Lezen hoeft niet duur te zijn

goedkoop lezenBoeken zijn duur, maar er zijn genoeg creatieve en leuke manieren om zo goedkoop mogelijk (nieuwe) boeken te scoren! Lees je mee?

De Slegte.
De Slegte is een heerlijke snuffelwinkel. Je kan er wel een uurtje zoet zijn! Ik heb daar veel boektitels gevonden waarvan ik dacht dat ik ze nooit meer tegen zou komen. Op zich zien alle boeken er goed uit bij De Slegte. Tuurlijk, misschien een krasje of een scheurtje in de kaft en wat verkleurde pagina’s, maar hun boeken zijn nog goed te lezen en nog vaak in een redelijk goede staat.

Tweedehands boekenmarkt.
Ze worden overal gehouden in Nederland, elk weekend is er wel ergens een boekenmarkt. In weekkranten staan vaak de locaties, data en tijden van zo’n boekenmarkt. Sommige boekenmarkten richten zich specifiek op Christelijke boeken, andere weer op provinciale boeken etc. Maar er zijn ook boekenmarkten waar ze moderne en recente titels verkopen voor een mooi prijsje. Afdingen mag op een boekenmarkt, durf daar ook gebruik van te maken. In het begin vond ik dat ook eng, maar als ik drie boeken neem, dan vraag ik rustig of het bedrag naar beneden afgerond mag worden en dat mag altijd. Soms doen ze wat moeilijk, maar dat hoort er ook bij.

Boekenfestijnen.
De Centrale Boekhandel koopt de boeken op die door een boekhandel teruggestuurd worden wegens lichte beschadigingen en ze kopen restpartijen bij uitgeverijen op. Met deze boeken reist CB door Nederland en België en verkoopt ze tijdens Boekenfestijnen. Zo’n festijn wordt in een grote hal gehouden en de toegang is gratis. Ik ben er geweest en tot mijn verbazing kwam ik daar erg veel recente titels tegen voor een mooi prijsje. De boeken zijn nog nooit gelezen, maar hebben wel vaak een lichte beschadiging aan de kaft, of maken deel uit van een restpartij. Boekenfestijn-agenda

Magazijnopruiming bij de bibliotheek.
Je weet nooit wat er tussen kan liggen, maar het zijn vaak wel boeken die al tig keer door iemand gelezen zijn. Wel horen Biebboeken lang mee te gaan, dus ze zullen nog prima te lezen zijn. Ik hoor wel eens van andere dat ze voor 50 cent al een boek hebben, dus het loont de moeite om bij een opruiming even te snuffelen tussen de boeken.


2 reacties

 • 5 oktober, 2011 om 18:03
  Ik heb alles zegt:

  Ten eerste wil ik je feliciteren met jouw leuke en interessante blog.
  IK heb graag een abonnement genomen.
  Dank je voor de goede tips. vooral aan die van de centrale boekhandel heb ik er veel aan. ik wist er niet dat zo iets bestond.

  Groet
  Famke Aka Leven aan zee

  Ikhartje(0) deze reactie

  Ik heb alles Beantwoorden

 • 5 oktober, 2011 om 19:07
  Leesdame zegt:

  Hoi Famke,
  Dank je wel voor je compliment, ik bloos er een beetje van. De boekenfestijnen van de Centrale Boekhandel worden steeds in andere plaatsen van Nederland en België gehouden. Ik zal er zo eventjes een link bij plakken. Ik wist tot dit jaar ook niet dat zoiets bestond, het is alleen jammer dat je vaak (ver) moet reizen naar zo’n festijn. Ik had het geluk dat het één keer vlakbij mij gehouden werd.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Lezen hoeft niet duur te zijn

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten