Kan Sankovitch de boekenwereld een boost geven?

een boek per dagVolgens een kenner zou het boek van Nina Sankovitch veel kunnen betekenen voor de boekenwereld.

Want stel dat dit boek een bestseller wordt en dat lezers zich geïnspireerd voelen om in Nina’s voetsporen te treden: 365 boeken per jaar lezen.

En zelfs al zouden ze allemaal 100 boeken willen lezen. Wat zou dat goed zijn voor de boekenwereld die momenteel lichtelijk op instorten staat.

De meeste lezers kopen Een boek per dag niet omdat ze zo nieuwsgierig zijn naar Nina’s emotionele verwerkingen, maar omdat ze getriggerd worden door haar bijna onmogelijke leesproject.

En als je het al zou nadoen: welke boeken zou je dan lezen? Natuurlijk geen Murakami of een dikke van Mulisch, want dat krijg je in een dag niet voor elkaar. Ik denk dat je dan geneigd en ook een beetje verplicht bent om vooral makkelijke en toegankelijke boeken te lezen.

Ineens vraag ik me af of ik door zo’n project niet een aantal mooie boeken zal missen. De dikke pillen moet ik dan een jaar laten liggen. Ik kan mezelf niet wagen aan een klassieker van 600 pagina’s…

Maar of ik het nu wel of niet ga doen: ze triggert mij wel aardig, die Nina…


2 reacties

 • 23 juli, 2011 om 13:54
  Cy-V zegt:

  Ik vraag me af wat voor boeken ik dan zou lezen. Ik heb een hoop simpele boekjes, de dunne klassiekers als “Twee vrouwen”, “Gouden ei”, hier en daar wat dingen als “Evelien” en “De Co-Assistent”. Die zouden in een dag kunnen. Geen probleem. (Er bij bloggen zou wel een hele taak zijn, tenzij je van tevoren een fijn ratingsysteem zou maken.) Maar hoeveel ‘flutboekjes’ zou je kunnen lezen inderdaad? En welke dan? Zij las dus bijvoorbeeld Baantjer, hoe kwam ze daarbij? Ik ben sowieso even door ‘wat ga ik nu weer lezen’ heen. Ik ga wel even jouw blog door voor ideeën 😉 En die van Nina!

  En verder denk ik dat ik teveel zou verslonzen. Ik verdwijn al in boeken. Een boek per dag zou vereisen dat ik andere dingen opgeef die wel moeten. Behalve computertijd, daar kan ik wel wat van opgeven.
  Granted, ik zou meer willen lezen, al heb ik een tijdelijk verbod op boeken kopen aan mezelf gegeven. (Ik zit nu op 1 per 3 maanden of iets dergelijks, maar heb een biebpas en wat bookcrossing boeken)
  Het werd gewoon te duur. Niet persé alleen de boeken, maar al die kasten die ik moest bijkopen =’)
  En het gaat niet zo goed samen met mijn ‘ik ga hier met minder dozen weg dan ik binnenkwam’-voornemen =P

  Maar 100, dat zou zeker moeten kunnen. Maar dan moet ik een goed werkschema hebben voor alle andere dingen. Laat ik die maar eens gaan maken!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Cy-V Beantwoorden

 • 23 juli, 2011 om 14:15
  Leesdame zegt:

  Dan is: één film per dag misschien meer haalbaar 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Kan Sankovitch de boekenwereld een boost geven?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten