7 januari 2024

Mailen met Kiki van Dijk

Kiki van Dijk is geen onbekende naam in thrillerland. Ze is vooral bekend met haar vakantiethrillers, maar met ‘Amsterdam’ bleef ze een stuk dichter bij huis.

Kiki van Dijk combineerde hierin een historische verhaallijn met een spannende verhaallijn uit het heden. Ik was onder de indruk en ik dacht: ik wil wel eens mailen met Kiki van Dijk! Zij gelukkig ook met mij, dus vandaag kletsen we over schrijfrituelen, over geschiedenis en over het hoogtepunt van haar carrière.

Lees de hele blogpost …

6 november 2023

Amsterdam van Kiki van Dijk

‘Amsterdam’ is een spannende thriller van Kiki van Dijk gecombineerd met een historische verhaallijn. Het speelt zich af in onze hoofdstad!

Jolijn werkt als dierenarts in Artis. Na een drukke werkdag vindt ze haar partner dood in hun appartement dat ze aan het verbouwen zijn. Hij is doodgestoken. De moord lijkt opgelost te zijn, maar Jolijn voelt zich niet veilig. Iemand houdt haar in de gaten, ze ontvangt geheimzinnige briefjes en ze wordt een keer van de weg afgereden. Jolijn vraagt zich af wie ze nog in haar omgeving kan vertrouwen.

Lees de hele blogpost …

9 januari 2022

Parijs van Kiki van Dijk

Parijs cover

Een verlate kerstthriller, die je eigenlijk ook prima de rest van het jaar kunt lezen! Je ziet al aan de kaft en de titel: we gaan naar Frankrijk!

Mika werkt als journaliste, ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby. Zij woont en werkt in Parijs, maar lijkt onbereikbaar te zijn. Dit is Mika niet gewend en daarom reist ze net voor kerst naar deze wereldstad. Daar kan ze Abby nog steeds niet vinden, ze schakelt de politie in.

Lees de hele blogpost …

5 december 2021

Vijf leestips voor kerst 2021, deel 2

En ondertussen heb ik voor jullie alweer een rijtje kerstboeken bij elkaar gezocht die prima passen bij deze tijd van het jaar!

Dit keer heb ik ook een paar spannende verhalen en een paar novelles bij elkaar gezocht. Een novelle is vooral fijn om te lezen tijdens drukke momenten. Ook heb ik bewust gezocht naar thrillers, waarin kerst centraal staat, want niet iedereen houdt van feelgood.

Lees de hele blogpost …

29 juli 2018

Lech van Kiki van Dijk

Ik heb deze dunne thriller ooit een keer gewoon bij een weggeefactie. Ik ben niet echt een groot fan van de welbekende vakantiethrillers geschreven door pseudoniemen. Ik vind ze vaak erg simpel en voorspelbaar. Maar goed, ik had behoefte aan een verhaal met sneeuw…

Tess werkt als succesvol accountmanager bij Image House. Het nadeel is alleen dat ze nauwelijks nog tijd heeft voor haar gezin. Als haar man haar besluit te verrassen met een reisje naar Ibiza krijgt ze een verzoek om mee te gaan naar Lech.

Lees de hele blogpost …