Jeugdsentiment: Sinterklaas & boeken

groot sinterklaas speelboek coverDe Sinterklaas-tijd is weer aangebroken. Dat doet me altijd denken aan de warme geur van speculaas en aan vertrouwd jeugdsentiment. Vandaag een blogje over boeken en Sinterklaas.

En natuurlijk de prentenboeken. Ik zelf had twee Sinterklaasboeken die uit elkaar vielen van ellende. Ik weet niet eens meer de titels. Volgens mij was de bovenkant zo beschadigd dat je dat niet eens kon lezen. En daarbij laat mijn geheugen mij ook even in de steek. Op school werden we ook altijd voorgelezen uit mooie prentenboeken, met nostalgische plaatjes.

We lazen ook verhaaltjes van Jip en Janneke en Sinterklaas, dat was ook leuk, maar het allerleukste vond ik toch die prentenboeken. Met plaatjes van pieten die op zolder moesten slapen. En ik kan me ook nog een verhaal herinneren van een meisje wat de muts van Piet gevonden had en op school teruggaf.

O ja en we hadden ook Vlaamse prentenboeken waar het paard Slecht-weer-vandaag heette in plaats van Amerigo. “Dag Sinterklaas” was dat en daar was toen ook een serie van op de tv. Ik geloof dat het nu nog komt op de Vlaamse zenders.

sinterklaasNa wat snuffelen op internet vond ik Sinterklaas van Charlotte Dematons. En in dat boek staan hele mooie kijkplaatjes. Bijvoorbeeld een doorsnede van een huis, met allemaal kamers waarin de pieten wonen en werken.

Het boek heeft verder geen tekst, maar de uitgebreide prenten maken het wel makkelijker om er een fantasie-verhaal omheen te draaien. Persoonlijk vind ik dat altijd wel prettig bij een prentenboek.


1 reactie

  • 26 november, 2012 om 16:45
    Marcelle zegt:

    Prentenboeken zijn zowiezo heerlijk, en echt niet alleen voor volwassenen 🙂

    Ikhartje(0) deze reactie

    Marcelle Beantwoorden

Reageer op: Jeugdsentiment: Sinterklaas & boeken

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten