Ik als blogger – tag

blogger tagBij Vera Camilla, groot en tof beautyblog, zag ik deze leuke tag. Ik dacht: laat ik deze eens importeren naar mijn boekenblog. De vragen zijn vrij algemeen en toepasbaar op elke blogniche. Dus vrij gemakkelijk om over te nemen.

Ik vind het leuk om deze tag ook specifiek door te geven en ik doe dat bij twee bloggers. Onderaan kun je zien wie 🙂 Ben je nou niet getagged en je denkt: dit wil ik ook invullen! Dan zeg ik: gewoon doen! Als jij de tag hoe dan ook overneemt, is het leuk als jij ook twee bloggers tagt!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
In de eerste plaats boeken natuurlijk 😉 Ik struin door vele catalogussen, die ik in bepaalde periodes ontvang. Ik volg andere bloggers en uiteraard Goodreads. Goodreads is toch wel de grootste bron waar ik inspiratie uitvis. Ik hou boekenplanken bij van boeken die ik graag wil lezen. Ik snuffel op mijn to-read plank wat nog ongelezen in de kast ligt en ik volg veel lezers daar.

En dan zijn er natuurlijk nog andere blogposten die ik schrijf. Ik vind daarvoor inspiratie in mijn dagelijks leesleven. Als ik ergens tegenaan loop, iets meemaak als lezer, naar een boekverfilming ga of weer een leesdip heb overwonnen, dan denk ik wel eens: hier kan ik ook iets over schrijven.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?
Meestal cola of water. Blog ik ’s avonds laat, dan kan het wel eens voorkomen dat er een wijntje naast me staat. Eten doe ik niet tijdens het bloggen, ik heb een hekel aan een kruimelig toetsenbord, of vette vinger afdrukken op mijn toetsenbord.

Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan aan?
Ik ben niet zo van het heel vroeg vooruit werken. Ik heb wel ideetjes en ruwe concepten, maar dat is het dan ook wel. Meestal schrijf ik op 30 december mijn afsluitende blogpost voor het afgelopen jaar. Die staat dan op de 31e online. Iets daarvoor maak ik een lijstje van mijn favoriete boeken van het jaar. Maar dat is ook vaak op de dag dat ik het ook plaats.

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?
Je mening doet er wél toe. Volg altijd je gevoel en met een gezonde dosis assertiviteit en tact kun je je eigen grenzen goed bewaken.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Eind van de middag, of in de avond. Liefst laat op de avond. Dan ben ik ontspannen en heb ik geen afleiding van dagelijkse beslommeringen.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Ik wil graag wat vaker non fictie bespreken, omdat dit nog steeds een gat is op het boekblogmarktplein. Daarnaast blijf ik graag mijn niche trouw waar ik me focus op Nederlandse en Vlaamse auteurs. Ik zoek dus naar een goede balans tussen non fictie en mijn niche.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een blogpost? 
Ja, vooral als het kritische leeservaringen zijn. Ik heb er geen moeite mee, maar je roept zo af en toe nog wel eens wat over je af als je zoiets plaatst… Bijvoorbeeld een auteur die op Twitter privé je de les komt lezen. Een boze fan, die even beweert dat jij er niks van snapt. Een auteur die recensies van een andere site onder jouw blogpost plakt etc. Die onzekerheid is vooral omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Maar dat weerhoud mij niet om mijn mening te geven.

Heb jij veel contact met collega-bloggers?
Ik volg veel bloggers, maar dat is wat anders dan contact hebben. Ik heb met een paar collega bloggers close contact. Waarbij er twee zelfs mijn whatsapp hebben.

Wat voor muziek/programma staat er vaak aan tijdens het bloggen?
Meestal GTST, ook als het ’s avonds laat is, want dan wil ik wel eens de herhaling of de preview erop zetten, waar ik dan half om half naar luister terwijl ik blog. Begin in de avond is dat vaak RTL Boulevard. Keuveltv noem ik het meestal haha.

Op welke dagen ontstaan de meeste blogposten?
Meestal op maandag, dinsdag en donderdag. En het verschilt ook wel natuurlijk. Ik heb geen vaste dag eigenlijk. Maar maandag is toch wel de koploper.

Op welke blogpost ben je het meest trots?
De blogpost met 100 boekblogtips, dat was een harde kluif. Maar hij wordt nog steeds gelezen. En heel eerlijk: de blogpost waar ik mijn mening deel over de manier van mailen van diverse uitgeverijen… stiekem vond ik dat best leuk om te schrijven *grijnst*.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?
Soms zie ik iemand op een boekensite een aanstekelijke recensie schrijven of leuk kletsen over een anekdote en dan denk ik: jij zou een blog moeten beginnen en niet verstopt moeten zitten op een social media (boeken)site. Dus simpelweg: schrijf je graag en deel je graag je mening (over een specifiek onderwerp), begin een blog. Het is een verrijking!

Ik tag Annelies en Joany. Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden!


2 reacties

 • 12 maart, 2017 om 11:31
  zwartraafje zegt:

  Je hebt twee superleuke bloggers getagged. Ik vond het trouwens erg leuk om jouw antwoorden te lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 13 maart, 2017 om 16:21
   Leesdame zegt:

   Dank je wel!
   Voel je vrij om de tag over te nemen als je de vragen leuk vindt 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Ik als blogger – tag

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten