Jullie vragen, mijn antwoorden :)

blogvragen Er kwamen een paar (lastige) vragen binnen na mijn oproepje. Het leek me leuk om een Q & A te doen, dus vandaag de antwoorden op jullie vragen 🙂

De reden dat ik deze Q & A wou doen, is simpelweg omdat ik deze maand vijf jaar blog. Eigenlijk nog langer, maar goed, dat was niet hier. Over sommige vragen moest ik wel even nadenken en op andere vragen had ik gelijk een antwoord.  Heb je ook een vraag en staat jouw vraag er niet bij in deze blogpost? Stel de vraag dan gerust in de comments.

Wat is het leukste wat je in die vijf jaar heb meegemaakt?
Okay, dat is best wel heel veel eigenlijk.
Verhuizen naar een eigen domein, speciaal ontworpen door RS-internet. (thanks xxx)
Met een quote op de kaft van een boek staan. (Schaduwdochter van Anita Larkens)
Maar het allerleukste is toch wel dat mensen mij vertrouwen met mijn leeservaringen. De voldoening die ik voel als ik later hoor dat iemand door mijn leeservaring een boek geleend of gekocht heeft. Dat is mooi, ik weet dat ik het dan niet voor niets doe. Soms is bloggen echt bikkelen. Maar als ik dan een reactie zie van iemand die wat kan met mijn leeservaring, dan maakt me dat heel blij.

Wat is het lastigste dat je ooit hebt gedaan voor je blog?
Van leuk naar lastig. Er was een periode dat het met mij niet lekker ging. Bloggen en lezen ging toen best traag, maar het lukte me toch om daar door heen te prikken en wekelijks toch wat te kunnen posten. Het lastigste was het ritme weer terugvinden, terug in het cadans van lezen en bloggen komen, met doorzetten is me dat toch gelukt.

Van welk boek/boeken was je negatief op basis van omslagbeeld en -tekst en bleek het mee te vallen?
Dat was ‘Een roos in de woestijn’ van Marte Jongbloed. De kaft is zo zoetjes en oogt echt als een Harlequin romannetje. Maar de inhoud van het boek bleek heel interessant en serieus te zijn. De cultuur van Jemen is het onderwerp in deze roman en die is verre van zoetjes en romantisch. Als ik was afgegaan op de kaft had ik het boek echt laten liggen, maar omdat het persbericht mij kon overtuigen en ik de trailer wél indrukwekkend vond, ben ik het boek toch gaan lezen.

Ben je als blogger veranderd en wat vind je nu bijvoorbeeld van je allereerste artikelen?
Haha… mijn allereerste artikelen vind ik te kort en bondig. Mijn leeservaringen zijn echt een stuk uitgebreider en langer geworden anno 2016. Ik ben veranderd in de zin dat ik vaker nee durf te zeggen, maar ben aan de andere kant ook wat flexibeler geworden. De druk om regelmatig te posten is weggevallen, bloggen komt vanzelf wel een paar keer per week aan bod en boeken worden echt wel vanzelf gelezen. Ik heb wel een planning, maar dat is meer een richtlijn dan een agenda met deadlines.

Vroeger schreef ik ook gemakkelijk allerlei algemene blogposten over lezen, maar momenteel schrijf ik het liefst leeservaringen. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg leuk om een boek van drie of twee sterren tactvol te recenseren. Door het uitpluizen van mijn mening en de kritische kanttekeningen kom ik ook een hoop te weten over mijn eigen gevoel en dat maakt voor mij het bloggen en lezen een stuk interessanter. Vroeger wilde ik nog wel eens mezelf schuldig voelen bij een kritische leeservaring, maar nu kan ik dat veel beter loslaten. Het hoort erbij en het is een uitdaging om er dan toch een zinvolle recensie van te maken.

Ik vind mijn allereerste blogposten niet slecht, maar ik vind ze wel heel snel en iets gemakkelijk geschreven.  Ik merk ook duidelijk aan deze artikelen dat ik toen nog echt moest zoeken naar mijn niche en dat mijn recensies uitgebreider werden naarmate ik selectiever ging kijken naar wat ik ging lezen. Minder vertalingen, voornamelijk boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs, dat is nu echt mijn ding en dat blijft ook mijn ding. Daar word ik gelukkig van 🙂

Dank je wel voor jullie vragen!

Foto is van Pixabay

4 reacties

Reageer op: Jullie vragen, mijn antwoorden :)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten