20 augustus 2014

Homerus lezen #19 een makkelijk stukje

odyssee coverVandaag was het wel laat, maar het lezen viel me mee. Het einde is al in zicht, nog elf stukjes hierna. En ik heb begrepen dat het moeilijkste stuk allang achter de rug is. Dat stemt me hoopvol en dus ga ik er van uit dat ik het einde van dit boek makkelijk ga halen.

Odysseus en Telemachos zien elkaar weer voor het eerst. Athene verschijnt, maar is enkel zichtbaar voor Odysseus. Daar Goden niet voor allen zichtbaar zijn, schrijft Homerus. Het is een mooi stukje als ze elkaar weer zien en elkaar herkennen. Telemachos en Odysseus bespreken samen een plan om de vrijers aan te vallen in het paleis.

Het las snel en het was leuk dat er weer eens echt wat gebeurde en het niet één lang betoog of dialoog was. Na een kwartiertje had ik mijn dertien bladzijden gelezen en kon ik beginnen met mijn post. Wel lekker laat vandaag en toen viel ook nog eens mijn laptop uit en kon ik overnieuw beginnen. Maar de aanhouder wint!

Gisteren had ik wel even een leesdip, maar de leuke reacties die ik steeds krijg geven motivatie. Daarom vond ik het leuk om een spam je blog erin te verstoppen, als verstopt paaseitje 😉

En ik verheug me ook heel erg op de boeken die ik hierna ga lezen, dus ik dat een leesdip na Homerus er zeker niet in zal zitten!

 

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: