Lezen tijdens drukte

meer lezenIedereen heeft wel eens een drukke week. Zo’n week dat je van alles moet doen en nauwelijks tijd vrij hebt om te kunnen lezen. Niet erg en een week zonder boeken overleven we ook wel weer, maar het wordt wat stressvoller als er een stapeltje recensie-boeken dwingend jouw kant op kijkt.

En nog stressvoller als daar nóg een boek of twee bovenop belandt. Raak niet in paniek, want er zijn oplossingen en mogelijkheden om toch toe te komen aan lezen! Vandaag tips, hoe je een drukke week doorkomt, terwijl de recensie-stapel je toekijkt.

De meeste boekbloggers werken de recensie-boeken af op volgorde van binnenkomst. Maar waarom eigenlijk?! Als boek drie van de stapel lekker dun en luchtig leesvoer is, waarom zou je dan niet beginnen met dat boek? Of als boek vier een korte verhalenbundel is, die makkelijk tussendoor te lezen is, zou dat boek niet eerder in aanmerking komen voor een drukke week? Kies dus voor deze drukke week zorgvuldig je boek uit en let even niet op de volgorde van binnenkomst.

Maar dan het volgende…hoe maak je tijd? Een harde, maar doeltreffende tip: zet je wekker een half uur eerder en lees in dat half uurtje voordat je opstaat. Ook hier geldt: ga niet voor iets moeilijks als je net als ik geen ochtendmens bent. Lees je digitaal? Mijn e-reader kan altijd mee in mijn tas. Zit ik ergens lang te wachten, dan kan ik mooi tien minuutjes verder lezen. Beter in een boek, dan in een verouderde Libelle waar honderd mensen al in hebben gebladerd.

Vind je het moeilijk -of pijnlijk- om een half uur eerder wakker te worden, dan kun je ’s avonds ook een half uurtje eerder in bed kruipen met je boek. Maar praktijk wijst uit dat zoiets wel vaak voorgenomen wordt, maar zelden uitgevoerd wordt… Maar zou je het doen en ook het half uurtje ochtend erbij pakken, dan heb je een uur extra leestijd gewonnen.

Okay… is dat opstaan en op tijd naar bed gaan geen optie voor jou… dan heb ik nog een tip. Je probeert drie momenten te pakken waar je tien minuutjes kunt lezen op een dag. Dat is een half uur per dag bij elkaar. Tien minuutjes haal je al tijdens je lunchpauze bijvoorbeeld, of je neem je boek mee tijdens het rookmomentje buiten. Ik lees op een hele drukke dag steeds kleine stukjes. Aan het einde van de dag heb ik toch zo’n 50 pagina’s weggelezen. En die korte leesmomentjes zijn lekker meegenomen en bieden ook wat rust tijdens drukte.

En komt het er echt niet van? Wat ik al zei, een week zonder boeken overleef je wel en je blog ook! 😉

 

 

 

 


6 reacties

 • 13 september, 2014 om 21:35
  Jessica zegt:

  Handige tips! Ik zou ook wat vaker tussendoor moeten lezen. Ik kan me sowieso toch niet lang concentreren tijdens het lezen. Dan liever 5x 10 minuten lezen dan een heel uur na elkaar.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jessica Beantwoorden

 • 13 september, 2014 om 22:10
  Ellis zegt:

  Ik lees mijn boeken ook lekker door elkaar eigenlijk.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ellis Beantwoorden

 • 14 september, 2014 om 09:52
  elmganneke zegt:

  Ik lees recensieboeken sowieso niet op volgorde, maar zoals jij het zegt: waar ik zin in heb. En meestal ga ik wel wat eerder naar bed om te lezen. Dan slaap ik ook lekkerder.

  Ikhartje(1) deze reactie

  elmganneke Beantwoorden

 • 14 september, 2014 om 10:00
  Esmee zegt:

  HAndige tips! Ik heb een poos wel gehad dat ik de recensie exemplaren op volgorde las, maar op een gegeven moment trok een duk boekje mij meer dan een dikke, die er al een paar dagen las. Om te voorkomen dat ik leesdipjes krijg, lees ik waar ik zin in heb op dat moment.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Esmee Beantwoorden

 • 15 september, 2014 om 20:57
  Annelies zegt:

  Handige tips, bedankt!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

Reageer op: Lezen tijdens drukte

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten