30 juli 2013

Leesmarathon, mijn verslag van de dag

leesmarathonDe eerste dag van de Leesmarathon liep erg goed.  Natuurlijk wil ik zelf ook meedoen en ook ‘een boek per dag’  proberen te halen. En daarnaast ben ik tot vannacht bezig geweest met het verwerken van alle mailtjes die binnenkomen vanwege de winactie. Wow… ik had nooit verwacht dat jullie zo enthousiast de eerste dag al aan de lees zouden gaan! Echt knap!

Ook op Twitter is het een komen en gaan van tweets. Zo zat er ook een tweet tussen van een schrijfster die mij spontaan haar boek aanbood in ruil voor een leeservaring tijdens deze marathon. Echt gaaf!

Vandaag de tweede dag. Ik las Delete van Juultje van den Nieuwenhof. Een heel makkelijk boek als ik eerlijk mag zeggen. Want ik had het ook snel uit. En ook een beetje oppervlakkig geschreven… Over Julia, een lerares Nederlands. Ze is heel close met haar klas, maar op een dag moet ze iets doen wat niet in goede aarde valt. De klas zint op wraak en doet dat door haar social media accounts te hacken.

Gisteren las ik Het gym van Karin Amatmoekrim. Dat boek vond ik erg interessant en boeiend om te lezen. Over Sandra die in een achterstandswijk woont en als enige naar het gymnasium gaat. Daar is het enige Surinaamse meisje, klein van stuk en dus het buitenbeentje. Ze maakt zich niet druk om de lessen, maar ze maakt zich wel druk om haar afkomst en de wijk waarin ze woont. Is wel een aanrader!

De leeservaringen van deze boeken komen uiteraard ook nog voorbij. Tot nu toe lig ik mooi op schema tijdens deze Leesmarathon. En ik krijg nog steeds mailtjes en reacties binnen n.a.v. de winactie hier op mijn blog 🙂 dus dat wordt weer nachtwerk 😉 Want omdat het een Leesmarathon is ga ik natuurlijk gewoon door met lezen!

3 reacties

 • 30 juli, 2013 om 21:54
  Inge zegt:

  Ik ben benieuwd naar je leeservaring over het boek van Karin Amatmoekrim!

  hartje(1)


  Inge
  Beantwoorden

 • 31 juli, 2013 om 07:18
  claar zegt:

  Geen uitvoerige leesbelevingen van je gelezen boeken tijdens de marathon(so far so good, top van je)maar zeker erg leuk om te lezen, soms kan één enkele zin ook genoeg vertellen over een boek! succesxxx

  hartje(1)


  claar
  Beantwoorden

 • 31 juli, 2013 om 16:29
  Ciska van der Lans zegt:

  Kan me voorstellen dat het druk is en actief mee willen doen met lezen maar ook alle social media en mail en je blog nog bijhouden. Heel veel succes de komende dagen !

  hartje(1)


  Ciska van der Lans
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: