Klassiekers lezen in augustus

nescio coverWe lezen veel, maar hoe vaak lees jij een klassieker? Ik eerlijk gezegd zelden tot nooit. En dat is zonde. Dat dacht Sandra van ‘Sandra schrijft en leest’ ook en ze besloot augustus om te dopen tot “Klassieke literatuur maand’!

We worden uitgedaagd om in deze maand minstens één klassieker te lezen. Ieder mag voor zichzelf bepalen wat hij of zij wil lezen en hoeveel. Heel veel (boek)bloggers hebben zich hiervoor al aangemeld, maar ook als je geen blog hebt kun je natuurlijk meedoen. En zo komen (vergeten) klassiekers weer eens in de belangstelling.

Ik doe ook mee… hopeloos spontaan zei ik gelijk ‘ja’ toen Sandra met deze themamaand kwam. Ik hoef er niets voor te kopen, want heb hier nog een stapeltje klassiekers en daar zal ik iets uit kiezen. Maar kiezen is niet eenvoudig. Ga ik voor Nescio? Ik heb een verzamelbundel van hem. Hij schrijft hele mooie zinnen, maar het kwam er nooit van om het boek te lezen. Het zou nu dus de uitgelezen kans zijn!

Dan heb ik nog een prachtig geïllustreerd kinderboek van Nynke van Hichtum: ‘Afke’s tiental’. Een heel mooi leesboek en ook nog eens mooi om te bekijken! Die lijkt me ook wel gaaf en dan vooral om later te bespreken op mijn blog voor jullie. In de kast vond ik ook ‘Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart’ van Betje Wolf & Aagje Deken. Ooit een keer gekocht op een tweedehands markt, maar belandde ergens onder in mijn kast… letterlijk!

In een vlaag van nieuwsgierigheid kocht ik ooit Homerus: Odyssee. Deze lijkt heel ontoegankelijk, maar volgens het voorwoord zou dat mee moeten vallen. Het is wel een taaie klus en als lezer en fan van boeken vind ik dat ik eigenlijk min of meer verplicht ben om ooit dit boek te lezen. Gelukkig heb ik nog even om een keus te maken…

Wie van jullie doet mee aan de ‘Klassieke literatuur maand’?


15 reacties

 • 15 juli, 2014 om 09:16
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Jeeeeej wat leuk, dankjewel!! #bloost 😉
  Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart’ van Betje Wolf & Aagje Deken wil ik ook nog graag lezen, mooi!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

  • 15 juli, 2014 om 16:09
   Leesdame zegt:

   Graag gedaan. Hoe meer deelnemers, des te leuker toch 🙂
   Sara Burgerhart lijkt me leuk, maar ziet er zo ‘taai’ uit als ik het boek bekijk. Maar vooroordelen hé… Die moeten we juist ontkrachten met deze maand.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 09:30
  lalage481 zegt:

  Leuk dat jij ook meedoet! Sara Burgerhart heb ik ooit gelezen en volgens mij vond ik dat toen best wel interessant. Nescio is inderdaad ook erg goed.
  Zelf kies ik voor 1984 van George Orwell en Karakter van Bordewijk. En ik wil ook nog ooit Pride & Prejudice lezen 🙂

  Ikhartje(2) deze reactie

  lalage481 Beantwoorden

  • 15 juli, 2014 om 16:10
   Leesdame zegt:

   O ja… Trots en vooroordeel. Die zag ik laatst staat in een outletwinkel. Niet gekocht, dom natuurlijk… Karakter lijkt me ook wel mooi. En ooit wil ik Kaas lezen van Elschot.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 11:22
  Jantine zegt:

  Ik doe mee 🙂 heb er zin in!
  Nou scheelt het ook dat ik toch al een paar klassierkers heb liggen die ik dit jaar zeker wilde lezen. Die schoof ik nu even door naar augustus, in plaats van vast te beginnen 😉

  Ikhartje(2) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 11:28
  Hati zegt:

  Ik heb net Lady Chatterley’s minnaar uit, maar ik doe ook vrolijk mee in augustus.

  Ikhartje(2) deze reactie

  Hati Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 16:02
  Kim zegt:

  Ik doe ook mee. Ik heb een stapeltje bij de bieb gehaald. Ik ben zelfs alvast begonnen .

  Ikhartje(2) deze reactie

  Kim Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 20:56
  Annelies zegt:

  Ik doe ook mee! Ik ga nog een keer een poging doen om Het verdriet van België te lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 15 juli, 2014 om 22:06
  iBoek zegt:

  Ik lees nu Een Dwaze Maagd van Ida Simons, maar daar kan achteraf nog een klassieker bij. Zien we wel. Tof initiatief. @iboek http://www.iboek.weebly.com

  Ikhartje(1) deze reactie

  iBoek Beantwoorden

 • 16 juli, 2014 om 20:12
  José zegt:

  Yes! Ik doe ook mee! Ik ga : De Verwondering van Hugo Claus lezen en misschien nog een oude jeugdliefde die ik verslonden heb : Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman 😉 Benieuwd naar alle boeken die er gelezen gaan worden!

  Ikhartje(1) deze reactie

  José Beantwoorden

 • 2 augustus, 2014 om 19:39
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik ga in ieder geval “Kruimeltje” van Chr. van Abcoude herlezen. Veel leesplezier! Enne… recensies van klassieke kinderboeken zijn natuurlijk ook welkom op Ikvindlezenleuk.nl 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

Reageer op: Klassiekers lezen in augustus

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten