Het leesjaar van… Margriet

leesjaarVandaag is lezeres Margriet aan de beurt. Margriet ken ik via Dizzie en later werden we ook virtuele vriendinnen op Facebook en Twitter. Margriet deelt onder andere haar favoriete boeken van 2011, welk personage haar het meest is bijgebleven en waarom en naar welk boek ze uitkijkt in 2012.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik lees altijd ’s avonds voor het slapengaan en als ik vrij ben lees ik ook overdag! Ik lees gemiddeld een boek per week!

Lees meer …


Het leesjaar van…. Leesdame zelf ;)

leesjaarWegens vertraging bij de inzendingen zal ik vandaag zelf meedoen aan ‘Het leesjaar van…’ Ik vind dat stiekem ook wel erg leuk 😉 Kijk gauw mee naar mijn antwoorden!

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?Ik ben een veellezer, ik hou van leesprojecten en ik probeer elke dag te lezen. Mijn voorkeur ligt bij thrillers en literaire romans. Van tijd tot tijd lees ik ook graag (goede) chicklits en heel soms YA-fantasy. Wat mij de laatste tijd ook aanspreekt zijn de zogenaamde ‘rauwe romans’, oftewel een schrijfstijl die net wat over het randje gaat.

Lees meer …


Het leesjaar van… Claar

leesjaarClaar ken ik al jaren via diverse boekensites. We bleven altijd contact houden en ze was gelijk heel positief over deze reeks op mijn blog. Claar is werkzaam in een boekhandel en vandaag vertelt ze over haar leesjaar.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik lees veel voor mijn ontspanning maar ook voor mijn werk zodat ik op de hoogte ben van actuele titels waardoor ik onze klanten goed kan adviseren.

Lees meer …


Het leesjaar van… Linda

leesjaarLinda Jansma is thriller-auteur, vooral bekend van haar debuut Caleidoscoop (Kwetsbaar). Maar we praten nu niet over wat ze geschreven heeft, maar wel over wat ze allemaal gelezen heeft dit jaar 🙂

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Zonder twijfel Een zomer zonder slaap, door Bram Dehouck. Ik vond zijn eerste boek, De Minzame moordenaar, ook al zo geweldig. Verder was ik aangenaam verrast door de boeken Wat verborgen is (Hjorth Rosenfeldt) en Onder de oppervlakte (Sam Hayes).

Lees meer …


Het leesjaar van… Janny

leesjaarJanny is net als ik ook een boekblogger, alleen is Janny een stukje ouder dan ik ben ;). Ze schrijft haar blogs in het Engels en in het Nederlands. Je kan haar blog hier bezoeken!

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Tja, ik lees eigenlijk van alles. Al zijn chicklits niet zo aan me besteed. En laatst vroeg een schrijver om een preread. Bleek een boek over zombies. Ook niet zo mijn stijl, maar verder lees ik zo’n beetje alles. Thrillers, literary fiction, soms fantasy.

Lees meer …


Het leesjaar van… Emmy

leesjaarVandaag is het de beurt aan Emmy. Zij zat net als ik ook in de finale bij de leeswedstrijd van Schaduwkant. Emmy kom ik bijna overal tegen op internet, ze is erg actief met recensies schrijven. Vandaag kijken we met haar terug op 2011.

Vertel in het kort wat voor soort lezer je bent en welke genres je voorkeur hebben?
Ik ben een gemiddelde veellezer, zo’n twee boeken in een drukke week en in vakanties vele meer. Ik lees voornamelijk ’s avonds op bed. Mijn voorkeur gaat uit naar de thriller en af en toe een roman.

Lees meer …


Het leesjaar van… Diana

leesjaarHet leesjaar van… is een exclusieve serie interviews. De gehele maand december kijk ik met lezers terug op 2011… We bijten de spits af met Diana. Diana is recensente bij o.a. Vrouwenthrillers en Bookaholics.

Wat waren voor jou de hoogtepunten van 2011?
Op het boekenvlak heb ik dit jaar de nodige knopen doorgehakt zodat ik het overzicht kon bewaren in waar ik mee bezig was. Bovendien miste ik al enige tijd de uitdaging en groei en als dat om de hoek komt kijken weet je dat het goed is om, in mijn geval, meerdere deuren te sluiten en zo de weg vrij te maken voor hetgeen op je pad verschijnt.

Lees meer …


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten