Judaskus van Linda Jansma

Judaskus coverHet was even wachten, maar dan heb je ook wat: ‘Judaskus’ van Linda Jansma! En uiteraard was het weer een topper! Ik had ook niet anders verwacht eerlijk gezegd. Hoge verwachtingen zijn gevaarlijk als het om boeken en films gaat, maar bij Linda Jansma durf ik dat wel aan.

In ‘Judaskus’ volgen we twee gezinnen en drie personages komen in dit verhaal aan het woord. Allereerst Barbara, de vrouw van huisarts Marcus. Zij is moeder van twee dochters en wordt begluurd en gevolgd. Van het andere gezin volgen we (stief)moeder Annelien en haar sombere (stief)dochter Daniëlle.

Annelien is nog maar 24 en getrouwd met de veel oudere Timo. Timo is niet echt te peilen en blijkt ook een hoop te verbergen. Annelien probeert een lieve en zorgzame moeder te zijn voor haar zoontje Josh en haar stiefdochter Daniëlle, maar alles wat ze doet wordt door Daniëlle niet gewaardeerd. Daniëlle is somber, bot en sarcastisch. Allereerst lijkt dit pubergedrag, maar later blijkt dat Daniëlle reden genoeg heeft voor haar botte en sombere gedrag.

Barbara is voor mijn gevoel dé hoofdpersoon. Ze zorgt voor haar twee dochters, werkt in de kleine bibliotheek van het dorp en is bevriend met Lotte, de assistente van haar man Marcus. Barbara ontdekt dat ze wordt gevolgd en begluurd. Dat begint rustig, maar al gauw dringt de gluurder zich steeds meer op, hij blijkt van alles te weten over het grote geheim wat Marcus en Barbara met zich meedragen. Marcus gedraagt zich ook steeds vreemder. En als iemand in je naaste omgeving zichzelf geheimzinnig gedraagt, zit er maar één ding op meestal: uitzoeken wat er aan de hand is. Barbara bijt zich daar helemaal in vast.

Twee verschillende gezinnen, maar in beide gezinnen circuleert onderhuidse spanning. Beide gezinnen krijgen hoe dan ook met elkaar te maken. Al gauw had ik door wie diegene was die Barbara overal volgde. Wat ik niet wist, waren de heftige geheimen en de mysteries die ontraadselt moesten worden. Linda Jansma geeft langzaam de stukjes van de puzzel, totdat je uiteindelijk ziet wat de uitkomst wordt. Uiteindelijk  zit er aan het eind van het boek nog een extra verrassing verstopt…

‘Judaskus’ leest snel! Dit komt door de korte hoofdstukken, de snelle wisselingen qua perspectief en de cliffhangers die je constant tegenkomt. Ik wou alleen maar doorlezen, steeds sneller, steeds ongeduldiger… Weten hoe het zit, weten hoe alles gegaan is… Het is heerlijk om weer zo’n pageturner van eigen bodem te lezen, zo’n thriller die je ’s nachts wakker houdt omdat je niet kan stoppen met lezen.

 

 


Reageer op: Judaskus van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten