5 oktober 2011

Lezen hoeft niet duur te zijn

goedkoop lezenBoeken zijn duur, maar er zijn genoeg creatieve en leuke manieren om zo goedkoop mogelijk (nieuwe) boeken te scoren! Lees je mee?

De Slegte.
De Slegte is een heerlijke snuffelwinkel. Je kan er wel een uurtje zoet zijn! Ik heb daar veel boektitels gevonden waarvan ik dacht dat ik ze nooit meer tegen zou komen. Op zich zien alle boeken er goed uit bij De Slegte. Tuurlijk, misschien een krasje of een scheurtje in de kaft en wat verkleurde pagina’s, maar hun boeken zijn nog goed te lezen en nog vaak in een redelijk goede staat.

Tweedehands boekenmarkt.
Ze worden overal gehouden in Nederland, elk weekend is er wel ergens een boekenmarkt. In weekkranten staan vaak de locaties, data en tijden van zo’n boekenmarkt. Sommige boekenmarkten richten zich specifiek op Christelijke boeken, andere weer op provinciale boeken etc. Maar er zijn ook boekenmarkten waar ze moderne en recente titels verkopen voor een mooi prijsje. Afdingen mag op een boekenmarkt, durf daar ook gebruik van te maken. In het begin vond ik dat ook eng, maar als ik drie boeken neem, dan vraag ik rustig of het bedrag naar beneden afgerond mag worden en dat mag altijd. Soms doen ze wat moeilijk, maar dat hoort er ook bij.

Boekenfestijnen.
De Centrale Boekhandel koopt de boeken op die door een boekhandel teruggestuurd worden wegens lichte beschadigingen en ze kopen restpartijen bij uitgeverijen op. Met deze boeken reist CB door Nederland en België en verkoopt ze tijdens Boekenfestijnen. Zo’n festijn wordt in een grote hal gehouden en de toegang is gratis. Ik ben er geweest en tot mijn verbazing kwam ik daar erg veel recente titels tegen voor een mooi prijsje. De boeken zijn nog nooit gelezen, maar hebben wel vaak een lichte beschadiging aan de kaft, of maken deel uit van een restpartij. Boekenfestijn-agenda

Magazijnopruiming bij de bibliotheek.
Je weet nooit wat er tussen kan liggen, maar het zijn vaak wel boeken die al tig keer door iemand gelezen zijn. Wel horen Biebboeken lang mee te gaan, dus ze zullen nog prima te lezen zijn. Ik hoor wel eens van andere dat ze voor 50 cent al een boek hebben, dus het loont de moeite om bij een opruiming even te snuffelen tussen de boeken.

2 reacties

 • 5 oktober, 2011 om 18:03
  Ik heb alles zegt:

  Ten eerste wil ik je feliciteren met jouw leuke en interessante blog.
  IK heb graag een abonnement genomen.
  Dank je voor de goede tips. vooral aan die van de centrale boekhandel heb ik er veel aan. ik wist er niet dat zo iets bestond.

  Groet
  Famke Aka Leven aan zee


  Ik heb alles
  Beantwoorden

 • 5 oktober, 2011 om 19:07
  Leesdame zegt:

  Hoi Famke,
  Dank je wel voor je compliment, ik bloos er een beetje van. De boekenfestijnen van de Centrale Boekhandel worden steeds in andere plaatsen van Nederland en België gehouden. Ik zal er zo eventjes een link bij plakken. Ik wist tot dit jaar ook niet dat zoiets bestond, het is alleen jammer dat je vaak (ver) moet reizen naar zo’n festijn. Ik had het geluk dat het één keer vlakbij mij gehouden werd.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: