Ik was maar een raar wezen vroeger…

ik was maar een raar wezen vroegerOp school mochten we over onze hobby’s vertellen. Ik was aan de beurt en zei dus: ik lees graag boeken! Er werd niet echt op ingegaan en het meisje naast mij was aan de beurt. Zij was dol op soaps.

De lerares keek me doordringend aan. ‘Is dit voor jou onbekend terrein? Soaps, tv.. denk je nu van: wat is dat?!’ ‘Hoezo?’ vroeg ik achterdochtig. Ik volgde gtst al zolang ik me kon herinneren, dus zo onbekend terrein was het niet. En in die tijd hadden we ook nog Big Brother. ‘Omdat jij boeken leest natuurlijk,’ zei ze alsof ik geen tiener was, maar een kleuter.

Ik zuchtte even en zei: ‘ik kijk ook Big Brother en gtst hoor’ De lerares keek me lang aan. Ik was maar een raar wezen, een tiener die veel boeken las. En dat ik ook nog televisie keek… het moest niet gekker worden!

Een jaar later zat ik in een nieuwe klas. De enige van de 21 leerlingen met als hobby: lezen. Ik werd aangekeken alsof ik had bekend dat ik in mijn fantasie een dinosaurus als vriendje had. De lerares van die groep (ik weet nog dat ze zo pedagogisch truttig was) wist niet wat ze moest antwoorden. Ja lezen was zeldzaam… Maar goed, ik deed het en mijn ouders waren opgezadeld met een lezend kind. Allemaal heel erg, maar ja, het was nu eenmaal zo.

In het allerlaatste jaar op mijn school was ik weer aan de beurt met een introductie. De leraar (ja, eindelijk een man) vroeg me belangstellend of ik nog leuke hobby’s had. ‘Ja, ik hou van dino’s,’ zei ik nogal snel. Hij keek me lang aan en mijn klasgenoten keken ademloos in mijn richting.

‘Nee hoor, ik hou van lezen,’ verbeterde ik mezelf. Ik moest lachen, de rest ook… De rest vooral van opluchting… ‘Gelukkig, ik dacht al, wist niet wat ik moest zeggen…’ bekende de leraar. ‘Ja, ik ken het…’  antwoordde ik.


8 reacties

 • 19 november, 2012 om 10:14
  eenlettermeergraag zegt:

  Haha!
  Jammer dat het zo zeldzaam is en bijna niet wordt geloofd.

  Ikhartje(0) deze reactie

  eenlettermeergraag Beantwoorden

 • 19 november, 2012 om 18:33
  Leesdame zegt:

  Ja hé… maar ik was een vreemde eend in de bijt op school met mijn passie voor lezen. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 19 november, 2012 om 21:20
  Maurane zegt:

  Lezen noemde ik vroeger in de klas ook altijd als hobby. Maar ik somde altijd nog een paar andere hobby’s op, zodat ik niet ál te raar overkwam. :p
  Maar nou echt, ik ben eigenlijk nooit de enige geweest die van lezen hield op school..

  Ikhartje(0) deze reactie

  Maurane Beantwoorden

 • 20 november, 2012 om 12:14
  Joany de Vries zegt:

  Hahaha, wat een leuk verhaal. Het klinkt ook erg herkenbaar. Ik was ook altijd de enige die bij introductie lezen noemde als hobby 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 20 november, 2012 om 20:14
  Jennn zegt:

  haha, leuk geschreven. Ik was gelukkig niet de enige die van lezen hield 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jennn Beantwoorden

 • 20 november, 2012 om 20:47
  Annelies zegt:

  Ik werd ook altijd aangekeken alsof ik een buitenaards wezen was toen ik vertelde dat mijn hobby lezen was. Ben er ook vaak mee uitgelachen trouwens. Lezen, dat was voor nerds en seuten… En dat was ik dus.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 26 november, 2012 om 16:50
  Marcelle zegt:

  Ik werd niet raar aangekeken om het lezen. Wel werd het heel raar gevonden dat ik zuinig was op mijn boeken, ik smeet er niet mee en legde nooit de rug open. Nu nog niet trouwens, ik voel me niet lekker als een boek op z’n kop open ligt zodat de rug knakt. Ik ben een nerd met boekenleggers ..

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marcelle Beantwoorden

 • 26 november, 2012 om 22:15
  Leesdame zegt:

  Ja, ik gebruik ook veel boekenleggers, nooit een ezelsoor of rug knakken. Dus dat zuinig zijn herken ik wel!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Ik was maar een raar wezen vroeger…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten