Kijk niet achterom

persoonlijkNee, dit is geen titel van een boek, maar gewoon zoals het er staat: kijk niet achterom. Ik heb in januari ontzettend weinig gelezen voor mijn doen. Het aantal gelezen boeken staat op drie! Veel en veel te weinig natuurlijk! Daar kan ik om mokken, maar dat doe ik niet.

Ik kan hier tig excuses op gaan schrijven, maar dat doe ik ook niet. Ik had geen tijd om te lezen, klaar! Ik heb ook geen tijd gemaakt, dus het ligt ook grotendeels aan mezelf. Maar in februari ga ik er tegenaan. Heb vandaag ‘Het leek stiller dan het was’ uitgelezen. Mooie start dus! En morgen komt daar trouwens de leeservaring van online.

Om mezelf te helpen heb ik een lijstje gemaakt, met een paar titels. Op Wunderlist natuurlijk, zodat ik lekker af kan vinken 😉 Ook ga ik mezelf wat meer rust gunnen. Gek genoeg kan ik alleen lezen als ik ontspannen ben en dat was ik in januari nou net niet. Er zijn mensen die lezen om te ontspannen, maar bij mij werkt dat precies andersom. En ik heb er zin in! Ik kijk uit naar al die mooie boeken die op mij wachten en waar ik in januari steeds niet aan toekwam.

Kijk niet achterom
Want dat is dom
Die stapel boeken verdwijnt dan niet
Het is de stress die je dan weer ziet
Kijk niet achterom
Maar pak een boek en kom
Pak de tijd die je kan pakken
En je leesstapel zal zakken

😀


5 reacties

 • 2 februari, 2015 om 16:12
  hugo andries zegt:

  Lieve Leesdame wat werkt jouw leesdrift aanstekelijk! Nooit last van een knagende literaire indigeste of een dreigende “boeken- burn out”?

  Ikhartje(1) deze reactie

  hugo andries Beantwoorden

  • 2 februari, 2015 om 16:35
   Leesdame zegt:

   Beste Hugo,

   Volgens mij ken ik u nog uit het ‘goeie ouwe’ Dizzie-tijdperk?

   Nee… als ik een dip heb, dan hoef ik alleen maar naar mijn collectie te kijken, of ik lees de blogs van anderen en ik krijg meteen weer leeszin. Zien lezen, doet lezen… net zoals met eten denk ik 🙂

   Wat wel speelt is dat ik niet altijd tijd heb, of dat mijn tijd wordt opgeslokt door externe omstandigheden. Dat was in januari, het zij even zo.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 februari, 2015 om 16:47
  hugo andries zegt:

  Inderdaad stam ik nog uit het oude Dizzie-tijdperk… door warrige omstandigheden heb ik daar wel drie accounts gehad, waaronder ook Hugo37, mijn gedacht. De nieu-we Dizzie is onvoorstelbaar fascinerend… ik zoek er mijn weg en vind die geleidelijk aan. Was u destijds ook in beeld als “Leesdame” of is u in deze account gereïncarneerd vanuit een andere identiteit?…
  Hugo

  Ikhartje(1) deze reactie

  hugo andries Beantwoorden

  • 2 februari, 2015 om 16:53
   Leesdame zegt:

   Toen heette ik Loen… was nog op de oude Dizzie. Met krabbelmuren en vele uren kletsen met elkaar over boeken. Het nieuwe Dizzie trok me niet. Ben verhuisd naar Goodreads, omdat het prachtig platform is om een collectie bij te houden. Daarnaast zit ik op het Nederlandse Hebban. Een soort Dizzie, maar nog niet helemaal ontwikkeld.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 februari, 2015 om 17:03
  hugo andries zegt:

  Sedert korte tijd ben ik ook aangesloten onder “Hugo” op Hebban en plaatste er enkele recensies van recent gelezen werken. Benieuwd wat u ervan vindt!

  Ikhartje(1) deze reactie

  hugo andries Beantwoorden

Reageer op: Kijk niet achterom

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten