Krijgen we de jeugd aan de lees met Booqees?

Booqees logoIk hou van digitale initiatieven! We hadden al Bliyoo, Kobo Plus en Bookchoice en nu hebben we ook een platform rondom prenten- en jeugdboeken. Booqees is een nieuw platform. Voor kinderen tot 14 jaar en ik – als 32-jarige – probeerde het ook uit 🙂

Voor € 6.99 heb je een maand-abonnement op Booqees. Maar je mag het ook 14 dagen op proef gratis uitproberen. En gratis is dan ook écht gratis. Het kost geen cent en je hoeft ook nog niet al je gegevens bloot te geven. Fijn! Vooral voor een proefperiode vind ik het prettig als dat zonder gedoe geregeld kan worden.

De bedoeling is dat één van de ouders het account aanmaakt en vervolgens profielen aanmaakt voor de kinderen. Heb je dus twee kinderen, dan maak je twee profielen aan. Je vult de leeftijd en interesses van je kind(eren) in en dan kunnen ze los van elkaar gebruik maken van het account. Lees je graag met je peuter prentenboeken, dan krijgt je achtjarige dochter deze boeken niet in haar profiel te zien. Vandaar dat elk kind zijn of haar eigen profiel heeft. Je kan alleen niet tegelijkertijd boeken lezen, daarvoor moet je een plus abonnement afsluiten. Te vergelijken met Netflix.

De keuze is reuze!
Booqees biedt prenten- en jeugdboeken aan tot 14 jaar. Booqees werkt samen met meerdere uitgeverijen en ze bieden nu al meer dan duizend ebooks aan. Variërend van prentenboeken tot stripboeken. Klassiekers en moderne jeugdliteratuur. En ook een afdeling boeken voor kinderen met dyslexie. Je kunt het aanbod bekijken zonder lid te worden.

Er staan vrij actuele titels tussen, zoals ‘Secret Scouts’ van Kind & Kind en ‘Engel’ van Isa Hoes. Maar ook klassiekers zoals Wiplala van Annie M.G. Schmidt. Bekende schrijvers als Maren Stoffels, Selma Noort, Yvonne Jaspers en Mirjam Oldenhave zijn ook terug te vinden in het aanbod.

Hoe te lezen?
Je kan lezen via de app op je tablet. Dat kan met Apple, maar ook met Android. Ook op je PC kun je de ebooks lezen op de site van Booqees. Op de e-reader helaas niet. Maar voor kinderen vind ik dat niet zo’n minpunt, want kinderen zijn dol op hun tablet. Tevens komen kleurrijke prentenboeken en leesboeken met veel illustraties op een tablet gewoon mooier over. Het lezen van de prentenboeken gaat best prima op mijn tablet. Het voordeel is dat je op vakantie al een verzameling (voor)leesboeken bij je hebt, dus dat scheelt kofferruimte.

Helaas is het nog niet mogelijk om offline te lezen, maar daar wordt wel aan gewerkt volgens de makers. Hiervoor dient ook het zogenaamde plus abonnement. Van dat plus abonnement is nog weinig informatie bekend, daar kan ik dus ook nog niks over zeggen.

Aan te raden? 
Ja als je kinderen graag lezen, of dol zijn op voorlezen is het zeker een aanrader. Er staan veel bekende schrijvers in het aanbod en het programma werkt erg makkelijk. Het gewone abonnement is betaalbaar en je kan gratis 14 dagen uitvinden of het wel of niet iets voor je is.

Enkele mindere puntjes…
– Zodra ik de app even sluit, log ik automatisch ook gelijk uit. Ik weet niet of dit een bug is of was, maar dat was vrij onhandig als ik weer verder wou met boek waarin ik bezig was. Ik moest hierdoor wel een paar keer in één uur opnieuw inloggen.
– het werkt nog niet op de Android telefoon, wel op de Android tablets.
– over het plus abonnement is nog te weinig informatie bekend

Verder wil ik er nog graag bij vermelden dat de klantenservice supersnel en vriendelijk reageert op vragen via mail. Zelfs laat op de avond kreeg ik binnen een uur al antwoord op mijn vragen!

Klik hier om ook eens rond te snuffelen op Booqees


2 reacties

Reageer op: Krijgen we de jeugd aan de lees met Booqees?

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten