11 september 2013

Liebster Award (voor de tweede keer genomineerd)

liebster awardVoor de tweede keer ben ik nu genomineerd voor de Liebster award. Het is (helaas) geen blog-award, maar gewoon een leuke titel voor een doorgeef-tag. Het is voor boekbloggers, maar er staan ook vragen tussen die over andere dingen gaan. Ben je straks door mij genomineerd?

Als je het leuk vindt (niks moet natuurlijk) dan mag je deze tag dus overnemen op jouw blog en de vragen beantwoorden die ik voor jullie heb bedacht en die je onderaan terugvindt. Ik ben zelf genomineerd door Zon en Maan dat vond ik heel leuk, dus dank je wel Emmy!

De vragen die Emmy bedacht heeft voor de tien genomineerde boekbloggers, waaronder ik:

1. Van welk boek zou je willen dat je het zelf geschreven had?
Alles wat er was van Hanna Bervoets. Haar schrijfstijl vind ik zo geweldig goed! En haar concepten en invalshoeken zouden ook mijn invalshoeken kunnen zijn als ik zelf schrijf. En Hanna is gewoon goed, heel erg goed! Dus als ik ooit een boek schrijf, dan natuurlijk wel in mijn eigen stijl, maar hoop ik op de literaire tafel te liggen naast Hanna Bervoets.

2. Over welk mythologisch wezen zou jij graag meer boeken zien?
Saai om nu te zeggen dat ik niets met zulke wezens heb. Want ja, ik lees zulke boeken eigenlijk nooit. Pfff, een mythologisch wezen. Dan denk ik ook wel aan Godheden van hele oude religies. Dus dan zou ik daarvoor kiezen nu. Het liefste mythologische wezens uit het Oude Egypte. Ja, dan komt dat wel goed bij mij 🙂

3. Droom je wel eens over je favoriete boeken?
Heel lang geleden las ik ooit het boek Isabella van Sara MacDonald. En dat was een redelijk dik boek, ben ik ook een tijdje zoet mee geweest, maar na een aantal dagen droomde ik over Isabella, vond ik wel grappig naderhand. En ik heb ooit gedroomd over Bloemen op zolder van Virginia Andrews. Ik kroop echt over die zolder rond en dat was bizar.

4. Als je iets mocht veranderen in je leven, wat zou je dan kiezen?
En als ik nu op dit moment dus iets zou mogen veranderen dan is dat mijn woonsituatie. Ik zou graag (part time) ergens anders willen wonen.

5. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Als boekblogger wil ik graag gepast antwoord geven. De eerste keer in de bibliotheek was toch wel heel gaaf! Al die boeken en al die boeken mocht je aanraken, doorbladeren en je mocht zomaar 5 boeken uitzoeken en gewoon mee naar huis nemen. Voor een lezer was dat natuurlijk wel erg gaaf.

En als kleuter kwam ik altijd in een bos met houten speeltuin. En we hebben met de klas toen een hele middag daar gespeeld en gepicknickt. En de speeltuin was heel klein, maar er zat ook een houten doolhof bij en daar hebben we uren verstoppertje gespeeld. En dat is écht heel lang geleden, maar toch is mij die middag heel gedetailleerd bijgebleven.

6. Naar welk land ben je door het lezen van boeken heel erg benieuwd geworden?
Vlieland :p Ja, die is flauw, maar ik lees heel veel boeken over De Wadden en ik ben ook weg van de serie Dokter Deen. Dus ja, ik wil graag een keer naar Vlieland. Maar als het echt een ander land moet zijn, dan kies ik de Verenigde Staten. Lieve Celine van Hanna Bervoets heeft mij namelijk getriggerd om ooit een keer naar een concert van Celine Dion te gaan in Las Vegas.

7. Op welk personage uit een boek vind jij jezelf het meest lijken?
Goeie vraag. Heel eerlijk. Ik heb wel bepaalde karaktertrekken van Floor uit de Floor-serie van Renee van Amstel.

8. Als je een magische kracht had, welke zou je dan willen hebben?
Mezelf verplaatsen zonder hulpmiddelen. Dus even jezelf flitsen naar de andere kant van Nederland. Hoe heet dat ook alweer: teleportatie

9. Welke seizoen is je favoriet en waarom?
100% zeker: de zomer! Ik hou van de zon, ik hou ervan om buiten te zitten, lange avonden. En ik vind de sfeer in de zomer gewoon veel gezelliger op straat dan in de herfst. Ik ben gewoon zomergek.

10. Heb je een talent of hobby die niemand van jou verwacht?
Ja, ik schrijf zelf verhalen op een besloten site. Een genre wat waarschijnlijk niemand hier verwacht van mij. En ik wou vroeger altijd kapster worden, maar door omstandigheden heb ik de opleiding niet gedaan. Heel jammer, want ik heb bepaalde handelingen redelijk goed in mijn vingers. En dat sluit dan op een hobby van mij: ik volg via bloglovin heel veel beautyblogs.

En verder heb ik nog genoeg talenten en hobby’s die jullie nog niet kennen, maar die je ooit nog wel eens voorbij ziet komen op mijn blog.

De 10 boekbloggers die ik nu nomineer:

En natuurlijk 10 verse vragen voor jullie:

 1. Zou je ooit van bloggen je werk willen maken?
 2. Naast welk personage zou je wakker willen worden?
 3. Welk boek wat zo populair is, vond jij de tegenvaller van het jaar?
 4. Wat heb jij opgeven voor je blog?
 5. Bloggen of vloggen?
 6. Van welk kinderboek kreeg je na tig keer voorlezen nog steeds geen genoeg?
 7. Waar shop jij het liefst kleding?
 8. Omschrijf je look?
 9. Zet hieronder een afbeelding van een prentenboek wat de rest van je leven is bijgebleven:
 10. Welk boek mag morgen al verfilmd worden en welke acteurs spelen daarin een rol?

Veel succes!

4 reacties

 • 11 september, 2013 om 18:40
  Inge zegt:

  Bedankt voor de nominatie! Ik doe eigenlijk nooit tags, maar ik voel me wel vereerd.
  En ik vond het leuk om jouw antwoorden te lezen.

  hartje(1)


  Inge

 • 11 september, 2013 om 18:42
  Leesdame zegt:

  Ik doe ze ook zelden, maar ik vond het leuk dat Emmy mijn blog noemde, dus dacht: why not

  hartje(1)


  Leesdame

 • 12 september, 2013 om 09:19
  Emmy zegt:

  Leuke antwoorden! 😀

  hartje(1)


  Emmy

 • 12 september, 2013 om 17:24
  westmus zegt:

  Bedankt voor de nominatie.Ik ga er zeker iets mee doen. Heb je niet de mogelijkheid om nog avondonderwijs kapper te volgen? Ik ben op mijn 38 nog twee jaar gaan studeren voor schoonheidsspecialiste. En heb dan drie jaar een eigen zaak gehad. Daarvoor moest ik wel loopbaanonderbreking nemen in het onderwijs. Toen ik moest kiezen een paar jaar geleden onderwijs of schoonheidsinstituut ben ik toch terug het onderwijs ingegaan. Het leven bestaat uit keuzes maken alsmaar weer.
  Leuke vragen heb je bedacht. Sommige moet ik sterk over nadenken hoor. 🙂

  hartje(1)


  westmus

Wellicht ook interessant voor je: