Leesdame is jarig!!!

leesdame is jarigVandaag bestaat Leesdame precies 2 jaar!

Ik heb ongeveer 240 blogposten geschreven. Vaak laat in de avond en ingepland voor de volgende ochtend. Soms snel tussendoor, soms uren over gedaan. Maar altijd met zorg en liefde! Vandaag een persoonlijke blogpost over 2 jaar Leesdame.nl

Ik kan soms twee dagen doen over het schrijven van een leeservaring, om mijn mening en mijn ervaring zo goed mogelijk te formuleren. Soms gaat dat moeilijk, als het boek bijvoorbeeld niet zo beviel.

Dan laat ik meestal de leeservaring in concept staan en schrijf ik er de andere dag aan verder. Soms lijkt het of ik zomaar wat schrijf, maar echt over alles denk ik goed na.

Ik heb in die twee jaar al veel dingen meegemaakt. Achteraf bekeken waren het zelfs lachwekkende dingen. De drama die kan ontstaan als ik drie sterren geef aan een boek… Drie sterren is echt niks mis mee! Drie sterren zijn nog altijd voldoende… En het ene boek wat drie sterren krijgt, is niet het andere boek. Als ik nou een ster zou geven of twee… dan zitten we in de gevarenzone…

En altijd dat eeuwige misverstand: mijn leeservaringen standaard recensies blijven noemen. En dat zijn ze niet. Een recensie is objectief en mijn leeservaringen zijn subjectief. Ik vind het trouwens heel bijzonder dat juist dat concept ook aanslaat. Soms staat dat ook letterlijk in een mail die ik van een uitgeverij krijg. En dat is best gaaf!

Bij boekbloggen hoort ook onvoorspelbaarheid en georganiseerde chaos. Althans, bij mijn blog. Zo plande ik ooit een wad-week in. Die kwam er nooit. Zodra ik er aan wou beginnen kwam er een aanvraag in mijn mailbox van een uitgeverij en dat ging dan weer voor. Dat hoort erbij. En ik vaar mee op die chaotische koers. Dat werkt voor mij het beste op zo’n moment.

Achter de schermen zijn we ook bezig met Leesdame op haar eigen domein. Dan is het echt Leesdame.nl en dus geen Blogspot meer. Overigens, je kan al rustig Leesdame.nl intikken in je adresbalk, dan kom je ook hier terecht (handig geregeld 😉 ) Maar op een dag, zul je op dat domein zelf terecht komen. Een plek met zwart en felroze accenten. Overzichtelijke lay-out en meer mogelijkheden dan hier. Ik hou jullie op de hoogte!

Lieve lezers dank jullie wel dat jullie mijn blog lezen en volgen, ik ben heel blij met jullie! 
En in het bijzonder wil ik graag Rik en Saskia bedanken! 


16 reacties

 • 14 juni, 2013 om 05:51
  Saskia zegt:

  Gefeliciteerd met je “verjaardag” Leesdame 🙂
  We zijn trots op je!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Saskia Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 07:58
  Diana zegt:

  gefeliciteerd Leesdame,
  Ik probeer altijd heel wat van je boeken uit ga zo door!
  gr diana

  Ikhartje(0) deze reactie

  Diana Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 08:54
  Boekverslaafde zegt:

  Proficiat!

  Wat fijn om te lezen dat jij er ook zolang over kan doen, dat ik niet de enige ben. Je wilt het graag zo goed mogelijk opschrijven en niemand voor het hoofd stoten, maar wel eerlijk zijn, kan soms erg moeilijk zijn.

  Eigenlijk vind ik jouw leeservaringen ook veel mooier klinken dan een recensie.

  Ben benieuwd naar je nieuwe blog.

  Groet,
  Kat

  Ikhartje(0) deze reactie

  Boekverslaafde Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 09:02
  Inge | Inge leest zegt:

  Van harte gefeliciteerd! Ik vind het tof om jouw leeservaringen te lezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge | Inge leest Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 09:07
  Anneke zegt:

  Gefeliciteerd!

  Ik vind je idee van de leeservaringen erg mooi, zo had ik er nog nooit over nagedacht. Ik noem mijn “leeservaringen” altijd recensies, maar die zijn absoluut niet objectief…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 17:02
  Leesdame zegt:

  Dank jullie wel 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 18:43
  Annelies zegt:

  Gefeliciteerd!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 14 juni, 2013 om 23:58
  Mieke Schepens zegt:

  Gefeliciteerd !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 15 juni, 2013 om 07:04
  claar zegt:

  proficiat lieve Loen, een knappe prestatie, ook ind e toekomst blijf ik je trouw, maar ehhhh, ik zie een opmerkelijk detail, je leest van Signatuur De vijand van mijn vader, ik zou denken een totaal ander boek dan van het genre wat je de laatste tijd veelal leest. Het boek ziet er om te beginnen al fantastisch uit, over de inhoud laat ik mij door je leesbeleving verrassen, lieve groet Claar

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 15 juni, 2013 om 07:46
  tamara zegt:

  Gefeliciteerd met je jubileum!!!! Kom altijd graag bij je langs, dus ook zeker in de toekomst.

  Liefs Tamara

  Ikhartje(0) deze reactie

  tamara Beantwoorden

 • 15 juni, 2013 om 11:44
  Joany de Vries zegt:

  Gefeliciteerd Leesdame! Ik vind het altijd erg gezellig op je site dus blijf ook zeker vaak terugkomen in de toekomst 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 15 juni, 2013 om 17:40
  Leesdame zegt:

  Wat een lieve comments! Dank jullie wel voor alle lieve woorden 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 15 juni, 2013 om 19:15
  Rik zegt:

  Jij ook bedankt voor leesdame zijn 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Rik Beantwoorden

 • 17 juni, 2013 om 13:02
  boekblogger zegt:

  Gefeliciteerd – nog vele mooie blog-jaren. Enne, die uitgeverijen gaan niet voor, hoor. Jíj gaat voor!

  Ikhartje(0) deze reactie

  boekblogger Beantwoorden

 • 17 juni, 2013 om 17:51
  Leesdame zegt:

  Dat is heel lief gezegd 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Leesdame is jarig!!!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten