20 mei 2012

Ik heb echt al haar boeken gelezen!

alles gelezenJa, dat hoor ik vaker, maar ik vroeg me ineens af: is dat wel zo? Is er inderdaad een auteur van wie je alle boeken hebt gelezen? Ook de geschenkboekjes? Ook de korte verhalen?  Ik stelde deze vraag aan mezelf toen ik niet kon slapen. Ja, als ik niet kan slapen ben ik dus bezig met mijn blog 😉

Ik ging het rijtje favoriete auteurs eens langs. Simone van der Vlugt kwam als eerste voorbij. Maar al gauw kon ik haar naam doorstrepen. Een paar van haar jeugdboeken heb ik niet gelezen en wat korte verhalen die apart zijn uitgegeven heb ik ook nog niet in mijn bezit.

En zo kwamen er nog meer bekende namen voorbij: Saskia Noort, Esther Verhoef, Heleen van Royen. Ik heb veel van ze gelezen, maar toch niet niet alles. Het korte verhaal Een goed huwelijk van Saskia Noort heb ik nooit gelezen. Wonen op vakantie van Esther Verhoef ook nog niet. En Leven met lef van Heleen van Royen heb ik nooit in huis gehaald. Het viel dus niet mee: een auteur zoeken van wie ik dus alles had gelezen.

Maar ik vond haar toch in mijn collectie! Judith Visser… Ik heb echt alles van Judith gelezen! Zelfs het Rotterdamse leescadeau: Ysabella. Judith Visser is één van mijn favoriete schrijfsters!

Van welke auteur heb jij echt alles gelezen? En dan bedoel ik dus echt alle titels die op haar/zijn naam staan… En nee, ik bedoel niet de auteurs die nog maar een of twee boeken hebben geschreven. Het gaat om auteurs die echt een rijtje titels op naam hebben staan.

4 reacties

 • 20 mei, 2012 om 19:47
  Theetante zegt:

  Ik heb alles gelezen van Philippe Claudel (of toch alles wat in het Nederlands is verschenen). Wegens: geweldige poetische klasse en rust. Weinig personages, veel gezwijg en mooie landschappen- zoiets. Maar met zijn laatste boek heeft hij me – helaas – verrast. Dus misschien zal ik in de toekomst niet meer alle boeken gelezen hebben….


  Theetante
  Beantwoorden

 • 20 mei, 2012 om 22:58
  Pippi zegt:

  Waarschijnlijk heb ik alles van Anaïs Nin gelezen:)


 • 21 mei, 2012 om 17:49
  Kim zegt:

  Ik heb toch even moeten denken. Maar van J.K.Rowling heb ik alles gelezen inclusief de boekjes over Fabeldieren, Zwerkbal en Beedle the Bard.


 • 24 mei, 2012 om 23:02
  chocoholic zegt:

  Wat een leuke vraag! Ik heb alles gelezen van Karin Slaughter, Nicci French, Marion Pauw, Esther Verhoef, Saskia Noort, Sue Grafton, Camilla Läckberg, Jean M. Auel. En Arthur Japin, oké de laatste ligt naast mijn bed om gelezen te worden.

  Wat een boel, maar als ik eenmaal een schrijver ontdekt heb wil ik alles lezen van die persoon en vaak zijn het opeenvolgende delen dus dan moet je haast wel. Ik ben bang dat ik er nog een paar vergeten ben..


  chocoholic
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: