Bob’s boekenkast

boekenkastVandaag een interview met Bob op mijn blog. Bob komt uit Amsterdam en naast zijn reguliere werk is hij ook actief met Japanse bondage(kunst). Laatst zag ik bij toeval de boekenkast van Bob op mijn social media. Ik was meteen nieuwsgierig en spontaan vroeg ik of hij interesse had in een interview en dat had hij gelukkig ook!

Een hele eigenzinnige boekenkast, met genres die ik zelf (nog) niet lees. Horror, fantasy, maar ook bijzondere kunstzinnige boeken. Juist daarom vind ik het zo leuk om deze boekenkast te delen op mijn blog. Ik wil Bob bedanken voor de tijd en moeite die hij hierin gestopt heeft!

Je hebt een volle boekenkast, je houdt van boeken, wat betekent lezen voor jou?
Mijn boekenkast is een “verzameling” van jaren. In mijn beginjaren las ik veel meer dan wat ik tegenwoordig doe, maar een boek – ook als het eenmaal gelezen is – doe je niet weg. Dat doe ik tenminste nog steeds niet. Een boek heeft voor mij op die manier ook een bepaalde, emotionele, waarde. Als het verhaal je naar binnen trekt, de karakters bij wijze van spreken als kennissen of misschien zelfs als vrienden gaan voelen dan heeft een boek, een goed verhaal, een impact op je, op mij. Lezen is op die manier dan ook een tijdverdrijf waarin je jezelf kan verliezen in een wereld volledig los van de realiteit.

Ik zie een duidelijke voorkeur voor horror, wat is hetgeen dat jou aantrekt in dit genre? En waarom pak je dit liever dan een literaire roman?
Het klopt inderdaad dat horror en fantasy mijn voorkeur heeft maar eigenlijk kan ik niet zeggen waarom ik specifiek hier een voorkeur voor heb. In het verleden heb ik ook wel boeken gelezen die realistischer waren, meer richting literair gingen of dit gewoon waren, maar die konden mijn aandacht gewoon niet vasthouden en ik moest er letterlijk doorheen worstelen. Ik ben dan wel weer zo dat ik als eenmaal ver genoeg in een boek ben dat ik het ook wil uitlezen. Met het horror/fantasy genre, zeker als het een goed pakkend verhaal is, kan ik mezelf laten gaan en gewoon genieten van de verhaallijn.

boekenkast king

Wat is het laatste horrorboek wat je kocht en waarom?
Het laatste boek dat ik heb gekocht was “toevallig” een King, Doctor Sleep. Door alle geruchten omtrent dit boek (o.a. een vervolg op The Shining) wilde ik deze wel heel graag lezen… Hij staat nog stof te vangen in mijn boekenkast :), helaas.

Het laatste boek dat ik gekocht heb is van een heel andere genre, dat is Yoshitoshi’s “Strange Tales”. Yoshitoshi was een Japanse “woodblock artist” met een grote affiniteit voor Japanse historie en bovennatuurlijke wezens. Vanuit die hoedanigheid heeft hij ook een aantal (historisch realistische) bondage werken gemaakt. Mooi boek, echt coffeetable materiaal.

Je bent ook een duidelijke King fan, wat maakt hem tot jouw favoriet?
King vind ik inderdaad erg fijn weglezen. Nu zou ik even niet meer weten hoe ik bij hem terecht ben gekomen, waarschijnlijk via een verfilming (Carrie of The Shining) waarna ik het originele verhaal ben gaan lezen en me dit leek te bevallen. Dat ging in ieder geval zo ver dat ik voor mijn examen Engels op school, waar je een x-aantal boeken moest lezen, heb gevraagd of ik mocht afwijken van de gangbare schrijvers en iets van King mocht kiezen en dat mocht.

King heeft voor mij een goede combinatie van realiteit waar bovennatuurlijke zaken in gaan gebeuren die (bij wijze van spreken) echt zouden kunnen zijn. De verhalen van King zijn wat mij betreft ook redelijk licht leesvoer waardoor ze voor ontspanning geschikt zijn, een ontsnapping aan de realiteit van alledag.

Een heel leuk aspect aan de verhalen van King vind ik hoe hij zijn verschillende verhalen toch aan elkaar weet te laten refereren en zo een eigen universum weet neer te zetten. De Dark Tower verhaallijn integratie in zijn reguliere verhalen is wat dat betreft een hoogtepunt voor me.

boekenkast bondage

Naast fictie zie ik ook redelijk veel kunstzinnige boeken over bondage staan, kun je daar iets meer over vertellen?
Bondage, voornamelijk Japanse bondage ook bekend als shibari en wat minder als kinbaku, is voor mij een kink, fetish, die “uit de hand” is gelopen en uiteindelijk geresulteerd heeft in een eigen bedrijf met de naam RopeMarks. Uit naam van RopeMarks ben ik actief op het gebied van, voornamelijk, Japanse bondage met foto, video, websites, workshop, shows en events.

De boeken over dit onderwerp in mijn kast komen voort uit in het begin persoonlijke en nu ook professionele interesse. Japanse bondage is een van de weinige bondagestijlen met een geschiedenis, deze geschiedenis is interessant en er zijn meerdere boeken over geschreven, kunstwerken van gemaakt en ga zo maar door. Voor zover interessant probeer ik deze te verzamelen.

Lees je alle boeken of heb je ook boeken puur voor de heb ervan?
Met boeken heb ik geen verzamelwoede, niet meer althans. Als ik een boek koop dan is het ook de bedoeling dat ik deze daadwerkelijk lees. In het verleden heb ik me wel schuldig gemaakt aan het kopen van meer boeken dan ik kan lezen ‘omdat-ik-dat-boek-nou-eenmaal-moest-hebben!’ Maar daarna heb ik ze uiteindelijk wel gelezen. Laatst heb ik nog wel een boek gekocht met het idee dat ik deze ook daadwerkelijk wilde lezen, maar tegenwoordig kom ik er, helaas, gewoon niet meer aan toe vanwege, teveel, andere verantwoording. Als alternatief voor ontspanning van werk kijk ik relatief veel films dan wel tv-series. Hoewel dit bij lange na geen substituut voor een boek is geeft het wel degelijk enige voldoening die ik ook heb bij een boek.

boekenkast dromen

Gebruik je die dromenencyclopedie wel eens?
Haha! Die dromenencyclopedie staat al heel wat jaren in mijn boekenkast en ik heb ‘m daadwerkelijk gebruikt om inzicht proberen te krijgen in mijn of andermans dromen. Zo heb ik ook wat boeken over psychologie gehad en over de meer esoterische onderwerpen. Vooral omdat daar ook wel een interesse ligt. Deze interesse is in de loop van de jaren wel vervaagd tot, in mijn visie, realistischere zaken. Misschien ben ik wel volwassen aan het worden?

Je mag drie boeken uit jouw kast aanraden aan de lezers van mijn blog, welke titels zijn dat en waarom?
Naar mijn zeer bescheiden mening is zo ongeveer elk verhaal uit de Cthulu mythos van H.P. Lovecraft een must, als ik dan een titel moet noemen zou ik zeggen: “Call of Cthulhu”, gewoon, vanwege de veelzeggende titel.

Ook van Clive Barker ben ik een groot fan, hij weet realiteit, fantasie en horror op een voor mij hele mooie manier te mixen, ik kan zeker zijn verhalen aanraden. Om ook hier een titel van te noemen: The Hellbound Heart. Dit verhaal zou je klassiek kunnen noemen.

Op het gebied van Japanse bondage zijn er erg weinig niet-Japanse boeken en er is één boek dat vrij compleet de geschiedenis hiervan weet weer te geven en zeker toegevoegde waarde heeft voor mensen met een interesse op dit gebied en dat is: “The True Beauty of Kinbaku” van Master “K”.

boekenkast geheel

 

Alle foto’s zijn gemaakt door Bob en eigendom van Bob.

Lijkt het je ook leuk om met jouw (eigenzinnige) boekenkast in de nieuwe rubriek ‘Huis met boeken’ te staan? Neem dan contact op met mij via het contactformulier op de contactpagina. .


1 reactie

  • 8 januari, 2015 om 22:58
    Jantine zegt:

    Gave rubriek, en wat leuk dat je een minder ‘standaard’ boekenkast heb kunnen vinden. Ik vond dit best wel heel interessant om te lezen.

    Ikhartje(2) deze reactie

    Jantine Beantwoorden

Reageer op: Bob’s boekenkast

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten