Homerus lezen #22 en #23 een groot literair avontuur

update homerusWeekend, dus een dubbele update! Zoals jullie trouwens zien op de foto hiernaast heb ik al heel wat weggelezen uit ‘Odyssee’. Nog een klein weekje en het zit erop! Ik ben vandaag begonnen aan de laatste honderd pagina’s.

Odysseus heeft gevochten, niemand herkent hem. Later werden zijn voeten verzorgt door Eurykleya en zij herkent hem aan het litteken op zijn voet. Vervolgens komt er een uitgesponnen verhaal over dat litteken, wat hij door toedoen van een ever opliep. Nu weet naast Telemachos dus ook Eurykleya dat Odysseus terug is in Ithaka.

Op een paar stukken na vond ik het verhaal weer erg traag en taai vandaag. Veel uitgesponnen details en soms vermoeiend lange zinnen met extra uitleg waardoor het verhaal niet echt opschiet. Maar goed, het is nog altijd te doen en ik ben toch maar weer een stukje verder.

Als ik terugkijk naar wat ik allemaal gelezen heb, dan is het een mooi verhaal, maar wel erg uitgerekt en soms te lang. Het is soms stoeien om in het verhaal te kruipen, het pakt me lang niet altijd. Wel kan ik merken dat het een belangrijk boek voor de literatuur is, het voelt alsof ik een boek lees van een literaire oervader. Zo noem ik Homerus.

Alleen lukt het hem niet om mij mee te nemen op reis in zijn verhaal. Ik vind het jammer, dat zo’n belangrijk boek mij niet diep kan raken. Maar ik vind het wel een groot literair avontuur. Een reis die ik afmaak tot de laatste pagina’s.

 


2 reacties

 • 24 augustus, 2014 om 23:17
  theonlymrsjo zegt:

  Een “literaire oervader”. Mooi gevonden! Jammer dat je niet meer meegenomen wordt door dit belangrijke boek, maar chapeau dat jij je er wel doorheen werkt.

  Ikhartje(1) deze reactie

  theonlymrsjo Beantwoorden

 • 24 augustus, 2014 om 23:30
  Leesdame zegt:

  Ik ben er nog niet hé,dus wie weet raak ik nog wel in de ban… 😉
  Maar realistisch gezien denk ik van niet.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Homerus lezen #22 en #23 een groot literair avontuur

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten