWegens vertraging bij de inzendingen zal ik vandaag zelf meedoen aan ‘Het leesjaar van…’ Ik vind dat stiekem ook wel erg leuk 😉 Kijk gauw mee naar mijn antwoorden!

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?Ik ben een veellezer, ik hou van leesprojecten en ik probeer elke dag te lezen. Mijn voorkeur ligt bij thrillers en literaire romans. Van tijd tot tijd lees ik ook graag (goede) chicklits en heel soms YA-fantasy. Wat mij de laatste tijd ook aanspreekt zijn de zogenaamde ‘rauwe romans’, oftewel een schrijfstijl die net wat over het randje gaat.

Lees de hele blogpost …Rubriek: , ,

Reageer op deze blogpost

16 december 2011

Het leesjaar van… Claar

leesjaarClaar ken ik al jaren via diverse boekensites. We bleven altijd contact houden en ze was gelijk heel positief over deze reeks op mijn blog. Claar is werkzaam in een boekhandel en vandaag vertelt ze over haar leesjaar.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik lees veel voor mijn ontspanning maar ook voor mijn werk zodat ik op de hoogte ben van actuele titels waardoor ik onze klanten goed kan adviseren.

Lees de hele blogpost …Rubriek: ,

Er is 1 reactie, reageer ook

14 december 2011

Het leesjaar van… Linda

leesjaarLinda Jansma is thriller-auteur, vooral bekend van haar debuut Caleidoscoop (Kwetsbaar). Maar we praten nu niet over wat ze geschreven heeft, maar wel over wat ze allemaal gelezen heeft dit jaar 🙂

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Zonder twijfel Een zomer zonder slaap, door Bram Dehouck. Ik vond zijn eerste boek, De Minzame moordenaar, ook al zo geweldig. Verder was ik aangenaam verrast door de boeken Wat verborgen is (Hjorth Rosenfeldt) en Onder de oppervlakte (Sam Hayes).

Lees de hele blogpost …Rubriek: , ,

Er is 1 reactie, reageer ook

12 december 2011

Het leesjaar van… Janny

leesjaarJanny is net als ik ook een boekblogger, alleen is Janny een stukje ouder dan ik ben ;). Ze schrijft haar blogs in het Engels en in het Nederlands. Je kan haar blog hier bezoeken!

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Tja, ik lees eigenlijk van alles. Al zijn chicklits niet zo aan me besteed. En laatst vroeg een schrijver om een preread. Bleek een boek over zombies. Ook niet zo mijn stijl, maar verder lees ik zo’n beetje alles. Thrillers, literary fiction, soms fantasy.

Lees de hele blogpost …Rubriek: ,

Er zijn 2 reacties, reageer ook

10 december 2011

Het leesjaar van… Emmy

leesjaarVandaag is het de beurt aan Emmy. Zij zat net als ik ook in de finale bij de leeswedstrijd van Schaduwkant. Emmy kom ik bijna overal tegen op internet, ze is erg actief met recensies schrijven. Vandaag kijken we met haar terug op 2011.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik ben een gemiddelde veellezer, zo’n twee boeken in een drukke week en in vakanties vele meer. Ik lees voornamelijk ’s avonds op bed. Mijn voorkeur gaat uit naar de thriller en af en toe een roman.

Lees de hele blogpost …Rubriek: ,

Reageer op deze blogpost

8 december 2011

Het leesjaar van… Diana

leesjaarHet leesjaar van… is een exclusieve serie interviews. De gehele maand december kijk ik met lezers terug op 2011… We bijten de spits af met Diana. Diana is recensente bij o.a. Vrouwenthrillers en Bookaholics.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Op het boekenvlak heb ik dit jaar de nodige knopen doorgehakt zodat ik het overzicht kon bewaren in waar ik mee bezig was. Bovendien miste ik al enige tijd de uitdaging en groei en als dat om de hoek komt kijken weet je dat het goed is om, in mijn geval, meerdere deuren te sluiten en zo de weg vrij te maken voor hetgeen op je pad verschijnt.

Lees de hele blogpost …Rubriek: ,

Er zijn 6 reacties, reageer ook