13 juni 2013

Leesdame is jarig!!!

leesdame is jarigVandaag bestaat Leesdame precies 2 jaar!

Ik heb ongeveer 240 blogposten geschreven. Vaak laat in de avond en ingepland voor de volgende ochtend. Soms snel tussendoor, soms uren over gedaan. Maar altijd met zorg en liefde! Vandaag een persoonlijke blogpost over 2 jaar Leesdame.nl

Ik kan soms twee dagen doen over het schrijven van een leeservaring, om mijn mening en mijn ervaring zo goed mogelijk te formuleren. Soms gaat dat moeilijk, als het boek bijvoorbeeld niet zo beviel.

Dan laat ik meestal de leeservaring in concept staan en schrijf ik er de andere dag aan verder. Soms lijkt het of ik zomaar wat schrijf, maar echt over alles denk ik goed na.

Ik heb in die twee jaar al veel dingen meegemaakt. Achteraf bekeken waren het zelfs lachwekkende dingen. De drama die kan ontstaan als ik drie sterren geef aan een boek… Drie sterren is echt niks mis mee! Drie sterren zijn nog altijd voldoende… En het ene boek wat drie sterren krijgt, is niet het andere boek. Als ik nou een ster zou geven of twee… dan zitten we in de gevarenzone…

En altijd dat eeuwige misverstand: mijn leeservaringen standaard recensies blijven noemen. En dat zijn ze niet. Een recensie is objectief en mijn leeservaringen zijn subjectief. Ik vind het trouwens heel bijzonder dat juist dat concept ook aanslaat. Soms staat dat ook letterlijk in een mail die ik van een uitgeverij krijg. En dat is best gaaf!

Bij boekbloggen hoort ook onvoorspelbaarheid en georganiseerde chaos. Althans, bij mijn blog. Zo plande ik ooit een wad-week in. Die kwam er nooit. Zodra ik er aan wou beginnen kwam er een aanvraag in mijn mailbox van een uitgeverij en dat ging dan weer voor. Dat hoort erbij. En ik vaar mee op die chaotische koers. Dat werkt voor mij het beste op zo’n moment.

Achter de schermen zijn we ook bezig met Leesdame op haar eigen domein. Dan is het echt Leesdame.nl en dus geen Blogspot meer. Overigens, je kan al rustig Leesdame.nl intikken in je adresbalk, dan kom je ook hier terecht (handig geregeld 😉 ) Maar op een dag, zul je op dat domein zelf terecht komen. Een plek met zwart en felroze accenten. Overzichtelijke lay-out en meer mogelijkheden dan hier. Ik hou jullie op de hoogte!

Lieve lezers dank jullie wel dat jullie mijn blog lezen en volgen, ik ben heel blij met jullie! 
En in het bijzonder wil ik graag Rik en Saskia bedanken! 

16 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: