Leesdame en boeken kopen… Getagged dus ;)

leesdame en boeken kopenWij bloggers vinden het soms leuk om dingen samen te doen. Zo circuleert al een paar dagen een leuke vragenlijst rond op boekenblogs.

Als blogger kan je dus getagged worden met de bedoeling dat je deze vragenlijst dan ook publiceert op je blog, inclusief natuurlijk creatieve en originele antwoorden. Dat is heel erg leuk om te doen! En Judith gaf het stokje door aan mij… Ik ging er eens voor zitten en en zie hier, mijn ingevulde tag 🙂 Onderaan zie je de twee bloggers die ik vervolgens weer heb getagged voor deze vragenlijst.

1. Ben jij verslaafd aan boeken kopen?
Ik denk dat het wel meevalt. Ik kan rustig een boekwinkel uitlopen zonder dat ik een boek gekocht heb.

2. Wanneer koop je meestal boeken?
Als mijn gevoel zegt: “dit boek wil ik hebben!”

3. Hoeveel boeken koop je meestal per keer?
Ligt eraan waar ik ben. Op een festijn kan ik rustig vijf boeken meenemen naar de kassa. Maar gewoon in de boekwinkel zijn het er nooit meer dan twee.

4. Ga je meestal alleen boeken kopen, of met iemand samen?
Altijd alleen. Dat vind prettiger. Ik kan op mijn gemak snuffelen in de winkel of op een markt, niemand hoeft op mij te wachten en ik hoef me niet schuldig te voelen omdat er iemand staat te wachten. Verder hou ik er ook niet van als iemand zich gaat bemoeien met wat ik koop.

5. Wat trekt je aan in een boek?
Een creatieve boektitel en een mooie kaft. Blijven toch de visitekaartjes van een boek. Verder vind ik een prettige schrijfstijl erg belangrijk!

6. Is er een specifiek genre waar je meteen naartoe gaat in een boekwinkel?
Yep, als eerste de tafel met de thrillers. Ik scan heel snel alle titels, dan naar de tafel van de romans. En ja, ik snuffel ook graag tussen de young adult boeken.

7. Koop je boeken liever nieuw, tweedehands of maakt het je niet uit?
De geur van een nieuw boek is heerlijk: papier, inkt… love it! Maar als ik al jaren zoek naar dat ene boek en ik vind het uiteindelijk tweedehands dan ben ik ook heel erg gelukkig!

8. Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boeken per maand?
Even denken… € 35 euro denk ik. Kan verschillen. Afgelopen maand kreeg ik een aantal boeken toegestuurd voor mijn blog. Dus heb ik bijna niks gekocht.

9. Heb je jezelf wel eens een boek-shopverbod opgelegd?
Ja, toen wou ik mijn ntl-stapel onder de honderd boeken krijgen. Heb ik anderhalve maand niks gekocht en toen ineens vijf boeken in één week. Maar mijn stapel boeken was gedaald naar 89 boeken toen. Dus ik had mijn doel wel gehaald!

10. Hoelang duurt het voordat je aan een boek begint nadat je hem hebt gekocht?
Soms begin ik er gelijk dezelfde dag in. Maar soms kan het ook wel even duren. Als ik een boek krijg toegestuurd, dan gaat dat boek voor natuurlijk en gaan mijn eigen boeken even opzij.

11. Koop je liever meerdere voordelige, dunne boeken, of één duur, dik boek?
Het blijft leuk om voor tien euro een stapeltje leuke boeken mee naar huis te nemen! De eerste optie dus.

12. Heb je nog iets te zeggen over je boekverslaving?
Het is de leukste verslaving die je kan hebben. Het maakt mij gelukkig. Een huis vol boeken, is een huis vol verhalen… En het is heerlijk om je literaire horizon te verbreden.

13. Welke boeken heb je als laatste gekocht?
Een ebook was dat. Zeemansbruid van Judith Visser. Zij is één van mijn favoriete schrijfsters.

14. Wie tag je?
Ik geef het door aan Joany van Craving pages en Joke van Boekhappen


5 reacties

 • 29 oktober, 2012 om 18:53
  eenlettermeergraag zegt:

  Lijkt me wel gaaf om boeken opgestuurd te krijgen. 🙂 En scheelt weer in de kosten!

  Ikhartje(0) deze reactie

  eenlettermeergraag Beantwoorden

 • 29 oktober, 2012 om 19:32
  Judith zegt:

  Gewoon de boekwinkel uitlopen? Oh, moeilijk! Die Zeemansbruid lijkt mij ook wel wat Ik vind thrillers enz. niet zo erg als ebook maar boeken die ik nog wel eens wil herlezen, heb ik liever als papieren boek.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

 • 30 oktober, 2012 om 11:28
  Joany de Vries zegt:

  Ik ben echt heel slecht in met lege handen de boekwinkel verlaten. Gezien Craving Pages ground zero was voor deze tag, heb ik hem een tijdje terug al ingevuld. Maar ik vind het nog steeds super leuk dat je mij hebt getagged 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 31 oktober, 2012 om 19:23
  Aritha Vermeulen zegt:

  Leuk! Leuk!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Aritha Vermeulen Beantwoorden

 • 31 oktober, 2012 om 21:00
  Leesdame zegt:

  Dank je wel voor jullie reacties. Ik vond het ook erg leuk om te doen.

  Het is inderdaad gaaf om boeken toegestuurd te krijgen 🙂 Maar het geeft ook wat “druk”… Zo’n boek mag niet lang blijven liggen en gaan altijd voor mijn eigen boeken. Maar het is en blijft gaaf 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Leesdame en boeken kopen… Getagged dus ;)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten