20 juni 2016

Jullie vragen, mijn antwoorden :)

blogvragen Er kwamen een paar (lastige) vragen binnen na mijn oproepje. Het leek me leuk om een Q & A te doen, dus vandaag de antwoorden op jullie vragen 🙂

De reden dat ik deze Q & A wou doen, is simpelweg omdat ik deze maand vijf jaar blog. Eigenlijk nog langer, maar goed, dat was niet hier. Over sommige vragen moest ik wel even nadenken en op andere vragen had ik gelijk een antwoord.  Heb je ook een vraag en staat jouw vraag er niet bij in deze blogpost? Stel de vraag dan gerust in de comments.

Wat is het leukste wat je in die vijf jaar heb meegemaakt?
Okay, dat is best wel heel veel eigenlijk.
Verhuizen naar een eigen domein, speciaal ontworpen door RS-internet. (thanks xxx)
Met een quote op de kaft van een boek staan. (Schaduwdochter van Anita Larkens)
Maar het allerleukste is toch wel dat mensen mij vertrouwen met mijn leeservaringen. De voldoening die ik voel als ik later hoor dat iemand door mijn leeservaring een boek geleend of gekocht heeft. Dat is mooi, ik weet dat ik het dan niet voor niets doe. Soms is bloggen echt bikkelen. Maar als ik dan een reactie zie van iemand die wat kan met mijn leeservaring, dan maakt me dat heel blij.

Wat is het lastigste dat je ooit hebt gedaan voor je blog?
Van leuk naar lastig. Er was een periode dat het met mij niet lekker ging. Bloggen en lezen ging toen best traag, maar het lukte me toch om daar door heen te prikken en wekelijks toch wat te kunnen posten. Het lastigste was het ritme weer terugvinden, terug in het cadans van lezen en bloggen komen, met doorzetten is me dat toch gelukt.

Van welk boek/boeken was je negatief op basis van omslagbeeld en -tekst en bleek het mee te vallen?
Dat was ‘Een roos in de woestijn’ van Marte Jongbloed. De kaft is zo zoetjes en oogt echt als een Harlequin romannetje. Maar de inhoud van het boek bleek heel interessant en serieus te zijn. De cultuur van Jemen is het onderwerp in deze roman en die is verre van zoetjes en romantisch. Als ik was afgegaan op de kaft had ik het boek echt laten liggen, maar omdat het persbericht mij kon overtuigen en ik de trailer wél indrukwekkend vond, ben ik het boek toch gaan lezen.

Ben je als blogger veranderd en wat vind je nu bijvoorbeeld van je allereerste artikelen?
Haha… mijn allereerste artikelen vind ik te kort en bondig. Mijn leeservaringen zijn echt een stuk uitgebreider en langer geworden anno 2016. Ik ben veranderd in de zin dat ik vaker nee durf te zeggen, maar ben aan de andere kant ook wat flexibeler geworden. De druk om regelmatig te posten is weggevallen, bloggen komt vanzelf wel een paar keer per week aan bod en boeken worden echt wel vanzelf gelezen. Ik heb wel een planning, maar dat is meer een richtlijn dan een agenda met deadlines.

Vroeger schreef ik ook gemakkelijk allerlei algemene blogposten over lezen, maar momenteel schrijf ik het liefst leeservaringen. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg leuk om een boek van drie of twee sterren tactvol te recenseren. Door het uitpluizen van mijn mening en de kritische kanttekeningen kom ik ook een hoop te weten over mijn eigen gevoel en dat maakt voor mij het bloggen en lezen een stuk interessanter. Vroeger wilde ik nog wel eens mezelf schuldig voelen bij een kritische leeservaring, maar nu kan ik dat veel beter loslaten. Het hoort erbij en het is een uitdaging om er dan toch een zinvolle recensie van te maken.

Ik vind mijn allereerste blogposten niet slecht, maar ik vind ze wel heel snel en iets gemakkelijk geschreven.  Ik merk ook duidelijk aan deze artikelen dat ik toen nog echt moest zoeken naar mijn niche en dat mijn recensies uitgebreider werden naarmate ik selectiever ging kijken naar wat ik ging lezen. Minder vertalingen, voornamelijk boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs, dat is nu echt mijn ding en dat blijft ook mijn ding. Daar word ik gelukkig van 🙂

Dank je wel voor jullie vragen!

Foto is van Pixabay

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: