22 juli 2011

Kan Sankovitch de boekenwereld een boost geven?

een boek per dagVolgens een kenner zou het boek van Nina Sankovitch veel kunnen betekenen voor de boekenwereld.

Want stel dat dit boek een bestseller wordt en dat lezers zich geïnspireerd voelen om in Nina’s voetsporen te treden: 365 boeken per jaar lezen.

En zelfs al zouden ze allemaal 100 boeken willen lezen. Wat zou dat goed zijn voor de boekenwereld die momenteel lichtelijk op instorten staat.

De meeste lezers kopen Een boek per dag niet omdat ze zo nieuwsgierig zijn naar Nina’s emotionele verwerkingen, maar omdat ze getriggerd worden door haar bijna onmogelijke leesproject.

En als je het al zou nadoen: welke boeken zou je dan lezen? Natuurlijk geen Murakami of een dikke van Mulisch, want dat krijg je in een dag niet voor elkaar. Ik denk dat je dan geneigd en ook een beetje verplicht bent om vooral makkelijke en toegankelijke boeken te lezen.

Ineens vraag ik me af of ik door zo’n project niet een aantal mooie boeken zal missen. De dikke pillen moet ik dan een jaar laten liggen. Ik kan mezelf niet wagen aan een klassieker van 600 pagina’s…

Maar of ik het nu wel of niet ga doen: ze triggert mij wel aardig, die Nina…

2 reacties

 • 23 juli, 2011 om 13:54
  Cy-V zegt:

  Ik vraag me af wat voor boeken ik dan zou lezen. Ik heb een hoop simpele boekjes, de dunne klassiekers als “Twee vrouwen”, “Gouden ei”, hier en daar wat dingen als “Evelien” en “De Co-Assistent”. Die zouden in een dag kunnen. Geen probleem. (Er bij bloggen zou wel een hele taak zijn, tenzij je van tevoren een fijn ratingsysteem zou maken.) Maar hoeveel ‘flutboekjes’ zou je kunnen lezen inderdaad? En welke dan? Zij las dus bijvoorbeeld Baantjer, hoe kwam ze daarbij? Ik ben sowieso even door ‘wat ga ik nu weer lezen’ heen. Ik ga wel even jouw blog door voor ideeën 😉 En die van Nina!

  En verder denk ik dat ik teveel zou verslonzen. Ik verdwijn al in boeken. Een boek per dag zou vereisen dat ik andere dingen opgeef die wel moeten. Behalve computertijd, daar kan ik wel wat van opgeven.
  Granted, ik zou meer willen lezen, al heb ik een tijdelijk verbod op boeken kopen aan mezelf gegeven. (Ik zit nu op 1 per 3 maanden of iets dergelijks, maar heb een biebpas en wat bookcrossing boeken)
  Het werd gewoon te duur. Niet persé alleen de boeken, maar al die kasten die ik moest bijkopen =’)
  En het gaat niet zo goed samen met mijn ‘ik ga hier met minder dozen weg dan ik binnenkwam’-voornemen =P

  Maar 100, dat zou zeker moeten kunnen. Maar dan moet ik een goed werkschema hebben voor alle andere dingen. Laat ik die maar eens gaan maken!


 • 23 juli, 2011 om 14:15
  Leesdame zegt:

  Dan is: één film per dag misschien meer haalbaar 😉


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: