Ik zie alles van Chevy Stevens

Ik zie alles coverIk had enorm behoefte aan een stevige thriller! Niet zo braafjes en het liefst ook heel onheilspellend. Ik stapte buiten mijn comfortzone en kwam terecht bij Chevy Stevens. Een Canadese thrillerschrijfster.

Nadine is psychiater in het ziekenhuis. Ze krijgt patiënte Heather toegewezen, die zelfmoord probeerde te plegen. Na wat gesprekken komt Nadine erachter dat Heather samen met haar man woonde op een commune. Dit blijkt dezelfde commune te zijn waar Nadine in haar jeugd ook woonachtig was. Deze commune blijkt -mede door leider Aaron- niet zo vredelievend te zijn als men denkt.

Nadine is naast psychiater ook moeder en mist haar dochter Lisa. Lisa zwerft namelijk rond en zit onder de drugs. Nadine probeert haar te vinden. Ook lijdt Nadine aan een extreme vorm van claustrofobie. Dit leidt naar het verleden, maar nergens kan Nadine een aanknopingspunt vinden voor haar angst. Ondertussen heeft ze gesprekken met Heather over de commune en dit roept ook bij Nadine herinneringen op. Als Heather weer een zelfmoordpoging doet en dit keer wel geslaagd, is Nadine overtuigt dat de commune hier meer mee te maken heeft.

De commune heeft overal ogen. Aaron zei ook altijd ‘ik zie alles’. De commune-leden zien Aaron als hun goeroe. Volgens trouwe leden is hij een goed mens en heeft hij het beste met mensen voor. Hij corrigeert, straft, leert, onderwijst en bepaalt in de commune. De commune is jaren later verhuisd. Sommige leden zijn gevlucht en andere nog steeds trouw lid. Nadine worstelt met nare herinneringen en zoekt steun en herkenning. Maar de commune weet en ziet alles… En de commune zit niet op negativiteit te wachten…

In bijna vierhonderd pagina’s loodst Chevy Stevens mij door het verhaal heen. Gelukkig doet ze dit onderhoudend en houdt ze de vaart erin. Heden wordt afgewisseld met verleden, zodat we een beeld krijgen van de commune toen en nu. De spanning zit vooral in het feit dat de commune overal ogen en oren heeft. Daardoor weet je niet meer wie te vertrouwen is. De commune weet ook geraffineerd aan nieuwe leden te komen, maar ze weten vooral hoe ze geraffineerd hun leden moeten behouden…

De schrijfstijl – of vertaling- is niet altijd even prettig leesbaar. Zo wordt in dialogen vaak nadrukkelijk aangekondigd dat iemand iets gaat zeggen. Bijvoorbeeld: “ik zei:” en “ze zei:”. Daardoor lezen veel dialogen meer als een script dan als een vlot gesprek. Dit komt voornamelijk voor als Nadine aan het werk is.

Qua spanning zit het goed. Ik voelde me tijdens het lezen ongemakkelijk en de commune was een onheilspellende aanwezigheid in het verhaal. Dit is een mooie combinatie en weer eens wat anders dan een standaard moord en een zoektocht naar de dader. In ‘Ik zie alles’ zijn er meerdere mysteries die de revue passeren. Wat is er bijvoorbeeld met Willow gebeurd? Waarom heeft Nadine claustrofobie? Dit en veel meer komt voorbij en daardoor is ‘Ik zie alles’ beslist niet saai!

Ik ben nu ook benieuwd naar andere thrillers van Chevy Stevens!


Reageer op: Ik zie alles van Chevy Stevens

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten