Kleuren op nummer: landschappen

kleuren op nummer landschappen coverDit is puur nostalgie. Weten jullie nog dat je vroeger van die kleurplaten had met nummertjes erin? Die nummertjes waren weer gelinkt aan kleuren. Vroeger heette dat “Schilderen op nummer” en dan had je een paard of kat geschilderd met olieverf.

Dit is een kleurboek met hetzelfde doel: je kleurt met potloden of stiften de vakjes in en er ontstaat een kleurig landschap. Mysterieus kleuren voor volwassenen staat bovenaan de kaft. Het is ook wel een mysterie, want door de brij aan vakjes is het in het begin nog even gissen wat het precies gaat worden.

Het boek is meer een blok, je kan elke kleurplaat afzonderlijk losscheuren van de scheurlijn indien je bijvoorbeeld kleurplaten wilt delen, of omdat het simpelweg lekkerder kleurt. Ik draai nogal met boek, waardoor ik soms met mijn elleboog moet leunen op het dikste deel van het boek en dat is ook niet handig, dus de handigheid van het losscheuren snap ik wel.

Het papier is lekker dik, dus kleuren met stift is geen probleem, het drukt bij mij niet door. Heel globaal kun je aan het begin wel zien wat het ongeveer moet gaan worden. Zo zijn er kleurplaten waarbij het al duidelijk is dat het om een bergachtig landschap gaat en op een andere plaat zie je duidelijk vissen. Helemaal achteraan zit een blad met voorbeelden.

Het doet me een beetje denken aan mozaïek kleuren, vakje voor vakje kleur je de plaat in en uiteindelijk zie je het geheel. Maar je kunt ook -net als ik- al snel zien welke vakjes aan elkaar grenzen en die al meteen met elkaar te verbinden, om zo grotere vlakken in één keer te kleuren. Het is maar net wat je zelf het fijnst vindt. Als je heel rustig wordt van vakje voor vakje inkleuren, dan is dit boek wel ideaal. Je bent met één kleurplaat ook wel een paar uurtjes zoet.

Ik moet eerlijk bekennen, het is erg leuk om te doen, maar ik mis simpelweg het geduld om hier echt uren en dagen achter elkaar mee bezig te zijn. Na een half uur gaat het kriebelen en begin ik de denken aan wat ik allemaal nog moet doen en dan voelt het kleuren een beetje als een nutteloze bezigheid. Dat zijn mijn puur mijn eigen gedachten natuurlijk. Ik vind het op zich wel een leuke aanvulling en variatie op het kleurboeken-assortiment. Het is vooral de nostalgie denk ik… Hieronder een foto, zodat je een indruk krijgt van wat de bedoeling is van dit kleurboek.

kleurplaat voorbeeld

 

 


4 reacties

 • 28 september, 2015 om 10:34
  Rowan zegt:

  Ah dit is echt nostalgie inderdaad! Ik heb zelf Mandala’s kleuren. Ik doe er niet zoveel mee, maar ik wil echt vaker kleuren want ik vind het zo leuk om te doen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Rowan Beantwoorden

 • 16 januari, 2016 om 17:29
  Simone zegt:

  Ik heb wel een probleem bij het kleuren van de vakjes blijf ik de nummers er doorheen zien..ik heb al allerlei potloden gebruikt en (gel)stiften maar niks dekt echt..verf wel maar dan wordt het papier weer veel te nat enig idee wat ik wel zou kunnen gebruiken?

  Ikhartje(6) deze reactie

  Simone Beantwoorden

  • 16 januari, 2016 om 18:09
   Leesdame zegt:

   Goeie vraag. Ik zelf stoor me niet zo aan die nummers, maar bij lichte kleuren blijven ze inderdaad zichtbaar. De Stabilo fineliners misschien? Ik weet ook dat er bepaalde markers zijn met hoge pigmentatie.Je zou ook kunnen vragen in speciale groepen op Facebook over kleuren voor volwassenen. Ik zie daar talloze merken en soorten kleurmateriaal voorbijkomen en ook wat het effect op papier daarvan is.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Kleuren op nummer: landschappen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten